23 januari 2010

Om jag koncentrerar mig och liksom vänder blicken inåt så kan jag förnimma min trädgård om sommaren och känna hur det doftar och hur luften är.
Jag längtar dit nu och jag är tacksam att januari månad passerat förbi oss ännu en gång...en vecka till så är vi framme i februari.

Av mina fröpåsar är det på flera sorter som det står "sås i februari-april" på och då innebär detta att rent teoretiskt så kan jag så dom nu men att de behöver lite tillskott av ljus för att de ska utvecklas ordentligt. Jag har inget mer än solljuset att tillgå och vet om att vill jag inte drunkna i fröbyttor med gängliga, ljusgröna och taniga plantor så ska jag vänta och lugna mig med sådd till mars månad. Det kliar dock i fingrarna efter att få sätta igång.

I dag är första dagen på länge som solen behagar lysa över oss och även om det är kyligt och frostigt så värmer det inombords att få se den "gula" lysa. Tyvärr så är den så låg nu att allt damm och alla skavanker inomhus riktigt ropar åt en att "du kan inte ta mig". Nej...jag drar för gardinerna och ska ta en promenad i stället.
Vad det gäller trevnaden inredningsmässigt har jag hamnat i bryderi...märker att jag tröttnat lite på det "vita" och längtar efter färger som lyser upp...Glada saker vill jag ha!
Vitt har alltid varit grundfärgen där vi bott men "tillbehören" har växlat...gamla saker har vi alltid haft men textilier och annat har varierat.
Jag ska funderar lite på hur jag ska gå till väga men min "romantiska" era verkar vara över...

Våren i påse!

Fröerna börjar nu komma i brevlådan och de plockas som alltid upp då och då, jag lägger dom i olika högar för så tidigt, så sent...eller så på friland...Sen rafsar jag ihop dom igen och "sätter mig på händerna".
Februari är en "kort" månad och vi ska äta Semlor ett slag framöver, förvisso så har jag redan smakat men det går att göra flera gånger.

Ha det Gott!

8 kommentarer:

karina sa...

Hejsan!
Jag ska inte heller vara för tidig, för det är inte roligt med rangel. Men i februari ska det sås chili, melon och paprika för jag är alltid för sen med just de sorterna. Sen får det bli mars som såperioden tar fart och vad jag längtar efter en fika på trappen. Ha det gott, Karina.

corrina sa...

Tänk om det inte blir töväder, varmare, då vete håle hur vi får ner fröerna. Kram

essemia sa...

Nog kliar det i fingrarna alltid att så blommorna nu, men jag har som du, inte något utöver det vanliga ljuset, så man får nog vänta lite till. Ska bli skönt när februari är över också för sen börjar det "lukta" vår här, haha.
Hoppas du har en bra söndag.
Kram Elzie

Lilla kullan sa...

Ja, nu är det skönt att januari strax är förbi. Hoppas att det blir en riktigt härlig vår.:-) kram Stina

Anonym sa...

För din fina blogg och dina vackra bilder kan du hämta en Award hos mig!

Kramar Mia

Jord under naglarna sa...

Jag är lite trögstartad i år när det gäller fröer och sådder, men i vanliga fall brukar jag inte ha det minsta problem att blanda semlor och fröpåsar... ;)

corrina sa...

Hur är det hos dig då? Stormar det, här har det inte börjat än...måste åka hem en stund för att ta ut hunden, hoppas att det inte startat då för jag måste tillbaka igen. Kram

Moa sa...

Ne det gäller att hålla fingrarna i styr.. ja i alla fall såfingrarna som så ivrigt tallar på alla fröpåsar.. =).. Läste din kommentar om Erikshjälpen i din stad.. ve o fasa det är ju "min" Erikshjälp också.. för det är dit jag far för att fynda titt som tätt. Hoppas verkligen inte det blir något av det där pratet, Erikshjälpen har ju nyligen eller förra året byggt ut och gjort det fint.. stora ytor och bra.. ne där får de låta bli och röra de andra i centrum. Kram och ha det gott/Moa