8 november 2010

 Nu har det blivit kallt igen, -8 hade vi på morgonen och det var en otroligt vacker morgon med rimfrost och en hög klar vinterhimmel...Med mycket kläder på så sig så var det helt ok att "tassa" runt ute en stund.
Nu sträckte sig min tid utomhus på morgonkvisten enbart till den tid det tar att med cykel ta sig till jobbet och det går ganska snabbt...resten av dan förflöt med att kunna "titta ut" och njuta av de bilder jag såg.
När det var dags att göra samma tur hemåt var det betydligt "tråkigare" väder med snålblåst och isande vind och så har det fortsatt under kvällen.

Det börjar sannerligen att dra ihop sig nu - julen hägrar och jag har börjat med lite julidéer/pyssel...Men som tidigare år så "håller jag i mig" tills dess att den 13 november passerat..
Det är dagen då vår äldsta dotter fyller år och i år är det dags för hennes 18-årsdag.
Hon är född fredagen den 13:e så gissa vilken dag som är min turdag och mitt lyckotal (ett av dom).


Utsikten från mitt jobb


Visst är det sagolikt vackert...


Hela familjens absoluta favorit!

Jag känner mig på många vis trött och har kommit fram till att mitt arbete nöter (i vanlig ordning), att jobba varannan helg är är otroligt slitsamt. Den förut sammanhängande ledigheten vi hade genom lediga helger (jobb var 3:e helg) har förvandlats till "strödagar" mitt i veckorna...suck säger jag...och det går fort mellan helgerna ska Ni veta.
Jag har räknat och på 12 dagar så har jag 2 dagar ledigt...Inget konstigt i sig...men det innebär 1 dag ledigt i förra veckan o så tisdag denna veckan...Det dröjer alltså 14 dagar mellan gångerna då maken och jag är lediga ihop. Ok - jag har några tillfällen då jag är ledig lite längre (3 dagar) men det sliter innan jag kommit dit.

Ha det så Gott!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Nu gör jag ett 3:e försök att kommentera. Dom två första misslyckades visst.
Vilka fina foton du tagit, det är verkligen en fin plats vi jobbar på om man tänker på utsikten!!
Men allra vackrast är ju snyggingen som ser lycklig ut och undra på det, hon får ju mycket uppmärksamhet och ompysslas av sin familj varenda stund. Hon kan inte vara annat än lycklig.
Idag är det sketväder!! men snart blir det bättre.

Lupinius

Virkat och Kärt sa...

En sån helt sagolik utsikt du har från ditt jobb Malin!
Och så söt vovven är ♥

Jag har flyttat ihop med två kattor till i sommar, Malva och Selma Trolltass.

Kram, från Eva

karina sa...

Hejsan!
Utanför mitt fönster bara regnar det hela tiden, men jag vill ändå slippa snön. Har önskat mig snöskor i julklapp för här ska inte skottas gångar till allt man behöver komma till på dagarna. Kanske får jag skotta så mannen kommer in med bilen men inte en cm till. Förstår att helgjobb sliter och jag valde att enbart jobba helger när barnen växte upp, men då var jag ju ledig alla vardagar. 12 november är min dag, men jag har slutat räkna åren. Har trott jag varit 56 hela året tills mannen och jag började räkna år och kom då på att jag "bara" var 55. Förra julen såg jag den vackraste granen någonsin med röda rosor, (lite flaggor men det gillar jag inte). Rosorna var gjorda i papper men det hade jag inte konstnärlighet för att få till, men virkade en massa i vintras och nu är de klara. Bara väntar på advent så jag får sätta upp dem, bara toppen är kvar att söka efter. Så snart loppisarna börjar med sina julsaker ska jag söka efter en gammal silvertopps stjärna. Ska bli intressant att se vad du pysslar med till jul. Ha det gott, Karina.

corrina sa...

Så fina bilder! å sånn sötis i behaglig modell, till skilnad från min stora klump.här har man inte mycket ork ligger efter med det mesta. När jag har ro skall jog skriva mer. du vet.kram

Freedomtravel sa...

Vilka vackra bilder! Jag har tyckt att vintern varit lite väl tidig och klagat på det... men vintern (och senhösten) kan ju verkligen vara vacker i Sverige!

Jord under naglarna sa...

Fina bilder!

Det låter jobbigt med så lite sammanhängande ledighet. Jag har väldigt bra arbetstider nu.

Jag hoppas få börja adventspyssla lite till helgen, tänkte göra glögg och saffransbröd.

Må så gott!