28 november 2010

Vi har fått ca 50 cm snö här där jag bor och det fortsätter att snöa!
Det har snöat ymnigt sedan i går kväll och under veckan har det inte varit långa stunder med uppehåll.
Det är snövallar nästan lika stora som under vintern som vi hade och det är fortfarande bara November.

Det är 1:a Advent idag och sällan har det varit en sådan mysfaktor med all denna snö. Jag har suckat över att det "redan" är advent och haft svårt att ta till mig någon stämning men det har väderläget hjälpt mig med.
Jag pulsade in till stan i går och fick köpt både nytt ljusfat och vita Hyacinter, i stan var det julstämning med julskyltningar och det bjöds på glögg och pepparkaka.
Alla som var ute var mer eller mindre invirade i stora lager med kläder och alla såg glada ut, vid svåråtkomliga/svårpasserade vallar blev det glada ord och samspråk.

Vårt "fönster" i hallen gillar jag o det har varit med "ett slag" nu...Nytt för året är Stjärnan.


Våra Adventsljus...Det blev stora ljus...

Vi har tänt ljusen här under eftermiddagen och vi har musmat pepparkakor och druckit glögg.
Om en liten stund ska jag och vår lilla hund ut för att "kolla väderläget" men det blir en snabb runda runt kvarteret - hon gillar inte när det blåser och får gjort det hon ska supersnabbt.
Det är visst så att kylan ska hålla i sig under veckan och Vänern kommer då att frysa igen.
 Vinter med snö redan i November kommer vi nog inte att glömma på länge!

Ha det så Gott!

9 kommentarer:

Lotta 8`) sa...

Hej där :)
Ja, ni lär ha fått en massa snö enligt nyheterna, kanske lite väl mycket.... då det ställer till i trafiken. Här har det varit lite snöfjun, alldeles lagom :)

Nu är lussbullarna bakade och kycklingen står i ugnen och snart tänder jag brasan och tar fram stickningen :)

Ha en bra vecka ♥

corrina sa...

JAg har hört att ni fått och kommer få mer snö. Visst fick vi lite vi med och vallarna är höga, folk vet inte vart man gör av snön, inte ens de som plogar. Av just den anledningen gillar jag inte snö, för här sköter de inte det alls. Annars kan det ju vara ljust och vackert, fast jag är nog en sommar människa. Kram på dig

Virkat och Kärt sa...

Massor av snö här också!

Ett sånt jättemysigt fönster Du har därhemma ~~~
Och vad fint det är med dom stora ljusen. Ser liksom stadigt, och rejält ut ;*)

Skönt med snabba vovvar när det är kyligt ute :-) Mina är olika så, en nosar runt jättesakta, en rusar, en tassar lagom, och en yler om jag börjar småprata med folk efter vägen ;*)

Hoppas att Du har det gott i kvällen ~~~

Kramar, från Eva

Dubbelörn sa...

50cm?! 50... femtiocentimeter?!?!

Himmel... o det är ännu inte december...

Den där globala uppvärmningen som alla pratat om under så många år. Var håller den hus egentligen?!? Inte hos oss i alla fall! *mycketbuttert*

Vi har ca 20cm o nu -13... Jag blir galen!!! Denna vinter verkar bli än värre än den vi hade förra året... *misströstar*

Varma tröstekramar

Poppins sa...

Jag har förstått att ni har fått mycket snö i västra Sverige. Det blir kanske en lika snörik vinter igen! Här har du ju varit snö men i modesta mängder. Som jul- och adventstämning är det jättemysigt!
Ditt fat med adventsljus ser vackert ut. Jag tvekade mellan antikljus och blockljus - det blev antikljus i år också.
kramar från Poppins

Jord under naglarna sa...

Mycket snö!

Så fint fönster i hallen. Jag har några gamla fönster stående i uthuset, men jag har inte riktigt någon idé vad jag ska använda de till.

Moa sa...

Ja mycket snö har vi fått och på vissa ställen är det bra mycket mer än 50 cm.. hörde någon prata om 80 cm. Mycket mys blir det nu när allt det här vita har kommit så lägligt till julmånaden.. msyigt tycker jag och bra att du köpte stora ljus då kan ni sitta i skenet och mysa många timmar.. Ditt fönster var jättefint och personligt vackert. Kram Moa

Galtholmen sa...

Visst är det supermysigt med mycket snö!!! Här har vi inte 50 cm, men säkert 25-30 cm OCH kallt!!! Men jag har längtat så efter vintern:) Min värsta tanke är att det ska komma mildväder lagom till jul så det blir slask o elände:(
Härligt med gamla fönster förresten. Har tänkt länge att jag ska göra något liknande (har en hel del fönster) men har inte kommit till skott ännu.
Ha det gott
Ulrika

Birgitta sa...

Tänk så mycket snö det verkar ha kommit neröver, mer än vi har här uppe, ganska skönt, men man vet inte, det kommer väl mer.

Mysigt fönster, så trevligt att samla lite av varje innanför det, kanske växla ibland när man känner för det.

Adventsljusen växlar hos mej, tycker det livar upp lite att inte alltid ha samma. Snyggt med blockljus tycker jag.

Hoppas du har det gott och får en fin vecka. Kramar Birgitta