7 december 2010

Nu är det bara ett par veckor kvar till Julafton och det börjar bli fart på "tomtarna" som ska ut på sina platser runt om i huset...Den "stora" jullådan har dock inte fått komma fram ännu.
Det blir lite märkligt när det blir den 4:e advent nästan en vecka innan den 24:e men samtidigt så ger det oss ett par extradagar att hinna med allt på.

Jag när en pyntådra som vaknar till liv veckorna innan jul och det finns ingen hejd på allt jag vill göra...
Ute i butikerna får jag allt som oftast lägga band på lusten att skaffa mer julsaker...nog sjutton dyker det upp saker som jag fullständigt smälter inför...Fast å andra sidan - vad gör det om jag bär hem några silvriga, glimmande och krackelerade glaskulor till hemmet...eller vackert papper...eller några ljus...eller...

Vi kommer inte att gå i konkurs denna julen heller och familjen får stå ut med min förtjusning inför saker som glimmar och mitt pyssel...Det finns säkert värre laster än detta som man kan fundera över...


Det är skumt inne mitt på dagen...det har snöat under natten.


Undrar om jag ska arrangera våningsfatet med udda julkulor....


I morse var trädgården täckt av ytterligare ett lager nysnö.


I morgon ska jag steka julköttbullar så då blir det "trilla" av i köket...Det är alltid en sådan skön känsla när detta är gjort och efter det stekpasset är det mesta som är kvar att göra en baggis.
Det kommer att bli julgran även i år och vi kommer att ha ungefär samma mat som vi brukar ha på julbordet...ljusen kommer att tändas och jag har talat med tomten - han har lovat att komma även i år.

Stöka lugnt!

6 kommentarer:

Virkat och Kärt sa...

Så fint med kulorna på våningsfatet, och nyttigt...bara härligt ögongodis :-)

Mmm, nog finns det mycket julefint som ögonen och lusten faller på ~~~ men jag ligger lågt i år, och har börjat dela ut det lilla jag har känns det som, och ägnar mej nog mest åt fina julband.

Din vinterträdgård andas nog vårväntan under snötäcket :-)))

Kram, från Eva

Anonym sa...

Kulorna är snygga, visst. Och julen som närmar sig. Jag pyntar inte så mycket, avvaktar och ser om Brolle sköter det i år också.
Rockdala-katalogen har kommit så för mej gäller det våren nu. Pelargoner i mängder som inte går att vara utan.

Lupinius

Jord under naglarna sa...

Ja visst finns det mycket vacker som man bara vill ha! Jag gillar ditt våningsfat och ljuslyktan bredvid mycket!!
Det blir fint på kulorna på fatet!

EVA AGNES sa...

Hej Malin!Q
Visst är det svårt att stå emot allt fint inför julen, som finns i affärerna.
Det du har skaffat är glatt och juligt. Det ska vara mysigt den här årstiden.
Och, som du säger, det finns värre laster.
Kram Eva Agnes

Lilla Kullan ♥ Maja sa...

Jag gillar ditt våningsfat. Väldigt vackert.:-) Kram goa gumman. Stina

karina sa...

Hejsan!

Jo du man får passa på att ha en stilren gran när man kan bestämma själv "ler". Snart är det nog blandat kompott när barnbarn börjar sina pysselstunder och man får presenter. Tack för tipset med julflaggo0rna, det ska det få bli i badrumsfönstret nästa advent. Passar bra att söka efter tyger nu på loppisar och reastunder. Visst är det vackert med snö, men nu får det vara nog på ön för jag är less på att skotta mig ut. Ha en trevlih advent, Karina.