1 november 2010

Nu är det det November igen och vi har precis gått över till vintertid eller sk normaltid igen.
Inte begriper jag till vilken nytta vi håller på att vrida klockan framåt eller bakåt varje halvhår och samtidigt tysta rabbla ramsan"på våren så ska trädgårdsmöblerna fram och på hösten bak..."
På våren kan jag känna en klart positiv kick när kvällarna blir ljusare "bara över en natt" -  men nu då det är mörkt och grått dygnet runt så vet é sjutton vad det spelar för roll...

I trädgården finns det fortfarande Blåklint som kämpar på med sin blomning och rosor som skjuter knopp...Såg små Smultronblom i förmiddags så i vanlig ordning är det "kaos med årstiderna".
Jag har fått tömt de stora krukorna och fått undan de växter som är tänkta att övervintra inne, har ställt undan krukorna i väntan på våren.
En av krukorna är dock inplockad på vinterförvaring i vår trapp och där har den fått vara en del andra år också, jag har skurat den med såpa och satt en skiva i botten så att den "håller tätt".


Bild på "sniskan".


Samma kruka men med innehåll från sommaren.

Jag är helt klart en "vårpersonlighet" om det nu finns just sådana personligheter...Många säger att de gillar hösten för att de kan kura inne och tända ljus...vila sig...släppa en massa måsten...
Jag gillar att tända ljus och att elda i spisen...men inte när jag "måste"...suck...
Jag vill inte kura inne och jag känner mig inte full av måsten under sommarhalvåret..."då är jag bara" och det så jag vill ha det...
Ok, ok...det är mysigt med tända ljus och snart närmar vi oss advent vilket är en "klar ljuspunkt i fjärran"...Vi får tända våra stjärnor i fönstren, driva våra Amaryllisar och Hyacinter, koka knäck och pynta - Sedan "bränner vi av mörkret" med en sju-dundrande Jul och Nyårs Helg - Efter detta så vet jag att vi är på väg mot vår igen!

Mys och tänd ljus runt Er!

7 kommentarer:

Dubbelörn sa...

Sitter här o skrattar högt! Du skriver så mitt i prick. Jag känner precis som du, gillar saker när de inte är måsten *gapskratt*.

Nä, november hoppas jag försvinner på snabbast möjliga sätt. Fr 1:a advent så känns det bättre, för ett tag. Bara inte jan o feb skrämmer livet av oss igen, med eländes snö o kyla ;).

Varma kramar till dig

Lotta 8`) sa...

Hej hopp i mörkret :) November är inte så farlig, det är allt värre med januari!! Då är jag inte rolig att vara med ;) Visst måste man gilla läget men vår fuktiga kyla gör inte mörkret lättare att tas med i januari.

Ändring till vintertid är enbart störande, nu är det svart när man kommer hem och det är extra trögt att ge sig ut på en promenad eller springtur, vilket är ett måste för att få lite luft under vardagen, men, men - det var ju att gilla läget :)

Ha en skön vecka ♥

Lisas torp sa...

Här är en till som känner precis som du! November borde strykas ur almanackan! Fy, vilken trist månad!!!
Jag vaknar till liv igen i vår...!
Lisa

Jord under naglarna sa...

Jag tycker inte att det är så jobbigt med omställningen till sommartid resp normaltid.
Njuter på våren när vi får ljusare kvällar!

Jag hoppas förstås på snö för utan vinteraktiviteter vill jag nog inte heller ha vinter.

karina sa...

Hejsan!
Jag drar på trädgårdsvilan men nu måste jag nog se till att få gödsel och nerklippt. Vill hålla på tills advent kommer för då kan gått trädgården få vila tills februari. Blir det inte som förra vintern så kan man ju börja grävning om man nu skulle vilja utöka rabatterna, men det ska försäkerhetsskull inköpas snöskor för jag tänker då inte skotta smågångar överallt i år igen "ler". Ha en trevlig helg, Karina.

Poppins sa...

Jag är en typisk höstmänniska. Känner mig mest levande på hösten, det är något i luften, en doft, en aning, en stämning, något, som jag älskar.
kramar från Poppins

Virkat och Kärt sa...

Hihi, och jag som just skrev inne hos mej, att den här tiden tycker jag om!

Det där med tiden & klockan, förstår jag inte heller, det är så mycket lustigheter nuförtiden, det var allt bättre på den gamla goda tiden ;*)

Kram