26 oktober 2010

Jag jobbar en kväll och efter den så är jag ledig i 5 dagar...himmel så skönt det ska bli.
Ska hinna med lite grejer här hemma och en del pyssel har jag tänkt.
Solen skiner där ute och de senaste dagarna har varit kalla och klara -5 var det på morgonkvisten men nu är det nog uppe i någon plusgrad.

Det är mindre än 2 månader till julen och framför oss ligger den där mysiga tiden då det ska pysslas o fixas. Om en månad kan vi sätta fram ljusstakarna och stjärnorna i fönstren igen...Återigen så slås jag av att tiden går så fort undan och att detta är en period som vi har delat under flera år nu genom våra bloggsidor.
Efter julhelgerna så drar vi igång våra odlingar så smått igen och vi har en ny vår i sikte...Tjohoooo!!!
Hopp om livet med andra ord!


En tapper ros som blommar vid väggen och i förra veckan hade den
en "mössa" av snö.


Isbana på fågelbadet.


Frosten ligger kvar i skuggan.

I går eftermiddag fick jag fixa till växthuset lite...Stormen/blåsten i förra veckan hade ruskat om i rutorna (kanalplasten) och de behövde justeras i rätt läge igen.
Vinden hade svept tag i takfönstren och sedan fått tag från insidan men nu är takfönstren rejält fastsatta och jag har surrat stagen för taket på samma vis som andra vintrar...
När solen skiner på dan så är det en behaglig temperatur där inne och jag satt kvar där ute en stund i går eftermiddag och bara njöt...värmen, doften, ljudet...allt var perfekt!

Ha de Gott!

4 kommentarer:

karina sa...

Hejsan!

Visst blir man pysselsugen när mörkret kommer och i år ska min gransmyckning se lite annorlunda ut. Jag såg den vackraste granen förra julen och har nu gjort pysslet på mitt vis så det ska bli att klä den i år. Det var i Monicas blogg Monicas blogg. http://moaslovelythings.blogspot.com
som jag hittade till sidan där mönstret fanns. Jag gör aldrig saker´mer än vid ett tillfälle så här eldas allt upp efter ett tag. Skönt med långledighet och här hoppas jag på en skön helg för på fredag kommer mina syrenhäckplantor som ska ner i jord. Ha det gott, Karina.

Kokospelle sa...

Jag gillar den här tiden jättemycket. Frostigt och krispigt. Oftast lugn och kravlös. Här har dock rosorna gett upp för länge sen men Kärleksörten och Svartkålen från Toscana kämpar på.
...och snart är det dags att beställa frön som sagt ;-)

essemia sa...

Låter inte dumt med lite ledighet. Själv jobbar jag men är ju ledig emellanåt också, haha.
Läcker bild på ditt fågelbad. Tycker det är så fint.
Hoppas du har en bra dag.
Kram Elzie

corrina sa...

Undras vad du gör just nu? Hoppas du vilar upp dig tills det är daggs att ta tag i planteringen igen. Själv har jag varit på The studio med sonen, Dotra fotade. Lång väntan var det, men fina bilder. Börjar vänja mig med att bli fotad eftersom tidningen var hos oss för någon dag sedan. Så nu vet ju en del hur man ser ut, ingen doldis längre alltså. Kram