21 oktober 2010

Jag har inte koll på vädret i vårt avlånga land men det som finns att rapportera från södra Vänerområdet är just nu - blötsnö och byig vind...klockan närmar sig 23.00.(punkt)
Den första snön för säsongen kom under förmiddagen och det var riktigt ruggigt att se den komma...Jag befann mig på jobbet just då och med all den galghumor vi öser på med där så var det en "frenetisk sate" som fick i gång julmusik på cd:n...
Detta kändes helt tokigt...men på samma gång så kröp den där Goa känslan inpå mig som just bara julen får mig att känna...dofterna från Clementiner, Glögg, Pepparkakor, Tända Ljus etc...
Sen bröt solen snabbt igenom molnen och det började likna en "vanlig" oktoberdag igen...Fram till i kväll runt 19.00.(punkt)

Förra årets första "riktiga snö".


En höstbild på hur det "egentligen" ser ut och det så sent som i förrgår.
(Bilden är dock från i fjol)

Nu gäller det att mysa inne.

Detta var jag då rakt inte förberedd på och efter den vinter som vi hade så känns det tungt att se snön falla igen...Sommaren försvann helt plötsligt!!!
Jag kollade i min kalender från förra året och den första snön som står markerad där är den 13 November och då har jag skrivit "lite snö". Det har kommit lite snö idag också men eftersom så många runt mig hört/läst "profetian" om att den kommande vintern ska bli den kallaste på 1000 år så börjar jag undra...
d j u p  s u c k...
Det är dock Gott att vi människor inte kan råda över allt och att naturen rår o segrar i alla lägen!

Njut av att det fortfarande bara är Oktober!

7 kommentarer:

corrina sa...

Skit, trodde först när jag såg bilden att ni fått så mycket snö redan. Paniken kom stigande, för jag tillhör dem som inte vill ha snö än. Då förraårets snö ligger kvar i näthinnan. Nog kan det vara fint med snö, men vad fasiken tog sommaren vägen. Kramar i massor

EVA sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
EVA sa...

Minns den vinterbilden hos dej...och nu är vi där, igen, så tiden går!

Lite roligt tycker jag nog att det är, för jag har nya vinterjackor som väntar på att användas *fniss*
Och så har jag...äntligen...broddar :-)))

Hoppas att Du får en skön helg Malin, och det är så mysigt att Du finns här i bloggsfären igen ~~~

KRAM från Eva

karina sa...

Hejsan!

Ska det bli ändå kallare än förra året så får man vara glad att man bytt värmesystem, för bara elen lär ju bli kostsamt. Här var de och bytte gatlyse fast det fungerade, men på kvällen kom det ett vackert sken så jag tror de bytt till lågenergilampor. Lite mysigt är det när mörkret kommer och lite snö för i år ska det köpas snöskor för jag tänker aldrig skotta gångar till allt i trädgården en gång till. Ha det gott, Karina.

Jord under naglarna sa...

Här kom första snön i förrgår och den ligegr kvar. Vi hämtade samma dag ut årgångsglöggen fr Blossa och var ju tvungen att provsmaka. Mer juligt än så blir det inte på några veckor. =)

Ha en skön helg!

essemia sa...

Jag hoppas sannerligen att den profeten har fel. Vill INTE ha en snörik vinter denna säsongen också. Räckte så bra med förra årets. Men vackra bilder fick du till i alla fall.
Hoppas du har en bra söndag.
KRam Elzie

Dubbelörn sa...

Vad är det jag läser här hos dig? Tack o lov har jag inget hört om denna idiotiska profetia. För här hos mig SKA det bli en grön vinter *har bestämt*. Vägrar en mardrömsvinter igen!

Vi fick också smak av eländet i fredags men tack o lov regnade allt bort under helgen ;).

Kram