9 oktober 2010

Nu är ordningen återställd och jag är pigg igen. Det magonda försvann i torsdags och jag var tillbaka i jobb. Just idag är jag dock ledig och har tagit det lugnt, tanken var att solen skulle lysa hela dagen men istället har ett gråkallt dis legat över staden och det har varit riktigt trist. Vid 16-tiden sprack det upp och solens låga strålar får alla färger att spraka och luften är torrare igen.

För några veckor sedan så var jag på mitt livs första "Homeparty för inredning" och det är verkligen en kul idé. Säljaren har med sig en massa fina grejer som man kan kika på och inledningsvis fick vi se en dvd om företagets produkter.
Naturligtvis så var det mesta i vitt trä och det fanns mycket glas och fattigmanssilver...sen säger jag "suck"...
För det första så har man tackat ja till en sådan tillställning så har man på samma gång sagt ok till att handla något...Jag kikade på sakerna innan jag sa ja så det är helt ok och jag gillade det jag såg...priserna var det väl lite si sådär med...aningens för höga...men ändå inom rimliga gränser...

För mig är det lite av en sport detta att leta saker som jag gillar och oftast så letar jag inte efter något speciellt utan plötsligt så hittar jag bara en sak som är helt rätt. Jag gillar vitt och slitet men ibland är saken i sig det viktiga och färgen går alltid att förändra...ja Ni vet hur det är...
På "partyt" är alla saker "rätt" men ändå så "fel"...allt är samstämt och hela konceptet stämmer överens...inte en skavank eller extra nått...Jag höll god min och betedde mig inte konstigt eller annorlunda och visst var det fina saker men sååå opersonligt.
Jag föll för en lykta - eller snarare 4:a lyktor på ett träfat och kände att det räckte för min del.
Fick den nu i veckan och har packat upp den men vet inte om det blev så bra...Den stämmer här hemma men ändå inte - är inte på det klara med var den ska vara och i väntan på det får den stå på matsalsbordet.

 Den blir bra som Adventsljus.


Den är flott när den är tänd. (skålarna är ca 12 cm höga så de s t o r a)

Det är nog så att jag över huvud taget inte är någon "homeparty-freak" och helst vill slippa dessa sammankomster men likväl så säger jag ja så käckt och så sitter jag där och undrar hur det gick till.
Tror inte det finns något som jag köpt och varit riktigt nöjd med på en sådan tillställning...ja ja...
Det är allt en himla tur att vi är olika.

Fortsatt Go Helg på Er!

10 kommentarer:

EVA AGNES sa...

Hej malin!
Jättefina som adventsljus- Och advent är det ju snart- Jag känner igen allt du säger här om Homeparties m.m. Man gör ju värdinnan besviken också om man inte köper- Jag sade nästan ja till att ha klädparty här hemma hos mig. Tur att jag inte löpte linan ut. För är det något jag inte behöver mer av så är det kläder.
Bra att du sluppit ditt magonda. Var försiktig om det händer igen.

Jo, jag sitter här och knåpar och har väldigt roligt, faktiskt. Till och med på lördagkvällen. >Man skulle inte tro att jag är samma person som den som under 1990-talet avskydde datorer och ropade ut det också. Ideligen.
NBu är jag verkligen fast i den här världen.
Kramar och skön lördag önskar jag dig också.
Eva Agnes

Lotta 8`) sa...

Homeparties - tackar jag alltid nej till, blir lite konstigt om jag skulle tacka ja, och sedan inte köpa något, dåligt samvete?! Knäppt men så är det och därför tackar jag nej.

Men dina ljusstakar är fina! Som ett vinglas i formen, kan tro att de är fina att duka med och är ni fyra till bordet, kan du ju ställa en ljusstake vid varje glas och en prunkande bukett mitt på bordet :)

Visst har solen lyst över oss idag, en så härlig dag! Mycket gjordes rent och ställdes undan idag. Nätterna börjar bli kalla så nu får man rädda de växter man vill skall överleva vintern i skyddat läge. Så synd bara att helgen är så kort ;)

Nu får man lite mer tid för bloggeriet och det är roligt, att titta in och "prata" med bloggvänner och se hur sommaren har varit :)

Ha det allra bäst Malin, kram :)

Jord under naglarna sa...

Hej,

dina lyktor är jättefina och jag gissar att blir mysigt sken när de är tända. Du hittar säkert ett bra ställe att ha dem på!

Jag skulle nog inte kunna hålla mig från ett inredningsparty, men annars är jag väldigt konsekvent och tackar nej, trots att jag ibland lägger in en beställning på något (gäller främst kryddor), men att vara med på dem är inte min grej alls.

Kram Åsa

~mormorshem~ sa...

Skönt att det magonda försvann!
En enda gång i mitt liv har jag varit på ett sånt där homeparty...och det räckte för mej ;*)

Snygg ljusbricka, och en väldigt bra idé att ha den som adventsljusstake...och tänk att den tiden är här snart ~~~~

Många kramar
från Eva

corrina sa...

Visst är det så att det är roligare att hitta en super bra pryl som man inte visste att man saknade eller kunde leva utan. Jag är lika dan, gillar inte home partyn alls, ofast känner man sig tvungen att handla. här kämpar jag vidare med bakterier, måste ha intyg i morgon. Önskar jag vore pigg, för det här läget gillar jag inte alls. Kram

Kokospelle sa...

Homeparties kommer och går - endast Tupperware består.

Hur länge har det funnits? Sedan jag var liten iallafall och nu är jag 46 år. Det säger en del oavsett vad man tycker om plast... Livstidsgarantin funkar men för det mesta håller grejerna år ut och år in.

Så plastpartyn besöker jag faktiskt ibland. Den bästa korkskruv jag någonsin ägt är hör och häpna i Tupperware-plast!!! Det låter ju ganska puckat efter att ha pajat en hel del korkskruvar i stål på tröga plastkorkar... och slarvar jag inte bort den kommer jag förmodligen ha den tills jag dör.

I övrigt är det sällan prisvärt.

Birgitta sa...

Tur att ditt magonda givit med sig, det känns inget vidare när man inte riktigt vet vad det beror på, men du får sköta om dej framöver.

Homeparty, jag det är någonting för sej, har inte varit på så många i mitt liv faktiskt, men visst känner man sig tvungen att köpa något för värdinnans skull och då blir det något onödigt man hittar så samvetet lättare.

Jag håller med dej om att det är så tillrättalagt i många vita och pyntade hem, det är likadant överallt, ganska så opersonligt när alla ska ha samma grejor, visst jag gillar ljust och vitt, men inte bara, kontraster och skevhet berikar både livet och hemmet.

Ha det gott och hopps på många fina höstdagar. Kramar Birgitta

~ Elin Augustas~ sa...

Du är väl för go Du Malin...en sån otroligt speciell och varm kommentar jag fick i nya bloggen, från Dej ♥

Min Farmor, har betytt oerhört mycket för mej, och hon visste säkerligen vilken betydelse virkandet skulle få i mitt liv, precis som i hennes ;*)

Sov så gott ~~~~
Jag ska skynda in under mina täcken nu, och lyssna på höstvinden som lever rövare runt husknutarna.

KRAM från Eva

Dubbelörn sa...

Jag är definitivt ingen home party typ ;). Jag känner också som du, det är prylen man fastnar för o inte konceptet. Det ska vara personligt o ha en liten twist. Gillar inte att följa mönster, då blir jag som en tjurig unge. Måste vara tvärtom *gapskratt*

Stor kram vännen

karina sa...

Hejsan!

När jag såg dem så tyckte jag de skulle passa perfekt som adventsljus som man tänder varje dag, och så skriver du det längre ner. Ja man tänker mer och mer på att pynta till den stora helgen och sen är det brara att mysa fram till jul. Ha det gott, Karina.