5 februari 2011

Himmel så skönt med helg och en ledig sådan!
Som vanligt på fredagskvällen är jag trött och en stund framför tv´n innan sängdags är för mig en perfekt fredagskväll och avslutning på veckan...(Låter ju för sorgligt men så är det och jag har riktigt längtat efter att få krypa upp i soffan och boa in mig i godan ro). 

 Resten av helgen har jag tänkt ägna en del av min tid till frösådderna och eventuellt så ska det omskolas...i väldigt liten skala. Det blir nästan mest på prov för att se om plantorna får bättre fart i det ännu bleka ljuset. Jag tänkte vidare att de Pelargonerna som ännu står kvar på "vinterplacering" skulle få ny och frisk jord runt sig. En av de Pelargoner som jag planterade om för några veckor sedan är på väg med en första blomma - Visst blir man glad!

Inte årets fröpåsar...

...men det ser snarlikt ut detta årets...dock en mycket liten del av de som finns här hemma nu.
Jag brukar alltid ha dom i "närheten" och det betyder att de kan ligga framme i köket, bredvid sängen, vid tv´n...De ligger alltid kvar där jag senast satt och kikade på dom, läste på dom och drömde en stund...
I början av veckan så satt jag vid köksbordet och hade radat upp dom i olika högar framför mig..."Tidiga som ska sås inne", de som kommer lite mitt i mellan och så en stor hög med diverse som ska sås inom en månad före utplantering...På slutet låg högen med direktsådderna.
Sonen på 20 kom och satte sig mitt emot och visade helt plötsligt ett lite nyfiket intresse för dessa "dyrgripar" och vi satt där och hade lite som jag vill kalla för filosofiska tankar om odling.
Och himmel och pannkaka, han sa...att han ville gräva åt mig ute i trädgården i vår...Helt otroligt kul och gissa om det plötsligt dök upp möjligheter!!!


Inne just nu...

Ja det är svårt för mig att inte visa Tulpaner i inläggen men nu har jag fått med lite Forsythia som gått i blom inomhus. Jag har fler kvistar på drivning så förhoppningsvis kommer det andra sorter i bild.
(Men Tulpanerna få Ni dras med).

Trevlig Helg!

13 kommentarer:

Virkat och Kärt sa...

Hej i natten Malin :-)

Har Du en blomma på gång redan på pelargonen...wow!
Mina ser man bara något grönt och sprött på än.

Så roligt med sonens intresse för trädgårdssfären :-))) Kan förstå att Du såg nya möjligheter där *fnissar gott*

Sussa Gott ~~~
Kram från Eva

Birgitta sa...

Litet filosofiskt tänkande och även kanske lite magiskt känns ju otroligt bra så dags på året, då allt är möjligt och ska genomföras. Vilken fantastisk son du har som erbjuder sig att gräva land åt dej, nåt som du förstås måste fånga i flykten, ifall han skulle komma på andra tankar när våren kommer. Iofs så gräver min son också land åt mej om jag behöver, men han är inte hemma så mycket så därför får min käre man ta över den sysslan.

Här är kallt -13 grader, men det ser ut att bli sol, kanske. Inte mycket vårkänslor än med snön som om igår.

Ha en skön helg med trevligt funderande över fröpåsarna. Kramar Birgitta

billan sa...

Tack för besök hos mig! Tack vare det så hittade jag hit till dig:)
Härligt med grävhjälp, det är mycket som ska hinnas med på vårkanten.
Vi är i vårt lilla torp över helgen, det snöar utanför fönstret. Våren känns långt borta....Jag gör som du, filosoferar och drömmer om frösådder och sommarblom!
Nu ska jag botanisera vidare här i din fina blogg...
Må så gott!

Livsnjutaren sa...

Hejsan, hittade hit via partyt hos Håkan!!
Åh visst är det härligt att våren börjar närma sej, alla tulpaner och grenar man tar in får man sådan längtan av.
Välkommen att göra ett besök hos mej.
Må gott.

Fia sa...

Underbar blogg, och väldigt fina och fräscha bilder! Ja vem kan inte låta bli att fota tulpaner såhär års när vi behäver lite färg och blommor :-)

karina sa...

Hejsan!

Jag får tåla mig ett tag till för jag sår inte ettåriga blommor. Men rosenvialen och chili ska snart börjas så sen kommer tomater och paprika. Har aldrig lyckats med ettåriga blommor så nu får det bli köpeblommor i de krukor jag vill ha säsongsblommor. Ska bli roligt att få följa er andra med de sådderna. Ha det gott, Karina.

Jord under naglarna sa...

Vad roligt med sällskap i trädgården i vår och en hjälpsam hand!

Det är ju så glädjande med tulpaner nu så får mig får du gärna peppra inläggen med tulpaner. :)

essemia sa...

Haha, skulle det vara något? Jag har blommor på min ena pelargon som fortfarande står kvar i källaren!!! Nejdå, jag skryter inte, och inte förstår jag hur den kan stå där och blomma i mörkret, men så är det! Men nog blir jag sugen på att så lite jag också. När jag ser dina fina fröpåsar (även om det är förra årets!) så blir jag sugen jag också, får väl se om det blir något av suget!
Hoppas du har en bra dag.
Kram Elzie

PS! Tack för dina goa ord inne hos mig.

essemia sa...

PS! Nu har jag en bild på min "fina" pelargon på bloggen, haha!
Kram i stormen, Elzie

Dubbelörn sa...

Har också två övervintrade pellisar i här på övre plan. Borde kanske också ta hand om dem, men de är otroligt gröna o fina.

Till fröinköp har jag inte kommit än. En av de där grejerna som ligger på listan "ATTGÖRA".
Vårkänslor får man av tulpaner!

Varm kram

Dubbelörn sa...

Psst... det är inte jag, det är min kära "toyboy" ;). Jag är redan avklarad, flydde till Grythyttan o slog på stort :D.

Spirande grönt - sa...

Grävhjälp tackar man ju aldrig nej till:)

Ha en finfin söndag,
Rebecca

Poppins sa...

Tulpaner kan man inte få nog av, så du får gärna visa fler bilder!