20 februari 2011

Nu har vi bara en dryg vecka kvar av Februari månad och sen är vi inne i Mars - då kan man börja snacka om vår "på riktigt".
Just nu är det iskallt och jag trivs inte alls med denna iskyla - Solen har förvisso lyst i flera dagar men det är inget "takdropp" att tala om...det biter i skinnet när man är ute.
Ett vårtecken så säkert som något är dock att hunden har börjat fälla och att det virvlar runt tussar här inne som syns extra väl när solen lyser in genom fönstren...Å där har vi så nästa helt säkra kort på att våren är på väg...Skitiga fönster!

Jag har haft ett litet bloggavbrott och det ofrivilligt.
Strömadaptern till min bärbara dator slutade fungera och jag fick inte "tummen ur" att köpa en ny - förrän nu i helgen...en bloggare utan strömkabel måste vara det samma som en rökare utan eld/tändstickor, en fiskare utan agn på kroken...hm...Nja, det var kanske inte just bloggen som blev bekymret utan det faktum att så mycket vardagliga saker sker via datorn...Bankärenden, information, kontakter mm...Rätt kusligt att vara så "beroende" av tekniken.
Nu är ordningen återställd och "allt går sin gilla gång" igen.


Äppelblom hos oss


Experiment med Syrenkvist inomhus.


Den "nästan blå" Pelargonen blommar.

Det är sportlov här denna veckan och på sätt och vis är det gott att det finns snö som ligger och att det faktiskt är den vinter som det enligt ordningen ska vara så här års.
Men den "stora vårlängtan" har slagit till med sin fulla kraft och stundtals riktigt värker det i mig av längtan efter att få sätta spaden i jorden, känna dofterna, höra ljuden och bara vara...

Må så Gott!

5 kommentarer:

Jord under naglarna sa...

Snö eller ej så har ju du full vår inne hos dig i alla fall! Härligt med blommande kvistar och blommande pelargoner!

karina sa...

Hejsan!
Blir lite avis på dina kvistar men får vara nöjd med de egentillverkade, för det är skönt att kunna dra långa andetag utan medecin. Vad vacker den var din pelargon och visst väntar man på att få ta fram spaden, och då inte snöspaden. Ha det gott, Karina.

♥ Villa Tretton ♥ sa...

Underbara bilder:)

Ha en fin dag
Kram Susanne

Hemma på Landet sa...

Härligt! Ja, jag hoppas att mars går över snabbt så vi kommer ännu längre.:-)
Kram Stina

Birgitta sa...

Vad gott av vår det känns här inne hos dej, tänk att du fått till blommande kvistar, jag tycker det är svårt att få dem blomma, men jag kanske inte ha det rätta sinnet och handlaget, vad vet jag. Mysigt att se det här hos dej.

Visst är det så att man är beroende av fungerande dator, mycket sker ju via nätet, det är bekvämt och praktiskt många gånger.

Här är det svinkallt idag, inga direkta vårkänslor så man får uppfinna dem åt sig själv just nu. I helgen blir det sådd av basilika och tomatfröna står i startgroparna nu enl maken. Kramar och ha det gott. Birgitta