9 augusti 2007

Jag är frisk igen och har jobbat...lite ynklig till en början men kom snart igång.
Morgonen var dock bra seg och någon morgonmännisk kommer jag nog aldrig att bli.

Ett ganska intressant fenomen inträffde då jag cyklade till jobbet...det kan liknas vid att simma under vattnet...dvs då jag kom fram var glasögonen helt våta och detta utan att en enda regndroppe fallit...Det var alltså luften som var så full av dimma och fukt att hela luften var blöt...lite kvalmigt på samma gång...
Borde väl ha haft med kameran i det läget för allt var mycket vackert och trolskt. Min arbetsplats ligger alldeles vid vattnet och båtarna som sakta gled fram såg närapå spöklika ut...

Fram på förmiddagen har det dock klarnat upp och nu är det soligt och varmt igen - nästan lite åska i luften idag också...

Liten Linblomma...


Purjolök som gått i blom - den är dekorativ värre i rabatten...


Ålandsroten igen men nu som "fjärilslockare"...


Lite knepig bild men är den gula Pelargonen jag skrev om tidigt i våras (Gibossum nått) - den som blommar med gula blommor och ska dofta starkt om natten...ikväll kanske den slår ut helt...jag är mycket nyfiken.

Jag har hanterat den ganska brutalt ett slag genom att helt glömma bort att ge den vatten...blev stressad och vattnde nogsamt någon vecka och vad händer...Den kommer med nya gröna små blad i toppen och med blomknoppar!
Ska hålla koll på den så att jag kan visa hur den "stackars pinnen" ser ut framöver, ja så
tokigt är det - den växer faktiskt rakt upp!

Nu ska jag en vända ut i växthuset och jag misstänker att tomater och gurkplantor törstar i värmen...

Må så gott!

16 kommentarer:

åsa sa...

Ja..visst är det fuktigt ute.. på morgonen ..även om regn ej fallit..=)
och det hade jag glömt att vi ska köpa vårlökar snart..
Det gladde mig när du skrev det.. så nu är jag på G igen.. vemodet har fått ge vika..=)
Ska bli kul o se din gula pelargon/åsa

kirsti sa...

Skönt att höra att det inte bara är här i Boden dimman ligger tät på mornarna! Jag var nämligen också blöt från topp till tå en morgon tidigare i veckan, efter cyklingen till jobbet. Och kom hem och beklagade mig för Per: "Skit-Boden! Här uppe blir det ju höstdimmor redan första veckan i augusti!! Deppigt!! Jag vill flytta söderut igen!!"
Han försökte säga att det är likadant där nere..men jag ville inte höra på det örat..just då..:)
Fina blommor du har!
Kram!

Hemma på landet sa...

Bra att du mår bättre. Bilderna är lika fina som vanligt. Puss

~Eva~ sa...

Å så vackra blomsterbilder du har!
Och jo, det är till att *ha katt* härhemma...fyra stycken *fniss* och fyra hundar, därav dukarna och en del annat på sned :-)

Rummen är kvava härhemma nu, men jag tror jag sover gott ändå...vi har också sån där spökdimma då och då...tyckte den var på väg igen när jag var ute för en stund sen...

Kramen
från ~Eva~

mossygreen sa...

Skönt att höra att du är på benen igen!
Det har varit äckligt kvalmigt några dagar nu....typiskt augusti!
Det är knappt så jag vågar säga det men nu längtar jag efter svala sensommar/höstdagar med bladverk i skiftande färger och långa promenader i svampskogen. Neeeej....nu börjar väl folk kasta grejer på mig!!!!! Men så är det ....jag är en vår och höst människa ....trivs bäst då!
Kram på dig!

Clara igen... sa...

Herregud....glömde ju säga att dina bilder var fina.....speciellt den lilla blå linblomman...så vacker de är!

Lilla B sa...

Det är så fuktigt ute att gräset inte torkar upp under hela dagen. Märkligt. Men i växthuset går det åt vatten, vill jag lova. En underlig sommar, denna.

Hemma på landet sa...

Hur jag gör? Menar du, hur jag syr eller hur jag gör med lavendeln? Nu blev den här påsen väldigt stor, så jag la i vadd och sedan lavendeln uppepå. Annars häller jag i lvendeln bara, när jag är klar med påsen.

Kramis vännen...

Monica sa...

Skönt att du mår bättre..inte roligt med magsjuka, man känner sig riktigt eländig efter en sån pärs. Så det var så fuktigt ute igår..jag ligger ju å latar mig så dags än så länge..=), onsdag kör jag igång trodde det var på torsdag..men ack nej. Din bild på linblomman var ju för läcker, vilken färg den har har ju alltid älskat linblomsblå och nu ser jag ju varför.. Vilket trevligt förslag tycker också det skulle vara jättetrevligt att ses på fika eller utflykt..=), min mail är: moasgard@hotmail.com/Kram Monica

lotta sa...

Känns nästan som i Thailand med fukten - en hinna lägger sig över kroppen och minsta lilla rörelse gör att man blir klibbig - bäst att vara i stillhet =) Ej rejäl regnskur just nu, kanske rensar den luften. Så söt Linets blomma är, jag fick i våras frö till Blomsterlin och den lilla blomman har en härlig röd färg - så mycket fint det finns. =)

Min Lilla Vrå sa...

Vilken underbart fin sida du har:-) Så vackra bilder på alla blommor. Katten är bara för söt:-)
Hit ska jag kika in fler gånger.
Ha det gott:-)

Marie sa...

Underbara blomsterbilder. Skönt att höra att du mår bättre. Här har det varit äckligt kvalmigt hela dagen, aldrig är man nöjd, hihi.

Ha en trevlig helg.
Kram Marie

karina sa...

Det ska bli kul att få se den gula varianten. Du har så rätt, klart det var REA. Satt under en av de "FÅ" regniga dagarna och tittade igenom fröfirmornas utbud. Fastnade för Rara växters och gick igenom och gjorde en lista på allt jag skulle vilja ha till nästa säsong och perenner. Beställde lite och var tvungen att gå in igen när jag fick dem för att kolla en sak. Såg då att de hade "HALVA PRISET" om man handlade över summan 800kr. Så jag satte mig igen och knappade in min hela långa lista och kom upp i summan, hör och häpna "807 kronor".
Så jag tänkte bara att det är ju bara mening att jag ska göra ett "klipp" och skickade iväg beställningen "ler". Så fröerna som jag tänkt beställa lite varje månad tjänade jag 400 kr och frakten på för alla småbeställningar. Så nu har jag fröer till både perenner och lite udda grönsaker. Jag bara myser och vet inte riktigt vilka jag ska så först "ler". Kul att du är bra igen för problem med magen är inte roligt. Ha det gott Karina

(Odla . nu ska nog också få en beställning för vilka skönheter jag sett där.)

karinas.tradgardsblogg.se

olivelund sa...

Hej Malin! Jo det är meningen att ge utmärkelsen vidare till tre (tror jag) av sina favvobloggar! Kram från Cia

ÅsaGåsa sa...

Här har det varit jättevarmt under den här veckan, men alldeles fuktig och klibbig. Idag regnar det så det är ganska fuktigt pga den anledningen... :) Ha en trevlig lördag!

Ronja sa...

Hej!
Vilka vilken trevlig blogg, med många vackra bilder! Hit kommer jag igen!!
Linblommornas färg är läcker, tycker jag. Och det är lite roligt med blommande purjolök, vanlig lök, sallad och andra växter...
På återseende!
Ronja