11 augusti 2007

Står med stora bokstäver på kvällstidningen idag att den höga luftfuktigheten kan göra en sjuk...Jag har inte läst på vilket vis...Har inte kollat på min gamla barometer idag vad den står på men nått galet är det.
Hade svårt att sova natten som var och vid 2-tiden vaknade jag av att det var olidligt kvalmigt och varmt...somnade strax om men vid 05.30 så visade termometern på +20 grader ute, misstänker att temperaturen hållit sig runt detta hela natten.

Tro nu inte att jag har drabbats av ett otroligt bra morgonhumör och är uppe i ottan för att ha koll på väderleken...jag var nödd och tvungen då jag skulle iväg och jobba. När klockan ringde så var jag ytterst tveksam om det stod helt rätt till och om jag verkligen skulle behöva kliva upp så förbaskat tidigt - men allt var i sin ordning...

Att kliva upp tidigt här är ganska så energikrävande eftersom jag inte bara ska ha hand om mig själv utan tre glada katter stormar in när man öppnar dörren och vill ha sin frukost serverad bums.
De har sådan pli på oss och de har dresserat oss till att servera tre olika rätter...Grillad kyckling till den ena, tonfiks till den andra och den tredje ska ha en blandning av det som finns...
Sen ska de klappas och så ska vi prata lite...ja ni läste rätt...

I morgon börjar jag vid 13-tiden så då slipper jag upp så förbaskat tidigt, sen är jag ledig både måndag och tisdag...det ska bli skönt...
Kanske jag kan komma på vad jag ska ha hattasken på bilden nedanför till. Köpte den i Göteborg för ett slag sedan - enbart för att jag tyckte den var fin...fanns inte ett enda användningsområde i tanken på mig utan jag kände bara att "jag vill ha den"..."jävligt onödigt att åka till Göteborg och köpa en tom låda" menade sonen då jag kom hem....men jag var glad...Nu tittar jag på den varje dag, öppnar locket och lägger snöret rätt...men nått ska jag ha den till...


Hattasken...


Min gula pelargon och det skulle verkligen behövas doftfiler för något så gudomligt den doftar om kvällen


Cykeltur...


Gammal sluss......och åt andra hållet...

Oj så mycket det blev skrivet idag då och jag som varit så slö och "fuktighetspåverkad"...ska nog ta mig en sväng ut i trädgården...kanske mumsa lite hallon - vattnat i växthuset har jag gjort och plockat av tomater som mognat...De mognar fort nu i värmen men äts upp lika kvickt...

Ha en go kväll och en trevlig helg på Er!

20 kommentarer:

olivelund sa...

Vilken underbar hattask!

Marie sa...

Vilken fin hattask du har köpt.

Ha en trevlig helg.
Kram Marie

Åsa sa...

Ja min kisse är precis likadan.. hon måste få mat.. ochh få prata av sig nattens händelser..=)
Jag tycker det är charmigt o "kamratligt" =)
Ja.. visst är det fuktigt... o kvalmigt..=)/åsa

lotta sa...

Härlig hattask - den kan du ha till mycket; förvara tyg och vackra spetsar eller alla atteraljer till dina smycken? Din gula pelargon är så läcker och ovanlig gissar jag.... har du prova att ta skott på den?*ler med glimten i ögat* Vi har två katter som också skall tas om hand på morgonen. De har så bråttom till matskålarna när jag släpper in dem så de snubblar på varandra... fast de får allt finna sig i Mjau-kattmat eller andra goda rester. Undra om inte lillkatten var åskrädd i natt för hon skulle sova inrullad i mitt hår i natt... Ha en fortsatt bra helg =)

Dubbelörnen sa...

Vad härligt det ser ut med dina bilder!!!

Kramar

Hemma på landet sa...

Vackra bilder och en underbar hattask. Puss

Lallis sa...

Vad heter Pelargonen, tros?
Hattasken är jättefin!! Jag skulle också ha kunnat åka till Götet för att få köpa den fina.. *ler*
Ha en fin söndag.
Mvh Lallis

Monica sa...

Men tack så jättemycket Malin för den fina utmärkelsen...=), jag blev jätteglad..ska skicka vidare så nån annan blir glad..=), Vilken jättefin ask du köpt förstår mycket väl att du föll för den..skulle jag gjort också. Pelargonen var jättefin..har en gul också som jag väntar på, höll på att ta livet av den i vintras men snart så blommar den..vackra vyer från gamla kanaler, måste vara Brinkebergskulle eller? Här har vi ju Slussarna och Gamle dahl också så vackert..=)

Clara sa...

Jag skrattar för mig själv nu när jag läser ditt inlägg....för det första känner jag igen det här med att "prata" med katten så väl. Här hemma ska det "gnuggas panna" också.....då ska matte sitta vid köksbordet och läsa tidningen och sedan ska katten(Moltaz) sitta PÅ tidningen och sedan ska pannorna läggas mot varandra och sedan ska det gnuggas ....tills matte är hårig i hela ansiktet:=)
Din son verkar vara väldigt lik min son...känner igen sådana uttalanden......fast jag får oftast höra att jag är jävligt "flummig" ....ett annat roligt uttalande från sonen var i somras när vi hjälptes åt att flytta hans systers bohag. Mamman (jag) slet som ett djur och plötsligt sa sonen: Det är ju en jävla tur att man har en morsa som käkar anabola........hihi, är dom söta eller?! Dina bilder i dagens inlägg är mycket härliga, Malin.....det märks att du är med i Olympusklubben :=) En stor kram till dig från en svettig Clara.

Clara igen.... sa...

Glömde ju säga att jag gärna lagt vantarna på din hattask....helt ljuvlig!

~Eva~ sa...

Törs inte berätta vad dina katter får, för mina kattor...i så fall måste jag nog vara beredd med några skålar räkor så dom inte blir avis ;*)

Hihi, vilken härlig kommentar sonen kom med om hattasken *fniss*
Men å så vacker den är, förstår att du for iväg och köpte den!

Här är det kvavt och fuktigt i luften också...så hundpromenaderna känns inte så lustfyllda som dom gör i klar luft.

Jo, tack för ditt förslag om *årstidskorg*...gillade jag!

Kram
från ~Eva~

Birgitta sa...

Ja, nog känns det fuktigt och kvalmigt nu, det är varmt också, så det påverkar en så man sover sämre. Kattbestyr, ja det har man, vi var så oroliga för Knodden som var borta några dagar efter att vi kommit hem, så vi gick långa promenader och pratade och lockade, folk undrade nog. Sedan när han kom hem och tagit oss till nåder igen blev det ett kelkalas utan dess like och ett fjäskande från vår sida för att behaga honom. En sådan vacker hattask, det är väl härligt att köpa nåt bara för att det är fint, utan att veta vad man ska ha det till. Att bara som du stryka handen över den fina ytan och njuta. Kram och ha det gott.

Marina sa...

Vilken fin pelargon, ovanligt med gul.
Vissa saker är så fina att man bara måste ha dem precis därför. Hattasken ser ut att vara en sån sak.

Christina W sa...

Åhhh vilken underbar ask.

EVA AGNES sa...

Jo men nu kan jag berätta hur sjuk jag blir av sådan värme vi har haft den senaste tiden.
Illamående, huvudvärk och "hjärnsläpp".
Dessutom känner jag mig febrig.
När man är 60 + är den nog inte att leka med denna väderleken... hi hi
I dag är det svalare och min kroppstemperatur har återgått till det normala.
Vilka katter! Jag säger då det! De vet hur man ska styra och ställa.
Kramar Eva Agnes

EVA AGNES sa...

Glömde säga att hattasken är jätteläcker. Den hade jag köpt också.
Kram EA

Anonym sa...

Jamen iblan måste man ju bara köpa nåt för att det känns bra i magen (eller är det hjärtat)sen kan hjärnan skrika :AVSTÅ så mycket den vill...Jag hade också köpt hattasken och varit mycket nöjd.../anki
http://ankianka.tradgardsblogg.se/

Vella sa...

Men gisses vilken cool Pellis! Vad heter den, en sådan skulle jag nämligen oxå vilja ha...
Kram Vella

Hemma på landet sa...

Jo, just idag kändes det mysigt med regn. Är väl för att jag är lite trött också.
Puss

Lallis sa...

Glömde ju att tacka för namnet på Pellisen:)
Ha en fin dag/kväll.
Kram Lallis