19 oktober 2007

Har varit ett par intesiva dagar då jag har jobbat mer än jag egentligen ska göra...
Idag är jag ledig och har precis gått en runda ute i trädgården i solskenet...
Höstdagar med solsken är helt ok och solen värmer fortfarande gott då man sitter i lä...

Lilla Sallykatten är på bushumör och har fart runt därute kors o tvärs framför fötterna på mig och ett tag verkade hon tro att jag var ett lovligt byte att fånga och gjorde små skutt för att fånga mina fötter...och att få med henne på bild gick inte...när jag skulle trycka så var hon borta ur linsen...Lurvekatten låg däremot helt stilla på en bänk i solskenet och såg ut som hon tyckte att Sally var en riktig idiot som bar sig konstigt åt...

Jag har upptäckt något märkligt här där vi bor...Det finns inga Rönnbär i år!
Utanför köksfönstret har vi på andra sidan gatan flera stora rönnar och där brukar det vara fullt av knalloranga bär om höstarna men i år finns inte ett enda. Samma då man är ute och åker...alltid brukar man se de röda/oranga bären lysa efter vägkanterna men inte ett bär har jag sett i år...
Har frågat flera andra och de säger samma sak då de kollat....
Har någon en aning om vad detta beror på?
Tänker på det gamla talesättet att om det är mycket Rönnbär blir vintern kall och tvärtom...Innebär detta en nästan tropisk vinter måntro...?
Jag tycker det är lite kusligt om jag ska vara ärlig...

Det är vackert där ute och även om frosten så sakteliga "tar" mer och mer av det som blommat så finns det små go´bitar kvar...


Frost i gräsmattan är vackert...ser nästan kanderat ut...


En Blåklint strävar fortfarande på och minsann så sitter det en liten krabat där också...


Krassen som kämpat sig en bit ovanför marken blommar ännu...


...och Berberisen lyser som eld.


Växthuset är urstädat och klart för vintern...tomten väntar på julen...
Står ett par Fuschior i pallkragen ännu men de ska stax få komma in i huset..


"Stängt för säsongen" var det här...

Jag ska faktiskt ut och äta på restaurang i kväll med mina arbetskamrater...är ett försök till att gjuta lite glädje mitt i röran som vi har...Alla kan inte vara med och så är det alltid men rätt så många kommer med ändå...Ska bli riktig kul faktiskt...
Annars så ska jag jobba både Lördag och Söndag...men sen är det lungt ett slag igen...

Ha en Go Helg på Er nu!

13 kommentarer:

Elzie sa...

Vilka fina höstbilder du tagit. Ja, nog är det konstigt med rönnbären. Vi har inte ett bär här heller. Inte kan man skylla på fåglarna heller (här brukar vara sidensvansar i tusental annars!) men dom har inte synts till dom heller. Mycket märkligt.
Hoppas du får en bra jobbehelg. Jag jobbar jag också, puh!
Kram Elzie

Hemma på Landet sa...

Vackra bilder.

Nä vi har massor av rönnar här, men inga rönnbär. Man kan ju undra vad det betyder. Hm...Puss

Poppins sa...

Rönnbär har vi gott om här nere i söder. Kan det betyda att vi får en riktig vargavinter?
Lille tomten står tålmodigt och väntar med lyktan i handen. Men snart får han jobba...
kramar

PS Hoppas det blev en lyckad kväll ute.

Marie sa...

Underbara höstbilder! Vi har heller inga rönnbär i år, jättekonstigt!

Ha en trevlig helg!
Kram Marie

karin a sa...

Tråkigt att det inte finns några rönnbär i år - vad det beror på vet jag inte men jag hoppas att det inte innebär att det blir en tropisk vinter. Jag vill ha snö (dock inte nu). Hoppas ni hade det trevligt på restaurangen!

Underbara bilder. Härligt att det fortfarande blommar. Kram!

åsa sa...

Ja.. hur blir det tro..?
Enl bondepraktikan så blir det tropisk vinter..=))
Vårt växthus är också igenbomamt nu!
Ha det gott på restaurangen.. eller var du där igår kanske..??=)/åsa

londongirl sa...

Här har vi ont om rönnbär också. Vi har flera rönnar på vår skolgård som brukar vara fulla så här års till stor glädje för Sidensvansarna. Men i år är det inga alls nästan.

Moas sa...

Några få frostnätter... har vi haft.. så mycket finns kvar.. men känns som hösten är lång och man har mycket tid att förbereda sig på vintern i år känns det som i alla fall.. Hoppas jobbhelgen gått bra och utekvällen blev roligt..Kram Monica

Birgitta sa...

Fina bilder från din höstträdgård och så mysigt med en växthustomte som väntar på julen och snön. Rönnbär har jag inte heller tänkt på i år, men de lyser med sin frånvaro här också, så konstigt att jag inte märkt något förut. Rönnbär som är så vackert i alla sina nyanser av orange. Kram och ha en bra vecka.

karina sa...

Kan det äntligen vara så att det kanske "bara" blir snö ett par dagar här på Öland. Har varit ordentliga vintrar enl. boende sen vi flyttade hit och vi som ville slippa snö i mängder "ler". Knappt ett rönnbär har jag sett och betyder det ljum vinter så är jag nöjd. Ska inte klaga för än har jag inte använt vinterkläder som jag använt i Stockholmstrakten. Vackra bilder du fångar med din kamera. Hade ett vackert motiv när jag var i skogen, men vart hade jag kameran, jo hemma. Och ändå har jag just köpt en liten som jag kan ha i bakfickan, man blir lite sur på sig själv ibland. Den ihåliga stammen kommer jag nog inte att se igen och det hade varit ett vackert målarmotiv. Ha det gott, Karina.

signe sa...

Hej! Äntligen har jag hittat hit! Du har ju skrivit hos mig nån gång och så ville jag titta in här men du hade ju inte lämnat nån adress..nu sökte jag dig på google! Skam den som ger sig :) Vi har inte heller haft några rönnbär i år...hoppas ju på mycket snö i år..hmm. Ha en bra vecka! Kram :)

ÅsaGåsa sa...

Mitt växthus stängdes också för säsongen nu i helgen. Just nu tycker jag det är mer skönt än vemodigt faktiskt. Det är ju inte så länge tills portarna slås upp igen och det är vår!
Hoppas verkligen inte på någon varm vinter, nu längtar jag efter snön!!

Marina sa...

Här finns inte heller många rönnbär i år. Brukar ah massor på jobbet men inte ...