28 februari 2008

Hej på Er Alla!
Jag har inte försvunnit från bloggvärlden utan har både själv valt och lite påtvingat hållit mig vid sidan av!
Abstinens från bloggandet har jag haft och också genomlidit detta med hyfsat gott resultat.
Jag har valt att jobba mina 75% trots viss tvekan från min sida men ändå beslutat mig för att fortsätta med detta. Förändringar är på gång och för att vara i fas med vad som "händer och fötter" behöver jag vara på plats för att märka av när saker och ting sker.

Själva bloggpausen började i samband med ungarnas sportlov, datorn var upptagen i stort sett hela tiden och jag kände att ok...de får ha den veckan och visade med stor bravur att deras mor inte alls har ett visst databeroende...(det sved...).
Jag har skrivit på bloggen tidigare om min inställning till dator och tonåringar...skrivit långa haranger om hur viktigt det är att ungarna gör något annat än att surfa och chatta etc...
Envist har jag hållit fast vid att det räcker med en dator och att begränsa sin tid famför den.

Kan nu meddela att jag har ändrat mig...Jag kommer framigenom att skaffa mig en egen dator och ett trådlöst bredband!

Kan inte bestämma mig för om jag ska skaffa en bärbar eller en ny stationär dator.
Sonen har en bärbar som han har via sin skola och med ett trådlöst bredband så kan ha använda den datorn, planen är att döttrarna ska ha den där jag sitter just nu och präntar...
Kan ta sin lilla tid detta för jag påmninner som person rätt mycket om Gösta Ekmans sketch om "Aftonbladet eller Expressen"...men skillnade är att jag ändå lyckas fatta ett beslut...till slut!
Ni som följt min blogg kanse minns min envetna kamp med kameraköpet och den glädje då jag väl bestämt mig...(ingen kan beskylla mig för överkonsumtion av teknikprylar precis...).

Våren tar oss med storm sga...dvs det har varit blåigt här där jag bor bra länge nu men idag ser det ut att bli en helt underbar vårdag med blå himmel, sol och en särskild vind att tala om.
En hel del fröer har kommit i jord och en del har också kikat upp.
Jag har inte någon extrsbelysning så i år har jag haft vett nog att avvakta med sådderna.
Det är sga nu det börjar och till helgen går Vasaloppet av stapeln och efter det kan jag släppa taget om vintern "på riktigt" (förklaringen om Vasaloppet finns i tidigare inlägg)..

Den tid jag skulle ha använt framför datorn har gått till målning istället...ja...jag håller allt på fortfarande men för tillfället är det en gammal trotjänare till fåtölj som blivit ändamål för vård av mina händer...dvs den kläs om!
Den är bara så perfekt att krypa upp i och kura framför tv:n så den är icke utbytbar.
Den är lagom djup och lagom hög i ryggen och jag har sanningen att säga provsuttit många fåtöljer men just denna är speciell...finns inte dess like...
Jag kan också hävda att i sammanhanget så spelar min övertygelse om att man ska ta vara på det man redan har hemma in och att köpa nytt är inte den första tanken då något ser slitet ut.


Ute i rabatten blommar det för fullt nu och fler bilder kommer.


Känner mig som Brasse i "fem myror..." på den här bilden..Vad ska bort?
Skulle gjort i ordning trappan för en vecka sen men ännu så länge så finns min lilla julgran kvar och snöskoveln plus det senaste tillskottet - björkris - Snacka om att vintern gått fort...


Här sitter jag just nu...Det ser tomt ut på vänstersida om bordet men är en dörr som skjutits igen precis där...är glasdörrar som i vanliga fall brukar stå öppna.


Jag är så nöjd med min trapp och självklart så ska riset få dekoration framöver men jag tycker det ser stillsamt ut med de nakna kvistarna i all sin enkelhet...


Detta är min lilla syhörna precis då jag satte tilbaka symaskinen på det nymålade skrivbordet...och snart kommer hörnet att fyllas på med diverse saker som brukar finnas till hands. Är en liten vrå precis då man kommer upp för trappan till övervåningnen.


Har inte blivit så många muffisar än (sorry Clara) men det kommer...En liten Princesstårta finns dock framme som lockar fram suget efter sött...

Kom nu ihåg att försvinner från bloggen gör jag inte men beslutsvåndorna gör mig ganska så disträ...Tänkte ett tag att jag bloggar inte förrän jag köpt mig en egen dator men vid noggrannare eftertanke insåg jag att det är lika bra att hänga på då jag är ensam hemma och datorn är ledig...

Må väl Alla Goa!

25 kommentarer:

Birgitta sa...

Hej och välkommen tillbaka, jag har saknar dej och det känns bra att du är igång igen efter uppehållet.Men det känns bra med ett mellanrum ibland. Jag förstår att det är mycket med hem och fröer som ska sättas och barn som ska fostras, fixandet tar tid. Hoppas att ditt jobb blir som du vill ha det. Hos mej är det lugna läget, men våren har även visat sitt ansikte här, jag såg en liiiiten tussilago efter dikesrenen idag och efter vasaloppet tycker jag också att det är vår, även om mina vårkänslor är lite sega iår, men de kommer väl i samma veva som snösmältningen. Vädret är vekrligen omväxlande, igår dis och dimma, idag strålande sol, det är härligt. Kram på dej och det är klart du får länka, jag lägger till dej i min lista.

Designe sa...

Hoppas du blir kvar vid bloggandet!..vilket fint skrivbord du målat!..det ser verkligen vårigt ut hos dig! Hos mig fick vi snö igår och idag är det sol oxå, härligt! Ha det gott! Kram

Jeanette Nord sa...

Ja du, det är inte lätt det där med datorer. Vi har fem ( vars en plus en som är själva nätverket)och det är ju egentligen minst fyra för mycket :-) Men nu har alla vars en och inga strider uppstår.....Eller inte om datorerna i vart fall. Annars kan tonårsdöttrar strida om det mesta....

Så skönt att du blir kvar i bloggvärlden nu när jag precis hittat dig! Härlig blogg du har. Tänkte strax läsa vidare i lite av dina äldre inlägg.

Fint tårta. Är den tovad? Jag tovade en prinsess tårta till en kompis för ett tag sedan. Hon skulle ha den på en utställning. Problemet var att alla som besökte utställningen var tvugna att sätta ett finger i tårtan för att känna vad den var gjord av så den hade stora fingeravtryck till slut :-)

Nej nu skall jag läsa vidare....

Kram
Jeanette

Lilla B sa...

Välkommen tillbaka!Har kikat in lite då och då här under tiden. Tror att det blir finfint med en egen dator. Det tillför mycket i tillvaron att kunna surfa ut lite när man själv vill.

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

hihi:) Tycker jag du gör rätt i , att passa på med datorn medans den är ledig, tills du köpt en ny!!

ja här hemma slåss vi allihop om denna, bärbar jag sitter med framför soffan, bekvämast så;)
Stora tösen har en egen..somtur är...börjar snart bli dax att inföeskaffa en till lilla med!

ja helt blooberoende är jag!!
Kul attdu kika in , välkommen tillbaks!!
Tack för rara söta ord om våra ägg!! Ha en go kväll!!

♥Kram Millis♥

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

glömde ju bara säga..vilken underbart söt liten prinsesstårta!!

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

glömde ju bara säga..vilken underbart söt liten prinsesstårta!!

Åsa sa...

ja ibland så kan man ändra sig..känner igen tänket med datortid o ungar..=) Härlig tårta..!/ åsa

Poppins sa...

Kul att se ett inlägg från dig igen. Och få se foton. Trappan blev fin! Men vår tråkiga furutrappa får nog vara som den är ett tag till...
kramar

Designe sa...

Var det du som undrade om lakanstyget jag har som duk?...blev lite osäker på om det var du eller min grönt kalas kompis!..När du skriver hos mig..kan du inte skriva in om det är du då? :)

Marie sa...

Hej Malin!
Välkommen tillbaka till bloggvärlden! Din trappa blev sååå fin och jag är så avundsjuk på ditt skrivbord! Det är precis ett sånt jag letar efter!

Ha en trevlig helg!
Kram Marie

Eva Agnes sa...

God morgon Malin!
I dag har du visat och skrivit mycket. Härligt att se och läsa.
Prinsesstårtan under glaskupan fastnade jag mest för. Det är min älsklingstårta och gottegris som jag är föll den mig i smaken.
Ha nu en bra helg.
Kramar Eva Agnes

Marina sa...

Ja, där ser man, beslut kan omprövas och så lär det förmodligen bli här också så småning om kan jag tro. Jag har ju samma inställning som du till datorer och tonåringar. Annat måste också göras! Ännu så länge funkar det tillräckligt bra här med en dator men men.....

Anonym sa...

Hej på dig du!

Du skriver så bra ord. Ord som finns men kanske är svåra att sätta på pränt! Fina kort du har tagit. Mysiga bilder.
Jag är jätte glad att kika in här och se att du har skrivit ett inlägg!
Må gott!

Anonym sa...

Hejsan Malin.. länge sedan sist.. och roligt att höra av dig =). Ibland behövs mycket fixas och man behöver paus.. så fint det blivit i trappen.. och så ser jag att muffins blivit till visst är det kul att sy små bakelser.. =).Ha en skön helg..Kram Monica

Karin sa...

Hej Malin! Du är alltid saknad här i bloggvärlden men det känns bra att veta att du finns där även om du inte visar dig lika ofta. :) Klart du ska ha en egen dator. Och jag som själv har en bärbär måste såklart rekommendera det. Så smidigt! Härliga krokus och kul att få kika in hos dig. Ha en fin söndag!

Kramar

Birgitta sa...

Förrädiskt med godis i kombination med melodifestival,klokt av dej att vara på behörigt avstånd från det och hälsa på hos mej. Jag hoppas också att din axeln blir bättre snart, ibland kan det vara svårt att beräkna var man har sig. Ha det gott och kram.

Anonym sa...

Åhhh...äntligen fick jag se ett av dina bakverk...jag har varit så nyfíken. Den är så fin....ser ut som en riltig där under glaskupan. Din trappa är också kanon...verkligen ett fint jobb du gjort. Enkelt och vackert, tycker jag att ditt hem ser ut...precis i min smak. Jaså...du har börjat jobba igen....lova att vara rädd om dig och dina energiresurser....det där med egen liten laptop har jag också funderat på...men i helgen köpte sonen en liten manick som gör att vi kan sitta vid två datorer samtidigt...och då blev allting bättre...han har ju en bärbar och sen har vi en stationär...det ska väl räcka tycker jag:)
Många kramar till dig ...glömde nästan bort att säga...den översta bilden på den lila krokusen är magisk...det riktigt strålar från den. Vad har du gjort med den bilden...eller har du en speciell näring till dina lökväxter :)
KRAAAAAAAAAAMMMMMM

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

hej svejs igen..ville bara titta in!!!

En solig, vårig hälsning !!
Ha en härlig dag!!
♥Kram Millan♥
~~~`*'*´~~~

Anonym sa...

Hejsan.
Vi sitter vid ett likadant skrivbord och bloggar du och jag. Så vacker den är ditt fönster, måste ta tag i mitt efter renoveringen av badrummet. Har satt i tyg och vet precis hur det ska bli innanför pannbenet, men det måste visst värka ut först innan man kommer igång "ler". Riktigt vacker är din trapp och hoppas du kan gå ner i tid om du vill lite senare. Ha det gott, Karina.

karinastradgardsblogg.se

Anonym sa...

Det var längesen, men desto roligare när man ser ett tecken ifrån dig! Roligt att få se lite bilder hemifrån dig!
Lycka till med datorköpet.

Stina sa...

Vad mycket myspys det var här då.
Du är en liten pysselMalin du.:-) Kram Stina

Elzie sa...

´Det lät som om du var av samma åsikt som min make angående datorer. Det skulle aldrig komma en "sån låda" in i hans hem. Nåväl, han fick BÅDE mig och datorn *s*. Och nu har jag t om bildbevis på att han sitter här och tittar emellanåt!!!
Hoppas du har en bra torsdag.
Krram Elzie

www.mariante.se sa...

Hallå där!
Kanske du skulle ta å kolla i min blogg lite
*blink-blink*
Ha en mysig kväll!
Kram

Eva Agnes sa...

Hej Malin!
Din marsipantårta är så härlig. Du kan väl sätta in den i ett skåp med glasdörrar? Kanske?
Förutsatt att du har ett sådan skåp förstås.
Krama och ha en skön helg
Eva Agnes