27 oktober 2007

Idag har det varit "höstavslutning" här där jag bor
OKTOBERMARKNAD!
Är nästan en högtidsdag och många familjer har sina egna traditioner för den här dan.
De som studerar långt bort eller bor och jobbar på andra orter kommer "hem" enkom för att gå på marknaden...
Många samlas för att äta - dels ärtsoppa med punsch på dan för att värma upp kroppen och många träffas på kvällen för en god middag...
Visst låter det trevligt...
Jag har knallat på den här marknaden så många gånger nu och de senaste 15 åren minst har jag kommit därifrån och sagt samma sak varje gång "så mycket skit dom säljer..."
Så maken och jag har en egen tradition sen några år tillbaks...
Vi åker från stan!

Oftast brukar det bli ner till Göteborg men idag lockade inte detta...
Barnen går självklart till marknaden och har precis som alla ungar i den här stan lite pirr i magen av förväntan.
Vi åkte på loppistur till ett ställe en bit utanför stan...dock utan att göra några fynd alls.
Sen vet jag inte vad som hände för rätt vad det var så mådde jag illa och ville bara hem...möjligen blev jag åksjuk eller så hade jag ätit nått galet...
Väl hemma sov jag ett par timmar och nu sitter jag här o präntar...mår hyfsat igen.

Bilderna som kommer här nedanför är tagna någon timme efter att förra inlägget skrevs...Det blev en promenad i solskenet på väg till jobbet...
Idag har det varit grått och trist - egentligen hyfsat varmt men den råa luften gör att kylan går genom märg och ben på en...


Salvian är vacker med sina silvriga blad som sitter kvar hela vintern..


Bara en brygga!


Blev dis över det kalla vattnet då solen värmde.


En härlig väg en bit ut i vattnet har de byggt på ett ställe.


Bara färger....


Utanför jobbet kikade jag upp mot himlen och drog in den friska
höstluften innan jag gick in...

Blev lite galet detta då eftersom texten handlat om dagen som varit och bilderna från i torsdags...men så fick det bli...
Jag hoppas på många fler dagar med sol och tar mycket hellre de kalla och frostiga nätterna för att få njuta om dagarna...det här gråa gör ingen människa gla´.

Fortsätt njuta av Helgen
och
Ha det Gott!

20 kommentarer:

Anonym sa...

Nej men inte var det bara fäger..o brygga..helt underbara bilder... =) /åsa

Eva Agnes sa...

Nästan lite trolska bilder. Underbart vackert i alla fall.
Fantasin går igång när jag tittar på dem.
På tal om marknader har vi en sommarmarknad i trakten, Skönevads marknad, där de också säljer en massa skit... he he
Förstår att ni åker därifrån efter alla dessa år.
Kramar och fortsatt skön helg.
Eva Agnes

Stina sa...

Bra att du mår bättre igen. Helsnygga bilder var det då...Puss

Anonym sa...

Jag håller med dig om utbudet på marknaderna förutom hantverksstånden. Men icke att jag missar att köpa en kartong nyfärska kokosbollar, inte de toppiga utan den gamla modellen "ler". Den kartongen går åt fort och då är det bara mannen och jag.....Man får verkligen njuta i din blogg, så vackra bilder du tar. Ha det gott, Karina.

karinas.tradgardsblogg.se

Marina sa...

Men du, vilka underbara bilder! Hlet otroligt! Det där med marknaden, ärtsoppa mm låter trevligt.

Lilla B sa...

Ha det gott själv! Bilderna är ljuvliga.

Anonym sa...

Dina bilder är åter igen otroligt vackra...dom talar sitt eget språk direkt till mej som åskådare också...suverän fotograf är du Malin.

Lät inget vidare med att du mådde dåligt sådär plötsligt, men skönt att du kunnat sitta här en stund, och jag hoppas du mår mycket bättre nu!

Kramen om dej från Eva

Anonym sa...

Mmm... fantastiska bilder!
Jag har varit inne alldeles för mycket den senaste tiden och trots att jag har tagit en promenix istället för bil både till tandläkare och frisör känns det som att jag behöver mer... och mer... och mer... av den vackra hösten. Jag bara ÄLSKAR den!!!

Åsas Kammare sa...

Låter trevlig med höstmarknad, men oftast är det ju så att det säljs mycket "skräp" också. Så en ny tradition att åka bort är väl perfekt!
Synd att du inte gjorde några fynd på loppisen. :(
Jag var på loppis igår och fyndade 4 gamla my little pony till Snuttan. Hon blev glad iallafall.

Bilden på bryggan ser så inbjudande ut, jag skulle gärna sätta mig där en stund och njuta...

Kram Åsa

Anonym sa...

Vi är också såna däringa som inte orkar ut o trängas o titta på allt konstigt de säljer.. förra helgen så var det ju hos oss marknaden var. Och många jag känner åker ju även över till din stad för att inte missa ytterligare en höstmarknad.. ja ja alla har vi olika intressen. Själv har jag tapetserat.. hoppas det inte blev mer av ditt illamående.. utan du mår bättre idag.. Vackra stämningsfulla bilder visar du.. gör inget alls att de är från olika dagar bara roligt..ha det gott Kramiz Monica

Poppins sa...

Det verkar varit en helt fantastisk höstdag - en sådan dag om förgyller tillvaron för oss höstmänniskor! Och vackra bilder blev, riktigt kände hur vindstilla och härligt det var.
Det där med marknader håller jag med om. Jag undviker också sådana där jippon men går gärna om det är en "riktig" hantverksmarknad.
kramar

Stina sa...

Kram till dig.:-)

Marie sa...

Bilden på bryggan var helt underbar. Du är så duktig på att fotografera. Håller med dig om att det mest är en massa skräp på marknader. Synd att du inte gjorde några loppisfynd.

Ha en bra vecka!
Kram Marie

Skatan sa...

Underbara bilder!

Sov gott : )

Anonym sa...

Vilka härliga bilder! När du beskrev höstmarknaden lät det jättehärligt men jag förstår dig, jag brukar tycka likadant. Ha en fin vecka! Kram

Dubbelörn sa...

Vilka magiska bilder du tagit... helt underbara!!

Betydligt vackrare att titta på än den utsikten jag har idag... regn o rusk

Kramar

Pia Puma sa...

Underbara bilder som vanligt. Här är det precis gult ute nu men regnet öser ner så ingen promenad med kameran idag inte.

Elzie sa...

Vilka härliga bilder. Det står HÖST skrivet på dom!! Jag hoppas att du har en bra måndag och bättre väder än vi har. Här har det regnat hela dan och det är så grått och trist.
Kram Elzie

Anonym sa...

Vackra höstbilder - här känns det som om hösten är förbi och det gråa, regniga, dimmiga novembervädret har kommit...... just nu i alla fall =) Trevligt med höstmarknad men förstår att ni väljer nya mål efter 15 år på samma marknad.... Hoppas att du inte åkt på något virus utan får hålla dig frisk, ha en skön vecka 8`)

Birgittas minnen sa...

Du har en vacker väg till jobbet, inte alltid att man ser det fina, men som "kamerakvinna" så har livet fått ett helt annat seende och uttryckssätt. Upplevelser blir konstigt nog större och intensivare, trots att man ser mycket genom kameran, men man stoppar ju upp och tittar till extra mycket på alla motiv som bara finns i all oändlighet. Kram och ha en bra vecka.