24 juli 2009

Här sitter jag och har ett "lock" på skallen...eller som om jag satt med en burk neddragen över öronen...Finns en enkel förklaring till detta tillstånd och det är att jag jobbat de senaste två nätterna och har "vakat av" som idag...Jag har sovit riktigt gott men försöker se till att gå upp lite tidigare än de dagar jag ska jobba på kvällen igen...på så vis blir jag trött i kväll och kan somna "som vanligt" i kväll.
Är helt ok att jobba natten och vi har haft det hur kul som helst de sista nätterna...i det läget då man egentligen är urtrött behövs inte mycket för att man ska vika sig dubbel av skratt och har man väl satt igång med att fåna sig så ger det ena det andra sga...
Att försöka berätta för andra i efterhand vad som var så himla kul just då är stört omöjligt och det vanliga blir att man får en lite märklig blick och ett "ja ha, jasså du...he he..."

Jag har gjort ett försök att skriva på bloggen nattetid men den grammatiska förmågan verka avta helt efter ett visst klockslag...eller så är det fingrarna som inte riktigt vill hänga med...Märkliga formuleringar och ett mycket konstigt språk är allt vad jag lyckats åstadkomma.
Nu ska jag vara ledig fram till tisdag och ska sedan gå in på mitt ordinarie schema - dagtid under tre dagar...Känns skönt att få "gå ur dimman" ett slag...men är helt ok att vara "nattuggla" så här under sommaren.

Vi har tänkt oss ut i skogen under helgen...kantarellerna hägrar och hittills har vi inte kommit oss ut på svampletande i år...Hög tid med andra ord!
Skulle vara trevligt att kunna plocka lite Blåbär också för jag är såååå sugen på en smarrig Blåbärspaj med vispgrädde...Får se om tålamodet att plocka de "små blå" behagar infinna sig...jag är ingen driven bärplockare direkt och är sällan som vi har plockat några mängder. Maken har inte riktigt haft samma "svampöga" som jag och för att kunna "konkurrera" med mig så har han vissa gånger plockat bär istället...detta uppmuntras naturligtvis av mig...
Nu är det inte så att vi håller på med någon slags tävling där i skogen och springer o blänger ilsket på varandra om vem som hittar mest...men lite sport är det...

När jag började med det här inlägget så skulle jag lägga in bilder som jag tog i förrgår...hittade mina foton men upptäckte att äldsta dottern lånat kameran och laddat över en massa bilder...
Jag tycker hon är duktig och hon väljer vinklar och vrår som jag inte skulle haft en tanke på...Hon mixtrar med ljus och kontraster på ett mer "drivet" sätt än mig...
Så jag skippade mina bilder och la in några av hennes istället...Låter bli att kommentera bilderna eftersom det inte är mina egna...dottern har särkeligen tänkt något då hon tagit dom så det lämnar jag till henne...
Det står att läsa i tidningen idag att vädret ska stabilisera sig under veckan som kommer...vilket jag inte tror på förrän jag ser det...Och rent krasst så har det redan varit väldigt stabilt ett långt tag nu - stabilt gråväder och regn.

Ha det Gott!

10 kommentarer:

corrina sa...

Så ut i svampskogen, har det blitt nått än? Tänl om någon kunde plocka blåbär till mig så tar jag svampen. Å vad sugen jag blev på paj och grädde : ) Själv har vi varit till svågern i Färna, var hungriga som17 när vi kom hem. Problem med grammatiken vid ett klockslag lyckos dig känner att mina fingar springer lite som de vill ibland oavsett klockslag. Välkommen till vanliga tider ....ett tag. Kram

Lallis - liv och leverne sa...

Härliga bilder:)
ha en skön kväll
kram Lallis

~mormorshem~ sa...

Ser att du gläntat på locket lite med ett nytt inlägg :-)

Din dotter har tagit otroligt vackra bilder. Hälsa henne det!

Blåbär hade barnbarnet plockat tillsammans med sin pappa nyligen, så då bakade hon och hennes mor en blåbärspaj, som jag blev bjuden på ~mums~
Grannvännen plockar lingon åt mig, och kokar sylten i mitt kök...*fniss*

~ Kram från Eva ~

kirsti sa...

Svampskogar..åh, vad härligt! Sådant har jag gett upp här uppe vid "polcirkeln".. Här finns så attans få kantareller, och ätliga andra sorter, att de inte går att finna ens med förstoringsglas!(Eller så har jag ännu inte fattat i vilka skogar jag ska leta..är förbryllad varje höst över hur svårt det är!) Längtar så efter alla trattkantareller man kunde plocka i min ungdom, där söderöver..
Hälsa din dotter att hennes foton är jättefina! Hon har ärvt dina konstnärliga talanger, helt klart!
Önskar dig en finfin helg, med massor av svamp i korgen!
Kram, Kirsti

Ronja sa...

Wow! Vilken mästerfotograf till dotter du har! Jätteläckra bilder!!
Det låter jobbigt med nattjobb...

Karin A sa...

Vilka underbara bilder dottern har tagit! :) Kan tänka mig att det är svårt att skriva mitt i natten...hehe...blir nog med fel dagtid ibland.

Hoppas du har tur i skogen och hittar både svamp och blåbär. Jag jobbar idag men hoppas komma iväg imorgon och plocka blåbär.

Ha en skön helg! Kramar Karin

TrisselTrassel sa...

Helt underbara bilder! Jag fick en Systemkamera till slut men pga. missuppfattningar så var den analog istället för digital och ja, jag har inte tålamodet även om det lockar med en utmaning. Så behöver ni en Analog Systemkamera så finns det en här för en billig penning =)

Jag som aldrig varit skogsmänniska, av rädsla för att gå vilse ska ut nu med Nina min kombo, och plocka svamp...fast jag är nog som maken din dv. har inget svamöga utan plockar hellre blåbär.
Ha en jättefin helg nu!

Kramar Mia

Poppins sa...

Jag beundrar dig som arbetar natt! Själv skulle jag nog inte orka men det är förstås något som man vänjer sig vid. Tur att ni kan fnissa ihop och ha kul de där sega timmarna innan ni ska gå av passet.
Din dotter tar jättefina bilder, hon har ett konstnärligt öga!
Ha det bra i svamp- och bärskogen. Jag är för lat även om jag förstås gärna äter både svamp och blåbär!
kramar från Poppins

~mormorshem~ sa...

Malin, vad go du är där med dina ord till mig! Jag förstår att du har märkt att orden är få ibland, och många ibland, precis som i mitt verkliga liv.

Vad skönt att du hittade in efter kvällens arbete, och det där med pannlampa är nog en bra idé :-)
Här gick strömmen en dag, och kära nån så mörkt det blev...man tar ju sånt för givet liksom, att det ska fungera...

Nu har jag också kommit in, det småregnade lite på hundarna och mig, så vi spillde ingen onödig tid därute, dessutom så var gammelhunden nybadad.

~ Kram och en önskan om en God Natt från Eva ~

Åsa sa...

Härliga bilder..=) hälsa dottern!
Ja jordgetingen den bet rejält.. handen svullnade upp helt och det kliade... kopiöst..Nu är det lite bättre. Usch ja- vi har semester o sa precis vi får göra dt bästa av det... / kram åsa