7 juli 2009

Nu är det betydligt mycket svalare och värmen över för denna gång.
Stod däremot på löpsedeln om "rysk värme" som väntas in över landet som nästa vecka - +30 grader och värmerekord - återstår alltså att se om detta var ett sätt att få nyblivna semesterfirare att köpa tidningen och få hoppet åter eller en korrekt väderprognos.
Det har regnat en del men inte på långa vägar tillräckligt...kunde gott komma rejält när det ändå är en massa moln framför solen. Vi har inte drabbats av vare sig åska, hagel eller driv is som jag förstått dragit fram över andra delar av vårt avlånga land...nja inte driv is då...

Sommaren år -09 kommer jag att bokföra som "första sommaren med mördarsniglar" - Ja vi har varit förskonade tidigare men nu är de här...Äckeldjur!
Jag travade runt ute i trädgården utrustad med sax i två omgångar under gårdagen...Den nya trädgårdssysslan går till på följande vis...måtta med saxen, blunda och så klipp...och så fortsätter man lätt framåtböjd över hela tomten...Samma procedur är avklarad en gång idag och snart är det dags för nästa vända...
Ett gäng trodde det var fritt fram att besöka växthuset men se detta gick inte för sig.
Jag strödde en rejäl dos med salt vid ingången...inga som helst skrupler har jag vad det gäller dessa djur...I morse låg det ett helt gäng stendöda sniglar i saltet och vid noggrann granskning av växthuset så verkar det som om ingen har krupit dit in.

Märkligt för det jag just skrev om åska...eller frånvaro av åska...stämmer inte längre...Precis nu small det till och det ser ut på himlen som om det kommer mera knallar...Regnet har också tagit i...
För övrig så har inget speciellt hänt här hos mig...jag gör min sista semestervecka och suckar lite över vart tiden tar vägen...allt går så fort undan...Nu kommer jag inte att jobba heltid förrän i september och det är natten jag ska jobba nu i sommar...Det blir många lediga dagar och en sammanhängande ledighet på 10 dagar in i mellan...så det känns inte så betungande att sätta igång igen...
Är en tröst att veta att nästa sommar så kommer jag inte att drabbas av en sådan här tidig semester igen...vi har fått semesterperioderna uppdelade på 5 och går med två veckors intervaller...Ska tydligen vara ett sätt som gynnar verksamheten ekonomiskt genom att det inte behöver tas in lika många vikarier...Jag fattar "som vanligt" inte mycket för mig veterligen så ska varje person som är borta på semester ersättas oavsett om det är första veckan i juni eller sista i augusti...Bemanningen är den samma så jag får inte riktigt den ekvationen att gå ihop...men som jag sa så "fattar jag jag inte så mycket..."


I vårt hem dräller det av saker och ibland så hamnar de på märkliga ställen...Jag märker det inte först men när jag verkligen "ser" så kan jag bli konfunderad...
Den här ankan t ex - den har stått intill "min" plats vid soffan utan att jag tänkt på den...Tills i går då...


Blombuketter plockar jag in allt som oftast...Luktärterna slår ut i kapp just nu så det gäller att knipsa av lite då och då...


En liten "Emma" vid öppna spisen...ljusslingan kom dit i julas men har fått vara kvar...När det är mörkt sent på kvällen/natten så lyser det så mysigt.


Även utomhus står det buketter...


Det är trädgårdsspiran som man skymtar svagt till höger...jag har fortfarande inte hittat den "ultimata" platsen och strävar runt med den...Den ska synas men ändå inte dra till sig blickar...jag är rädd att någon ska fatta tycke för den och bära iväg den om den syns från gatan.


Det var här jag skulle stå o plantera var det tänkt...men som vanligt med tomma ytor fylls de snabbt på med diverse annat...Här står Buxbom´s sticklingar och några Lavendelsticklingar.
Ovanpå har jag radat upp en hel drös med skott från min Vildpelargon Gibossum...De trivs med att stå under bar himmel och lite i skuggan...nu är de inte längre "bara pinnar" utan de är gröna och fina.
Planterar gör jag på backen...jag sitter på knä med krukor och jordsäcken runt mig...verkar vara det som ska gälla hos mig.

Ha det riktigt Gott och så får vi se om den "Ryska Värmen" kommer!

9 kommentarer:

Dubbelörn sa...

Underbart att ha tid för lite bloggar igen. Får mig ett gapskratt när jag läser här om det där med semestervik... *asg*.

Nä somligt är liksom inte tänkt att vem som helst ska förstå *hahaha*

Vi fick våra jädrans mördarsniglar förra året o i år är det värre än värst! När värmen var här så syntes inget av dem. Nu vet jag vad de pysslade med!

Jooo, grovs*x i buskarna. För nu när regnet kom då kryllar det av små jädrans mördarslynglar överallt!!

Nä dynamit är vad gäller nästa år!

Här hemma är det annars kaos. Allt står överallt o inget står där det borde vara. Men nästa vecka då... ;)

Stor skrattande kram

corrina sa...

Oj , nu smäller det för glatta livet här vet inte om det sprängs eller åskar. Det har växt på bra hos dig, mördarsniglar hoppas att jag slipper det. Sitter me alsång på men det är inge höjdare när man skriver, så antingen får jag byta rum eller skriva senare, ähh det får gå med avbrott för paus. KRam

Anonym sa...

Nej, man blir aldrig klok på vad de högre i hierarkin bestämmer. Hos oss är det vikariestopp när någon är sjuk. Vi har ett minimum på hur många vi får vara som jobbar. Att sen resten av personalen sliter ut sig totalt gör ju inget...! Jag begriper inte heller hur det kan göra någon skillnad. Låter konstigt med 5 olika. Vi har bara 2 som väl är.
Så fina bilder du visar. Lavendelsticklingar hoppas jag att jag kan ta nästa år. Men i år är dom så små så jag undrar om dom överlever vintern över huvud taget, hihi.
Hoppas du får en bra dag. Här åskade det som bara den igår. Hade tur dock eftersom det inte blev någon blöta precis när jag skulle till jobbet.
Kram Elzie

Nu är kommentarerna helt knäppa igen. Kommer inte in på mitt namn så jag skriver anonym istället och testar.

Moa sa...

Ja nu är vädret allt lite annat, men ganska behagligt ändå efter de gångna veckornas hetta.. vi behöver allt svalkas av lite emellanåt.. *ler*. Rysk värme nästa vecka.. oj oj.. ja vi får se, har lite o göra då men nåt dopp i havet blir det nog tid till.. Kramiz/Monica

Designe sa...

Bläh för sniglar men härliga trädgårdsbilder som vanligt hos dig!:) Du, jag köpte en D90 istället och du lär nog få vänta på kloka ord från mig ang. den för d är lite svårt..mycke å lära sig och gå igenom och jag och instruktionsböcker är inte bästa vänner..men..har ju semester så det ska nog gå..ska provfota lite och testa lite! Ha det gott! Kram :)

corrina sa...

Kan man ta skott på buxbom? Hur gör man?
Kram

corrina sa...

Det verkar som många åker på loppis nu då det är dåligt väder och sedan alla tidningar som tipsar om loppisar, då är det svårt att få sig ett fynd. Själv är jag tvärslut efter dagens regn Lilleman och hans galana morsa. Skriver om det senare. Kram

Ronja sa...

Vilka vackra buketter du plockar! Och ditt "planteringsbord" ser jättefint ut med alla krukorna. Det är väl så det ska vara... ;)
Mördarsniglar har vi klarat oss ifrån (peppar peppar). Här kryllar det av snäckor som inte gör så stor skada, mer än att jag får "spjunk" när någon har genat över gräsmattan där jag ska placera foten. Kras...

Kram!

ÅsaGåsa Jord under naglarna sa...

Aj då, inte roligt med mördarsniglar. Jag hoppas att vi i norr kan få vara skonade för all framtid.
Vilka vackra buketter! Mina luktärter vill sig inte alls i år och jag saknar dem. Luktärten är verkligen min favorit blnad ettåringarna.
Roligt att spiran kommit fram till dig. Jag hade inte heller fattat hur stor den var.