9 juli 2009

Tror ni att det kan ha regnat färdigt nu?
Har i stort sett regnat hela dagen - från det jag vaknade till sent på eftermiddagen...Himlen har varit jämngrå och inte en gnutta sol har behagat lysa.
Var ute i regnet med vovven som vägrade springa ut själv på sin runda i morse, jag kikade till växthuset och nu på kvällen var jag där igen och vattnade.

Konstigt hur fort man glömmer av den goa värmen som då medans den varade blev till något naturligt...på kvällen så planerade jag morgondagen utifrån att det skulle vara varmt dan där på...kvällen skulle också självklart vara varm...Kände bara i går kväll då solen tittade fram efter en rätt så molning dag hur livsandarna liksom satte fart igen...jag var ute och ville inte gå in...
I dag har jag hasat runt här inne, sytt lite, lagat mat, läst...först vid 18-tiden tog jag cykeln för att åka till affären en sväng...Jo då jag var ute på morgonen som jag skrev men detta var iklädd pyjamas och stor regnkappa...räknas liksom inte...

Märker en förvandling i trädgården nu...färgerna ändras på de växter som blommar...
De mer pastelliga färgerna har nu övergått till en blandning av mycket mera klara toner som klar blå, rött, gult, dova vinröda, mörkt lila...det som blommar blir mer distinkt på nått vis...(Det vita är vitt som alltid...)

Jag gick förbi ett gäng nervissnade Lupiner nu i kväll och kände nästan lite sorg i hjärtat över att behöva vänta ett helt år igen på att få se lupinfälten längs med vägarna, vet att vi är mitt i allt det härliga och att sommaren är låååång ännu...men ändå...
Samma sak med Pionerna som blommade över så oerhört snabbt i det varma vädret...Får nästan lust att säga som Sverker i Plus "ska det va så här..."

Är det någon som har koll på Kantarelläget - vi har inte varit ute på någon runda ännu för jag har liksom inte fattat att det börjar bli dags...tiden har gått undan väl fort...igen då.
Frysen är full med kantareller så någon nöd är det inte men är alltid bra att gardera sig och det kan komma "nödår".
Den största behållningen är själva letandet och strosandet i skogen...lyckan då man hittar "guldet" och sedan återvänder hemmåt med trötta ben och korgarna fulla.


Stockrosorna har börjat blomma så smått nu och jag hoppas på någon ny
maffig färg i år också - förra året dök det upp en stor gul maffig sak som var ny och oplanerad.


De bösar ner sig själva rätt rejält.


Nu har den blomman jag visade för flera veckor sedan slagit ut så smått - den är va 1.70 och den har förgrenat sig och det kommer mera blomknoppar på den.


Lammöron ses ibland som ogräs men jag gillar dom...visst är det söta!


Julrosen har släppt samtliga sina frön nu, den sista hann jag med och de hamnade i en kruka...Nu tar det väl en halv livstid för dessa att gro, men jag har ju tid...


Blomsterlönnen har till slut börjat blomma!


Snårskog av tomatplantor...de anfaller nästan i dörren nu!


Första gurkan knipsades av i går och fler är på gång!


Hallonen börjar mogna!


En liten halvfärdig "Vera".

I morgon är det fredag igen och jag vet att många av Er går på semester - den efterlängtade.
Jag går ner för landning och har min sista helg på min semester...känns rätt ok faktiskt och det känns som om jag verkligen har haft semester...ett bra tecken på det är att jag större delen av dagen har trott att det varit onsdag...fram till ca 17-tiden då jag på allvar började fundera över vilken dag det egentligen var...fick kika på tidningen som låg uppslagen...Torsdag stod det...
Men jag tycker egentligen att det är på tok för lite med de ynka sommarveckor vi har...vi borde ha mer ledighet...lite som skolan har...Kanske tio veckor att fördela...om man vill...

Ha det riktigt Gott...och
bakom molnen lyser solen lika klar som alltid!


14 kommentarer:

corrina sa...

Så, det har regnat hos er med. Ev skall jag försöka ut i skogen hos svärmor, jag vill ha blåbär och lite svamp till en risotto som en kock gjorde som jag känner. Somnade under Ernst, tvärslut efter dagen, just nu uppe. Maken snarkade så jag vaknade. Fina bilder du visar. Kram

Lantligt förälskad sa...

Vad fin eran stockros har blivit. Jag visste inte att de kunde bli så fina. :-)

Krams!

Mamma Millan sa...

Hej o tack för hälsning så rar!!

ja..går ju mot sensomar snart..eller ja...senare sommar ialla fall....ill inte blommor ska blomma öer redan!!!(

Är ju sååå ljuvligt nu...uuundrbara foton!!

Kram Millan ♥

~mormorshem~ sa...

Du målar så härligt du, både med dina ord, och bilder!

Grannen sa, att det blir mycket svamp! Han plockar massor, äter inga själv...inte jag heller.

Kram
från Eva

Dubbelörn sa...

Varför finns det inget mellanting? Tryckande värme eller himlen öppnar sig! Det är vad som gäller tydligen. Nej, jag vill se solen igen!

Har äntligen i år satt två stockrosplantor o det verkar ha tagit sig. Kommer inte ihåg färgen, men glad är jag om de blommar. Dina är helt underbar!

Har inte hunnit ut i skogen men i helg ska det garanterat ut på guldjakt ;). Finns inget bättre avslut på den jakten än smörstekta kantareller på rostad bröd... eller smörstekta kantareller med fluffig omelett... eller... *gapskratt*

Min kära har ju hållt sig undan på jobbet medan hantverkarna har härjat här. Nu är köket bara timmar fr att bli klart o nu börjar han sin semester :).

Kram

Karin A sa...

Vädret är verkligen oberäkneligt nu. Jag gillar i och för sig regn lite då och nu men det är tråkigt när det blir för mycket. :) Härliga blomsterbilder - jag har precis som du den mörka stockrosen. Här blir det dock aldrig några andra färger.

Om våren är lite gul så försommaren defintivt pastellig. Nu är det som du skriver mer kraft i färgerna och rött, blått och gult. Det är härligt med lite mer mustighet, som passar den intensiva grönskan.

Ha en skön helg och njut av sista ledigheten! Kramar Karin

Ronja sa...

Vilka fina stockrosor!
Den gula blomman är jättevädd (du kanske visste det sedan tidigare?). Min nådde en höjd på 3 till 4 meter innan den knäcktes av det förb ovädret. Nu är det en stängel som står upp och två som har halvlagt sig. Resten ligger platt på backen, av i marknivå. :(

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Härliga blomsterbilder! Och hallonen ja, jag går och tittar på dem varje dag för att se om de är mogna. Längtar....

essemia sa...

Det är det som är problemet här i landet. Börjar det regna så fortsätter det gärna. Och idag kom det en skur lagom tills jag skulle cykla hem och gå ut med vovven. Så himla typiskt, hihi.
Nu har jag "bara" helgen + 3 dagar nästa vecka kvar innan semestern. Måtte dom gå fort (fast det tänker säkert inte dom som ska börja jobba sen!).
Du har så fina blommor. Om du har fröer till övers så kan du gärna skicka dom åt Småland till (haha, vad jag tigger!).
Hoppas ni får en skön helg.
Kram Elzie

corrina sa...

Hoppas det är ytterligare ett steg bättre hos dig än tidigare idag. och att du får sol på dina dagar. Kram

karina sa...

Hejsan!

Har nog bara haft ett 50 tal sniglar hittills, men de lär nog dyka upp nu efter allt regnväder. Första året gick jag som du halvböjd men sen gjorde jag mig en hacka av ett smalt rensjärn. Låter de ligga kvar efter kvällsturen och de är så äckliga så de nya stannar upp och suger i sig de redan hackade. Bra för en annan för då tar det längre tid innan de når min rabatt men vilka djur. Har tagit en närbild på den första utslagna perenna stockrosen och visst är de vackra. Hoppas på många färger och har satt en skylt nedanför så jag ska veta när det är dags för fröplockning. Vill ju ha dem i mina färgrabatter och då att det stämmer. Har inte ens tänkt tanken på svampplockning men det får bli lite längre fram för nu blir det sjukbesök istället för stranden i ett tag framöver då en förälder insjuknat allvarligt. Ha det gott, Karina.

corrina sa...

Har precis satt mig ner det första idag, framför tv:n , nu käns det som jag somnar närsom helst kan cet vara friskluften eller att man går och är förbenad. Skall försöka skriva om en stund. Kram

Lilla B sa...

Idag har det inte regnat! Kors i taket. Gick ut i trädgården och såg att ogräset mådde prima. Alltför prima, dessvärre.
Dina stockrosor har en finfin färg!
Det känns lite höstaktigt ute. Sånt gillar vi inte...
Luftlökarna postades idag - hoppas att de kommer fram i morgn.

Designe sa...

Visst är det trist att lupinerna redan vissnar..har några i trädgårn..hann aldrig plocka några vildväxande tyvärr men har sett att det finns lite kvar! Du verkar ha lite på gång i trädgårn! Visst blir det skillnad på bilderna från systemkamera...ett annat ljus och en annan skärpa på det man väljer att fokusera! Sa jag att det blev en nikon D90?! Måste lägga på ett kol med inlägg snart så inte bilderna blir inaktuella:) Jag har utlottning hos mig förresten! Kram :)