31 juli 2009

Nu har jag inte kollat något väder på länge mer än det jag ser utanför fönstret.
Det har regnat i stort sett tre dagar på raken och det har blåst kyliga vindar. Är nästan som om det vore hösten redan...mörka kvällar smyger sig på oss och lamporna tänds tidigare o tidigare...
Vart tog sommaren vägen...?
Det står på löpsedeln att augusti månad ska bli fin, att det ska bli varmt och sommar igen men detta får de allt lov att visa mig innan jag ska tro på det...sist de skrev på liknande vis drog regnet igång på allvar...men än lever jag på hoppet sga.

Jag har varit ledig hela veckan och kan man tänka sig så bra allt klaffar...Jag passar naturligtvis på att bli sjuk!
Har legat i tre dagar med feber, halsont och värk i lederna - framförallt värk i nacken.
Nu mår jag dock mycket bättre och är feberfri sedan i förrgår kväll...trött är jag men på G igen.

Är aningens hisnande att både juni och juli månad redan har gått...borta...för i år.
När vi vaknar i morgon är det den första Augusti som möter oss.
En lång vår hade vi och vissa säger att den var varm men inte vad jag minns...jag tyckte det tog en evinnerlig tid innan jag kunde känna fullt ut att det verkligen var varm o skönt...
Sen kom värmen då med besked - vi fullständigt "rann" bort i värmen, växterna slog ut i en rasande fart och blommade rekordfort...Det började varnas för vattenbrist och att vi skulle ta det försiktigt med det kommunala vattnet då vi vattnade...brandrisken var stor...

Så kom till slut regnet och när de första dropparna föll hos oss var jag o yngsta dottern nere vid badviken...vi låg där på våra handdukar efter badet då det började droppa "ovanifrån"...Vi plus många andra packade raskt ihop våra saker o gick hemåt...På de ynka minuterna hem så lyckades vi bli genomblöta men skrattade och tyckte det var helmysigt med den varma luften och doften av våt asfalt...inte visste vi att det skull regna en månad framöver...suck!!!

Det märkt tydligt att vi går in i augusti nu och framförallt på mörkret som kommer tidigare och tidigare...lamporna innomhus tänds och morgnarna börjar senare...
Märker det så väl nu då jag jobbar natten eller snarare tänker mera på det...antalet timmar jag jobbar på en natt känns längre, det blir att jag räknar tiden som det är mörkt i stället för antalet timmar jag jobbar.

Men än är det lånnngt kvar till hösten och vi har massor som ska göras...Jag ska plantera om en hel del växter och dela annat...Växter ska köpas och så är det dammen som spökar igen...
Dammen är för liten!
Inte alls kul med bara "vattenpöl" i trädgården...ställer jag krukor runt kanten så syns den inte och utan krukor ser det alltså mera ut som en vattenpöl ...totalt meningslöst.
Självklart så kan dammen vänta till våren men jag tänker att får jag grävt ut och gjort stommen klar...då är det enklare att sätta i gång med "finliret" då "våryran" drar igång.
Jag kollade på "vårlökar" nu i veckan och det går redan att skicka sina beställningar...


Luktärterna slår ut i rasade fart nu och gäller det att knipsa buketter på löpande band så att det inte börjar bildas frökapslar.


Så här stolt såg Ålandsroten ut förra veckan...den som jag surrade så rejält för att den inte skulle välta...Men nu ligger den...det tunga regnet och vinden de senaste dagarna har fått den att böja på ryggen...men blommar gör den ändå...


Den här växten kom med från plantskolan i förra inlägget...men vad kan det vara...Ser ut som någon form av Veronika men jag tar tacksamt emot namn...

Ha en riktigt Go Helg på Er!

~~~

Nu är det lördag den 1 Augusti och förmiddag...
klockan är 11.45...
och kan man tänka sig vad som har hänt...det är helt otroligt...obeskrivligt...fantastiskt...

Solen skiner från en helt klarblå himmel!


Jag hoppas innerligt att det är på samma vis hos Er!

Fortsatt Go´Helg på Er Alla!

12 kommentarer:

corrina sa...

Skönt att du börjar bli bättre. Även vi har drabbats av konstigt väder, visst käns det som höst redan nu. Massor att klara av innan den perioden, tex måla klart som inte gått då det regnar var och varannan dag. Oj måste man plantera om, är dålig på växterna utomhus, kanske man kan få en kurs. Kram

EVA AGNES sa...

Tack för tipset om pelargonerna. Malin.
Jag har printat ut det nu och ska ha det liggande framme.
Klart att man har bättre kontroll om man slipper springa ner i källaren. För övrigt, allt jag sätter ner där glömmer jag saligen.
Nu ska jag bevisa för er alla att jag kan övervintra en pelargon. Något att se fram emot nu när sommaren verkar gå mot sitt slut.
Så fort det går. Sommaren som både du och jag väntar sååå på. Och vips så är den slut.
Vi hoppas på de där varma väderförutsägelserna.
Massor med kramar
Eva Agnes

Lallis - liv och leverne sa...

Vad trist att du skulle bli sjuk!
Men du; vilka härliga bilder!:)
kram Lallis

essemia sa...

Ursäkta, men jag började faktiskt gapskratta när jag läste ditt inlägg. Det var det där med dammen som slog till, haha. Läste jag inte i våras att det var någon som tyckte att dammen var för stor? Jodu, man lär så länge man lever.
Har ingen aning om vad den blomman heter. Blomnamn går in genom ena örat och ut genom det andra. Man kan riktigt se hur det svischar till!!
Hoppas du får en finare augusti. Vi har haft toppenväder nu i nästan 14 dagar, lite regn på kvällarna bara, sen har det blivit fint igen.
Ha det så gott.
Kram Elzie

Ronja sa...

Inte kul att vara sjuk på sommaren. Hoppas att du kryar på dig kvickt!
Tyvärr har jag svårt att känna igen blomman bara på blomaxet, lite blad skulle göra susen!!
Kram!

kirsti sa...

..och här får man snällt tacka väderguden för de ynkliga tre droppar regn som föll när åskan drog förbi på två röda sekunder under kvällen.. Fortfarande orättvis fördelning på nederbörden i vårt långa land!
Per flyttar febrilt vår hårt jobbande vattenspridare runt, runt huset kväll efter kväll.. :)
Hoppas du kryar på dig! Inte kul att vara sjuk..inte ens när man inte har ledigt! Ännu värre när man väl har det..
Kram!!
/Kirsti

Poppins sa...

Här lyser också solen och det är VARMT! Kanske det blir lite fart på mina tomater och luktärter nu. Du skulle skratta om du såg mina luktärtor, dina som är så vackra!
Sommaren har gått fort och det har varit konstigt väder. Jag vill inte ha det för varmt och för torrt men gärna lite mer än vad det har bjudits på i julimånad. Såg på TV att Lund låg sist i solligan... Vi i Skåne har haft det tufft.
kramar från Poppins

EVA AGNES sa...

Hej igen Malin!
Ska verkligen försöka mig på att göra lakan av det jag redan har. Färga och sätta på runkade bårder m m
Kanske inte så svårt.
Kramar Eva Agnes

Jord under naglarna sa...

Först tänkte jag: Höst redan? och sedan: Vårlökar redan? =) Jag tycker också att mörkret kryper inpå oss nu, men än är det ju bara början på augusti och somamr än!
Det där med damm verkar inte helt lätt, var det inte den du gjorde om nyss? ;)
Hoppas du slipper vara sjuk mera.

karina sa...

Hejsan!

Har vi suttit på varsin sida av landet, haft feber och ont.Nu så börjar kroppen bli som vanligt och då gäller det att hinna ikapp, men min lista får fortsätta bockas av nästa säsong. Kommer aldrig att få allt gjort som jag tänkt och man måste ju ha lite att pyssla med nästa säsong också "ler". Du får göra grovgörat på dammen och jag får såga en del av fölnstersmyckningen, sen gör vi finliret till våren och njuter. Jag tror det kan bli fint med en lavendelhäck runtikring och ska man blanda färger så måste ju den lila nyansen passa till de andra. Ha det gott, Karina

karinas.tradgardsblogg.se

corrina sa...

Oj, regn vi har haft 2 dagar med sol så jag har mått hyffsat bra av det. Sedan besök hos frissan idag, det muntrade upp en lite iaf tills jag skall fixa till det själv. Kram

corrina sa...

Hoppas att allt är väl med dig. Hör av mig senare, rörigt här igen, suck. Kram