17 augusti 2009

De sista dagarna har jag känt att det är höst på gång och ännu mera påtagligt är det då skolorna drar igång under veckan. Känns som alltid lite vemodigt att en sommar går så snabbt förbi... likadant varje år.
När våren kommer känns det som att tiden är oändlig och att sommaren är en hel evighet lång...så många idéer o tankar på vad som ska göras finns och det finns ingen hejd på vad som ska uträttas.
Vädret vet vi ju alla hur det ska vara på sommaren...sol och skön värme, lagom mycket regn nattetid och vi ska ha ljumma långa sommarkvällar...precis så ska det vara...

Nu blev det inte riktigt så i den landsända som jag bor...En lång vår hade vi...väldigt lång och så kom det två veckor med kanon värme då jag till slut inte orkade var ute dagtid utan satt vid min fläkt inomhus. Resten har varit rätt så diffust och regnet har varit frikostigt mot oss.

I förrgår upptäckte jag att jag "missat en månad"...Har läst på lappar lite är och var om ett evenemang här i stan som skulle gå av stapeln den 15 augusti. En spelning med rätt så bra artister som lät lockande att gå på.
15 augusti har känts rätt avlägset...så satt vi vid middagsbordet i lördags då sonen säger att hans kompis skjutsat sina föräldrar till den plats som evenemanget ska vara sen i augusti..."Vad ska de där o göra nu"...frågar jag..."Ja men det är ju spelning där"..."Ja men vad är det för nåt nu?"...Samtidigt så börjar det gå upp för mig vad jag läst för datum på tidningen samma dag och att ungarna pratat om skolstarten..."Ja just det ja...äh hm...det är idag"...
Visst var jag medveten om att det är augusti men känslan har varit en annan.
Jag har fortsatt vänta på sommaren och det varma vädret...liksom inte tänkt på att tiden gått och att även om det blir vackert och varmt igen så är just själva sommarmånaderna förbi för i år.
Lite snopet men ett faktum så klart som solsken.

Blir inga nya bilder den är gången utan lite bilder från sommaren som gått...


Här står tomaterna på tillväxt i sin pallkrage - de planterades senare isär så de fick plats att växa på. Nu har de satt i gång att mogna med en sådan fart att vi äter tomater till varje måltid...idag blev det både varma o kalla till middagen.
Maken satt och tuggade på en smörgås tidigare i kväll och jag frågade om han inte skulle ha tomat på - "nej"...sa han.
Ska jag månde tolka detta korta och tydliga svar som att han är trött på tomater nu...


Åh ljuva syrenernas tid...nu har vi den framför oss igen!


Liksom Gullvivorna...


Den korta period som Pionerna blommade så regnade det något alldeles förfärligt och det avlöstes av värmen som tog den sista blomningen.


Allium ska jag ha fler av till nästa år - det säger jag varje år om jag inte minns fel.
I år hade den förökat sig men också "vandrat" iväg någon meter åt sidan i rabatten.


Min "vanliga" näva är jag så glad i och den blommar så tacksamt - den ska delas då ruggarna vuxit sig på tok förstora. En del ska jag ge bort och resten ska ut i andra rabatter.
Den blommar intensivt och efteråt så är bladen vackra mot andra växter.Ålandsroten blommar fortfarande och till slut så kom fjärilarna till min trädgård.
På bilden här är den ståtlig och grann fortfarande...jag hade surrat den rejält så den inte skulle välta så lätt. Så kom det skyfall på skyfall och den gav sig...igen...och nu ligger den utsträckt mot backen igen men blommar gör den.


Vår katt (en av tre) med "stora fötter" mitt i bland Förgätmigejen...så gott de tyckte det var då vårvärmen kom, gräsmattan blev mjuk och skön att sätta tassarna på och överallt hände det saker, långa ljusa kvällar att smyga mellan trädgårdarna på och sköna vrår att ligga och dusa på dagtid...

Tro nu inte att jag gått in i vinteride eller drabbats av störtgråt...jag konstaterar bara hur det är!
Svampen lyser gul och fin i skogen och på torsdag är vi lovade "riktig" sommarvärme...Om så bara för en dag men eftersom jag är ledig så ser jag fram emot en sådan dag att spara i minnet...

Ha det så Gott!

14 kommentarer:

corrina sa...

Även jag sitter och väntar på vart sommaren tog vägen, rensar och clorar poolen, så jag får bada mer än 3 gånger i år. Kram

Kokospelle sa...

Jag gillar hösten bäst, sommaren är antingen stekhet eller plaskvåt och sällan något mittemellan. Det går väl hyggligt fram till midsommar men juli är verkligen inget att stå efter enligt mig. Fuktig, kladdigt, Mygg och knott och bananflugor i köket som kastar sig ned i första bästa rödvinsglas.... oftast mitt.

Hösten är mer kravlös och lugn. Jag ser verkligen fram emot hösten som årets bästa tid.

Maria Berg sa...

ja så det kan gå ibland, en månad bara försvinner, visst precis som du är man medveten om det MEN ändå liksom försvinner dom ibland 2/3 av 2009 har redan gått!!!

Vad himla kul att du hittade till min trädgårdssida, hoppas jag får det att fungera.
Maria Berg

Moa sa...

visst har sommaren kommit och nästan gått igen, och fort har det gått. För precis som du skriver så har vi väntat på sommaren som skulle komma igen, liksom och så vips är det nästan lite höstkänning.. suck. Men det finns mycket att njuta av än och glädjas åt.. Ha en skön vecka.. kramiz/Moa

Designe sa...

Ajdå så ni missade spelningen?! Trist!...håller med om att man funderar var 17 sommaren tog vägen...var ju ingen riktig sommar...man väntade och väntade ..
Nu får man ta vara på fina höstdagar istället! Jag brukar alltid ha separationsångest från sommaren och inte vilja ha höst...men blir det en fin höst så brukar jag ändå bli överraskad över hur bra det ändå blev!:)
Ha en bra vecka! Kram :)

Jord under naglarna sa...

Sommaren är kort... men är det inte lite för tidigt att sammanfatta sommaren redan? =) Här är det i alla fall sommarlov tre dagar till!!
Skämt å sido, jag kan förstå vad du menar, det ösregnar här idag och det känns inte alls sommarregnigt utan mer höstruskigt.

EVA AGNES sa...

Åh du Malin, nu är det jag som skrattar. Datumen trodde jag bara var vi pensionärer som missade....
Skicka mig din adress så skickar jag en av de fungerande klockorna till dig. Blir jätteglad om du vill ha en av dem.
Nyckel till uren får du försöka finna någonstand för jag har lånat min.
elundskog@glocalnet.net
Kramar Eva Agnes

corrina sa...

Tänk att även du har samma problem, vem kunde ana det ; ) Här är det en tung dag på följetången, få se om jag orkar skriva i dag eller i morgon. Kram

~mormorshem~ sa...

Vi är verkligen olika på den där punkten Malin...jag blir såå glad när det blir Höst jag :-)
Det kan ju bero lite på det faktum att jag inte längre har någon trädgård...det blir ju en annan känsla när man kan pyssla, och vistas i en sån, jämfört med balkong.

~Kram från Eva~

essemia sa...

Här har vi verkligen sommar idag. Är väl som det ska vara när skolan just startat, haha.
Så fina bilder du visar jämt. Den där lille kissen hade gärna fått flytta till mig.
Hoppas du har en bra dag.
Kram Elzie

Åsa sa...

Ja vart tar vår o sommar vägen..? Jag lbir vemodig.. Afrikas lilja har jag haft i många år- blommade inte på en del år först men planterar aldrig om den utna den får lite ny jord ovanifårn..Krafsar bort ite med händerna. Ingen näring och står ljust o svalt på vintern. Hade den mörkt först- då blommade den inte! En kompis gör likadant men hennes blommar i varje fall inte.. olika sorter ? / kram åsa

corrina sa...

Jag är lika glömsk jag med, hittade de av än händelse när jag letade efter nått annat. Har masser med sånt på lager, (bra att ha grejer) Oftast blir de liggande. Kram

Maria Berg sa...

Ja nävor växer som tokigt och det blir att dela här också,

jag är så glad att du tycker om Podcasten - det kommer att bli fler. MB

Har du ett inlägg om just Odla, lite ller stort skriv länken så lägger jag ut den.
/MB

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

ja visst är det lite vemodigt att sommaren når sitt slut! fast jag gillar ju hösten med..men kunde haft liiite mer sommar!!!

Härligt med egna tomater...skulle kunna äta jämt jag!!!

~~ Kram ♥ Millan~~