16 augusti 2009

Det blåser idag och Gullriset ligger ner i rabatterna, temperaturen ligger på runt
17 grader och det är riktigt småkyligt - dock inte en endaste regndroppe på hela dan.
Vi har haft åskväder och hagel under veckan och i grannstaden haglade det såpass mycket att det låg drivor som av snö på gatorna...jag såg bild på det i vår lokaltidning...helknäppt!
Fredagen här var dock riktigt solig o härlig och den där goa sommarkänslan kom smygande.

Efter att ha sovit under förmiddagen (jobbat natten) hade jag en riktigt skön eftermiddag ute i trädgården och fick fortsatt med entrén som jag tidigare hade börjat röja fram.
Trots solen och värmen så går det inte att förneka att den stora ruschen i trädgården är över för i år. Mycket blommar ännu och diverse rosor har satt nya knoppar och Blåklinten är på G igen.
Men är inte den där "sprittande" växtkraften utan en mera tung blomning...det tar liksom emot en aning...mindre ljus och kyligare nätter gör sitt till.
Kvällarna är mörka och ljuset på morgonen kommer allt senare och senare...tiden för börja kura med tända ljus är här.

Idag blir det premiär här hos mig...dvs av min nya blogg...

Malins-Marknad

Tanken är att det jag gör ska hamna där och fyllas på undan för undan.
Just nu är det syperiod men det kan ändra sig...som tidigare nämnt så är jag "periodare" och rätt vad det är så är det nått annat som lockar.


Sharon-planta med hatt...har sått en liten kärna.


Det här hörnet syntes inte förut men då det kom fram igen släpade jag dit leca-block och en betongplatta...vips så blev det en blomsterbänk.


Bara ett hjärta.

Ett kort inlägg blev det den här gången och jag ska återgå till min symaskin igen.
Dragkedjorna är slut för tillfället så jag måste sy något annat...kanske en väska eller kasse...hm...

Ha det riktigt Gott!

6 kommentarer:

Moa sa...

Grattis till lilla marknadsplatsen, fina saker du gjort redan och jag önskar dig lycka till.. Ja det där ovädret var väldans konstigt.. kom hemkörandes och möttes då av drivor av is .. ur led är vädret känns det som, och höstkänslan har kommit hos Moas också.. Ha en skön vecka Kram/Moa

corrina sa...

Å vad nyfiken jag är på den nya, fast först vill jag kolla in din gamla ; ) Här har det lekt hela havet stormar, fy vad det kan blåsa. Det har hänt grejer här på målningsfronten, och sonen har spikat ett räcke på andra sidan trappen så nått blev det i dag. Kram

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

härligt namn på nya bloggen..ska grnast kika in...låter så inspirerande!!

Ha en fin vecka!!!
~~♥Kramelikram Millan ♥~~

Lantligt förälskad sa...

Spännande med en ny blogg, där måste jag ju kika in. Hoppas allt är bra meddig.

Kram L-F

Lantligt förälskad sa...

Vad roligt att du gillar mitt rum alltid skoj att höra. Och det där med tävlingar, jag orkar inte med den bloggen. Det finns som sagt så mycket tävlingar.. Bättre att ge sig själv lite överasskningar ibland..

Kram L-F

corrina sa...

Det får bli den färg det är då de flästa tycker det och jag är lite lat. Sitter ner för fösta gången idag. Det är jobbigt att inte ha jobb, nee jag vill ha jobb. Kram