20 augusti 2009

TÄVLING!

Hej hopp...nu så ska jag ägna mig åt det
som så många andra bloggare har gjort och det är att ha en liten tävling. Detta med anledning av starten av min nya blogg Malins-Marknad.
Jag hade i och för sig tänkt på detta långt innan men inte kommit mer än till just tanken...

Tävlingen går till på det "vanliga viset" dvs att man skriver en kommentar och länkar.
Den eventuella skillnaden är dock att man skriver sin kommentar här i denna bloggen men länkar till Malins-Marknad.
Har Ni ingen blogg så är det ingen "ko på isen"...skriv bara en rad så är ni med ändå.

Lycka till!


Vinsten är en liten sminkväska/necessär i ett mera festligt tyg...blank botten med sammetsslingor.

Tävlingen pågår tom 1 september!

~~~

Annars så lunkar dagarna på och det har varit rätt så soligt sedan i måndags...riktigt skönt ute.
Verkar som de där dagarna jag skrev om i förra inlägget kom ändå och eftersom jag varit/är ledig passar det perfekt.

Har en fundering på Aroniabären...har tänkt koka sylt på dessa i år och undrar om det är någon som är "van" vid detta och som kanske har något bra recept...
De ska var hur nyttiga som helst och eftersom bären växer i så gott som varenda allmän plantering så finns det gott om bär.
De jag har tänkt använda växer dock i min egen trädgård så ni kommer inte att få läsa i kvällstidningen om
"Kvinna togs på bar gärning med bärhink på gågatan!"


Bären är stora, lite syrliga och ser nästan giftiga ut.


Fjärilarna kör skiftarbete i trädgården nu.


En liten nåldyna - jag har upptäckt att
detta är en ovärderlig tingest att ha och gärna flera på de platser som man håller till på och syr...jag slipper drällande knappnålar och nålarna finns lättvindigt till hands.

Må få Gott!


PS: Typsnitten bråkar med mig och en del av texten vägrar bli "normal storlek".

21 kommentarer:

essemia sa...

Inte bara jag som har problem med typsnitten märker jag. Kan inte få Arial på min hur mycket jag än försöker. Har varit struligt på det här stället ett tag.
De där bären har jag aldrig ens hört talas om innan. Är dom söta, sura? Ska bli intressant att se om du får tag i nåt recept.
Tävla vill jag gärna göra också. Länkar till din andra sida.
Hoppas du har en solig och skön dag.
Kram Elzie

Lotta 8`) sa...

Oj - här gäller det att hänga med - det rör på sig hos dig Malin :) Webshop med fina ting och så en tävling - spännande! Grattis och hoppas det går bra för dig. Klart jag vill vara med i tävlingen, skall fixa länk när jag kommer hem (tjuvbloggar), ha en bra dag, kramen :)

corrina sa...

Hoho, Jag vill vara med! Har aldrig heller hört talas om de bären men är då så jag dålig på växter utomhus. Länkar gör jag ; )Kram

Thorins Trädgård sa...

Hej Malin, sitter och "random-surfar" från den ena trädgårdsbloggen till den andra. Lika kul varje gång när man hamnar på en blogg där man vill läsa mer eller se fler bilder.

På återseende

/Marit

Anonym sa...

Jag tävlar här--- blir vacker när jag tömt min necessär!!!

Lupinius

Maria sa...

Hej Malin!Tror jag hoppar över tävlingen..har skrivit en liten kråka i din andra nya fina blogg.=)

Var in till Eva och hälsade på och då kikade jag in till dig från henne var ju längesedan som jag hälsade på i din blogg.=)Har inte orkat blogga på länge,har ju genomgått en nackoperation så jag orkar inte sitta så länge vid datorn åt gången utan måste upp och röra på mig..har fått ett rörelseschema från sjukgymnasten hur jag ska träna axlarna så att jag får mer kraft i dom,blir fort trött i armarna och svag eftersom nerverna i armarna varit klämda mellan nackkotorna i så många år...

Fin bild på bären,har aldrig sett sådana bär undras om dom finns här i norrbotten..hmm.Tycker att du tar så fina bilder..bilden på fjärilarna är otroligt vacker!

Nåldynan är så söt och så praktisk att ha när man syr.=)

Hoppas du får en fin och solig dag,
Kram Maria

~mormorshem~ sa...

Så du har öppnat ~marknad~ Malin...vad spännande!!!
Hade du inte någon sida förut också...tycker att jag minns att jag hälsade på bland gamla ting...eller har jag drömt!?

En såå förtjusande nåldyna!

Jag är lite småtrött i skrivande stund, så jag ska reda ut tävlingsgrejen sen...hihi, just nu så förstår jag ingenting, har ett morgonkryss i huvet ;*)
Mmm, det är som morgon för mig nu, fast det är förmiddag...

~KRAM från Eva~

Maria sa...

Hej igen vännen!

Tack för att jag får vara med i din tävling ändå,blev så glad!!=)

Nä man orkar inte hålla på att trixa när nacke och axlar värker...men ändå så vill man försöka blogga.=)

Jag är så tjurskallig av mig så att fast jag känner att min kropp är trött och behöver vila så vill jag ändå försöka blogga...man borde nog lyssna på sin kropp lite mera och vila mer..men inte jag,hihi

Men nu ska jag iallafall sova lite tidigare...pappsen min ser på sport just nu..friidrott,han älskar idrott.Är så roligt att han är på besök för vi bor ju så långt ifrån varandra..var i Värmland där han bor i somras där är så vacker natur,har fotat massor av bilder.=)

Sov så gott och tack än en gång för att jag får en chans att vara med i tävlingen!*ler*

Kram Maria

corrina sa...

Visst har de smyghöjt allt det håller jag med om. Har inte gjort nån nytta idag, nee det var inte sant fast jag tar det en annan dag, Maken har kommit hem idag så för husfridens skull så.... Hörs sen Kram

corrina sa...

hoppas allt är bra hos er och att du njuter av vädret som här blev fint på em. Klarblå himmel utan ett moln...ja på himlen då men inte mer. Kram

karina sa...

Hejsan!

Blir lite avis för på min buske finns inte ett bär, men så är den ju ny för i år. Tänkte bara koka bären med färdigt syltsocker, men får allt vänta tills det blir någon skörd "ler". Grattis till din nya blogg och vackert är det enkla som din blomsterpidestal. har gjort mig en betongboll som jag ska måla en sol som jag tror den ser ut på nära håll. Ha det gott, Karina.

karinas.tradgardsblogg.se

Elins tittskåp sa...

Vilken söt sminkväska, den är jag gärna med och tävlar om, även om jag inte sminkar mej så värst så är den söt till vad som helst. Jag länkar förstås till din marknad.

Aroniabär har jag hos mej med, men jag har inte funderat på att göra nåt med dom, de är så beska och sura tycker jag, men de kanske blir goda i tillagat tillstånd.

Här är det sensommarsol, rönnbären glöder verkligen utanför mitt arbetsrum, det är mycket rönnbär iår och då blir det en snöfattig vinter, så alltid min morfar, för rönnen bär inte sin tyngd två gånger, men det finns den andra versionen också att det blir mycket snö, för att fåglarna ska få nåt att äta. Så nåt stämmer iaf.

Ha det gott bland bärbuskarna, kramar Birgitta

corrina sa...

De sa i skolan när jag skrev uppsatser att jag hade livlig fantasi det är möjligt men jag har frågat flera här hemma och det säger samma sak en ängel. Jag somade in bilden lite mer. Kolla nya inlägget jag gjorde. Skall försöka maila senare. Kram

Maria Berg sa...

Håller med Lotta, med både grattis och lycka till. Klart man vill var med i tävlingen.

Läste om ditt stor hus och alla säckar med kläder, jag har blivit bättre på att ge bort saker och inte spara på allt. Och tänk att stora tjejen fått eget rum högst upp.

Jag Dalier i kruka är mycket bra, går att driva upp i kruka och sedan sätta ut för är dom bara stora äter inte sniglar upp dem. MB

Dubbelörn sa...

Jag vill också vara med.... Har knappt suttit vid datorn o höll nästan på att missa detta!

Jag som aldrig ännu vunnit något får väl hålla tummarna extrahårt denna gång. För necessären skulle passa finfint i vårt badrum. Något vackert att titta på istället så man glömmer byggfelen *skrattar*.


Varma kramar

Jord under naglarna sa...

Jag vill vara med och tävla! Jag har lagt in en länk till dig hos mig nu.

Skoogstrollet sa...

Hej! Det här är nog första tävlingen som har precis det jag behöver. Med tanke på att jag pendlar mellan mitt eget hem och pojkvännens hade den varit perfekt att lägga alla mobil- och kamerasladdar i. Just nu ligger de och dräller i mina flyttpåsar eller försvinner till min stora irritation.

Ja, nästa projekt blir ju att lära sig hur man länkar, det var kanske inte det första jag tänkt lära mig i blogghimlen. :-) Lyckas jag, så är det bara att gratulera mig.

Sofie sa...

Men, vilken tjusig necessär! Jag deltar gärna, och länkar självklart!
Ha det gott,
Sofie

ANNIKA sa...

jag vill vara med och tävla om din fina vinst.hoppas nu....
gustafsson.57@hotmail.com

evamar - tävlingsblogg sa...

Jag är gärna med och tävlar om din fina sminkväska.

Hanna sa...

Jag vill gärna vara med och tävla om sminkväskan! Jag tyckte att tyget var himla snyggt...