28 augusti 2009

Vad fort tiden går undan och nu är vi framme vid den sista helgen i Augusti...
För mig innebär det mina sista arbetspass på natten och i veckan som kommer är jag tillbaka på dagtid igen.
Jag tyckte efter semestern att jag skulle jobba natten en väldigt lång tid och att jag skulle få massor av saker gjorda här hemma...men det gick fortare än vad jag trodde...
Förvisso har jag kunnat pyssla rätt mycket med sådant jag inte annars hinner i samma utsträckning men jag skulle kunna tänka mig mera ledig tid.

Jag går i väntans tider...väntar, längtar och kollar mailen.
Har köpt en ny kamera - den släpps i butikerna i dag och den ska sändas med post till mig så i nästa vecka bör den vara här.
Det har varit en lång process detta med kameraköp, hela sommaren har jag kollat tester, läst och velat runt bland olika märken och modeller. Den som jag var nära att beställa var Nikon D60 men sen föll valet på Nikon´s helt nya modell D3000.
Jag gillar min nuvarande digitalkamera men "vill mer".
Har en analog systemkamera men den använder jag inte och jag läste att det "klassiska" filmrullarna håller på att "dö ut" och att nästan inga privatpersoner lämnar in sådana för framkallning längre.
Tänk förr så spännande det var när man hämtade ut eller fick sina kort på posten...man kunde inte fort nog slita upp paketet och bläddra igenom bilderna, man tog med sig korten till folk man kände och man tog kopior till de som ville ha.
Idag har vi allt på plats genom datorn och vi delar bilderna på sekunden...retuscherar och klipper bort det som vi inte är nöjda med.
Undrar vad nästa steg kommer att bli och det känns nästan otroligt att det skulle kunna gå att utveckla fotograferandet ytterligare...men den som lever får se...


Här är Godingen på bild!


~~~

Så här långt var inlägget från början idag...men det kändes för futtigt med bara en enda bild och dessutom lånad...För sjutton...jag har ju en fungerande kamera och trädgård full av motiv.
På eftermiddagen kom det regn här och inte lite heller, himlen fullkomligt öppnade sig och det blev samtidigt så där stilla och dovt.
Maken trodde det kom mer regn än under hela sommaren, inte helt troligt då men borta i ena hörnet av trädgården är marken så mättad av vatten att regnvattnet inte kunnat tränga ner.
Det ser fortfarande grått ut och regnet verkar kunna börja vilken minut som helst.

Lite synd med regnet för i vår lilla stad är sådant där "lönejippo"...butikerna har öppet lite längre och det är olika evenemang på gång, det hela ska avslutas med ett musikjippo i den park som finns mitt inne i centrum.
Sonen var i väg och hjälpte till med ett av evenemangen och kunde rapportera att det verkade vara tappra människor ute trots regnet.Den här växten fick jag i våras av en trädgårdsvän, den har blommat hela sommaren
och gör sig fint i den betongkruka på fot som den står i.


Plommon har vi väldigt gott om och de är mumsigast att äta direkt från trädet.


Mitt märkliga gräs som bara dykt upp hos mig.


Rosa höstanemoner som är nya för i år.


En av mina vildpelargoner har till slut fått blomknoppar. Det är Gibbosum som får gula doftande blommor som satt fart.

Nu känner jag mig mera nöjd med inlägget och önskar Er all återigen en riktigt skön Helg.

Ha det riktigt skönt!

19 kommentarer:

Designe sa...

Åh va spännande med ny kamera! Jag är jättenöjd med min D90 fast jag har massor att lära mig ännu...kör på autofokus fortfarande :) Vill ha fler objektiv, gärna makro!
Ha en härlig helg! Kram :)

Elins tittskåp sa...

Kul med en ny kamera, undrar vad som bjuds här på bloggen med den, spännande. Javisst känns hösten på intågande nu, fast jag kämpar mot lite, sitter ute och dricker mitt morgonkaffe om det inte hällregnar förstås, går utan strumpor i skorna, plockar bort rosor som vissnat för att det ska blomma på nytt, det fungerar faktiskt har jag märkt.

Men annars är hösten skön och inte så krävande när man väl fått in all skörd i sina lador. Är inte så flitig nuförtiden, lite blåbär ska rensas och frysas in. Morötter dras upp och löken likaså, ärtorna ville sej inte i år nåt vidare, så därför kan jag ta en ärtskida då och då när jag går förbi, inga mängder att skörda alltså.

Hoppas att arbetet inte tar för mycket tid för att njuta av livets gyllne korn som dyker upp då och då.

Kramar och ha det gott. Birgitta

corrina sa...

Vilka fina blommor du har den i betongkrukan ser ut som en pelargon på bladen. Jag älskar pelagoner och är rädd om de mina. Kameran kommer du att bli jätte nöjd med. Vi har slagit till med en till bil...ehh nee nått att traspotera arselett som maken säger, en gammal bulig sak så jag slipper gå upp på natten att köra maken. Jag skriver mer lite senare så du inte behöver vänta...Skojade bara. KRam

En Mölnbobos Liv sa...

Jag är gärna med och tävlar om sminkväskan, jag har länkat i min blogg

http://molnboanna.blogg.se/2009/august/vinn-en-sminkvaska.html

info@annakarlsson.se

Moa sa...

Men grattis till nyköpet av kamera.. känner igen det där att man vill mer.. o mer.. undrar när jag är nöjd.. men just nu är jag nöjd förutom då att jag skulle vilja ha ett bra zoomobjektiv till min kamera.. SEN är jag nöjd.. KRAMIZ Moa..

Maria Berg sa...

Jag köpte själv ny kamera nu det blev en Canon Eos 40D och det är spännande med ny kamera.
Gräser känner jag igen det är ett pryndas gräs man kan så från frö, tyvärr har jag inte riktigt koll på mina gamal fröpåsar så jag kan inte ge dig namnet.

Lycka till och hoppas din kamera kommer redan på måndag.

Jag också tyckte semester gick allt för fort. MB

jessie sa...

Åh jag vill gärna vara med och tävla i din tävling om en sminkväska! =)

Har länkat till tävlingen i min blogg här: http://jessiestavlingsblogg.blogg.se/2009/august/vinn-en-sminkvaskanecessar.html#comment

Och här är min mailadress: Jesssica.blogg@hotmail.com

Ha det så bra!
/Jessica

Gabbies sa...

Jag är jättegärna med och tävlar om den fina sminkväskan för jag är i STORT behov av en ny.

Länk: http://coolatavlingar.blogg.se/2009/august/sminkvaska-1.html

Hoppas på turen!

corrina sa...

Tack goa du för de orden, hur skall jag nu kunna leva upp till det nästa gång. Tänk om det är en sånn brevlåda som Meg Ryan var med i "gick på tv för ett tag sedan" Ne det kan det ju inte. Men riktigt nöjd blev jag för ingen annan har en sånn , här iaf. Hoppas det blir en bra natt för dig och att jag kan sova igen är nu jätte trött, varför kan man undra sig har inte gjort nått alls idag. KRam

Amanda sa...

Kul med ny kamera! Jag är hjärtligt trött på den jag själv har och en ny står överst på önskelistan! ^^

Helena sa...

Hej! Vilken fin blogg du har med fina fotografier!

karina sa...

Hejsan!

Här är det byte av värmesystem så det ska bli målat än en gång i källaren. Det var så murrit med grått så vita väggar piffar upp i en del rum, men inte matkällaren där det fuktiga ska vara kvar i väggarna. Har ett öppet rum där det pysslas med det mesta och mina målarprylar står och väntar på kladdaren "ler". Ska göra ett torkrum där oljetanken stått så man slipper lakan som bakgrund när man pysslar för nu finns det bara som ett torkskåp i stället. Hoppas den kommer snart och roligt med tekniska damer, alltså har jag kvar min lilla digetal som jag äntligen efter några år har lärt mig lite inställningar på "ler". Jag är mer en praktisk person och just nu står en dammsugare som behöver översyn. Visst kan jag plocka isär och sätta ihop den, men varför den inte vill funka överlåter jag åt mannen. Ha det gott, Karina.

karinas.tradgardsblogg.se

Karin A sa...

Hej Malin,

åhh vad roligt med ny kamera. Inte visste jag att Nikon var på väg att lansera en ny kamera. :) Hur som helst kommer du att få så mycket kul med den nya kameran!!!

Wow, så fin din murgröneviol är. Jag lyckades nästan ta kål på min tidigare i vår (fick för lite vatten) men den börjar så smått repa sig nu.

Ha det gott! Kram Karin

Lallis - liv och leverne sa...

Vad kul med ny kamera:)
Kram Lallis

Jord under naglarna sa...

Roligt med en ny kamera! Jag har haft min ett tag, men (och jag skäms lite) jag har inte lärt mig använda den. Auto och klick funkar ju, men det var ju inte därför jag skaffade den. I höstmörkret kanske det blir av att studera den lite närmare.

Plommon - jag hopaps att vårat träd som vi planterade på försommaren kommer att ge oss mycket frukt framöver!
Ha en skön kväll! /Åsa

corrina sa...

Vad härligt att du kommer att vara ledig ett par dag. Här var det en flitig lisa idag, oj vad jag har fejat...eller? Jo lite, åså loppis. Kram

~mormorshem~ sa...

Har den nya kameran kommit än...?
Spännande väntan för Dig, och för mig...~häckar vid din blogg efter mera bilder~ :-)

~Kram från Eva~

corrina sa...

Tack för komentaren. Hoppas att du fick njuta av solen idag, vi fick lite sol på kvällningen. I morgon blir det Wille från morgon till kväll. Maken bortrest å de andra jobbar, så vad kan det bli då. Jo en massa pussar, tror jag. Kram

EVA AGNES sa...

Grattis till den nya suprefina kameran. Den ser dyr ut men jag håller med, man vill mer.
Hade en analog systemkamera för några år sedan och hade stor glädje av den. Två olika objektiv. Vet inte om jag kan hantera en sådan längre...:-)
Fina regnvåta bilder.
Hälsa maken att han får klockorna mot fraktavgiften. Vill definitivt inte ha betalt för dem.
Kramar Eva Agnes