24 augusti 2009

Tjola hopp tjola hej!
Några rader från mej...
Tat´t lugnt för det har inte slått slint helt och hållet...inte än...vad jag vet.
Kände mig bara lite så där glad av ingen särskild anledning alls...skönt...och på en måndag dessutom.
Har under förmiddagen fått röjt i vår källare...jag är inte färdig på långa vägar men 10 säckar är fyllda med allt möjligt skräp och det känns som en lättnad att jag satt igång med det som legat som en mara över mig/oss.
Vet inte om man ska ha en källare över huvudtaget då man bor i eget hus för det som för stunden inte passar i den övriga delen av huset bärs raskt ner dit och så blir det stående...
Även diverse kläder hamnar där..."kan vara bra att ha i trädgården eller i skogen" säger jag nog om varenda gammal jacka eller paret jeans som gjort sitt på den "publika fronten".
Vad jag sett idag så hade vi kläder att som minst klä upp hela kvarterets invånare med trädgårdsutstyrsel för lååång framtid.

Men nu är det väck (står utanför källardörren förvisso) och nu återstår det att gå igenom två matkällare och ett rum med en massa ratade möbler.
Matkällare har vi två då huset vi bor i från början var byggt för två hushåll, på övervåningen fanns förr ett kök men det är omgjort till ett sjätte rum och där huserar äldsta dottern.
Förr användes matkällaren just till det var byggt för och min mamma radade upp konserverad frukt och saft i långa banor...i en stor trälåda förvarades potatis och mina föräldrar staplade äpplen i träbackar där inne. Det var alltid väldigt noga att man stängde dörren efter sig då man haft ett ärende in där.
Idag förvarar vi burkar där nere...bra att ha burkar...i mängder...
Lite smått och gott som är på rätt plats finns det förvisso men detta tar väldigt liten plats i förhållande till alla dessa burkar och lådor.

Tanken är att då vi röjt upp så ska några väggar få ny puts på sig och så ska vi måla vitt.
Källaren är stor och det finns en massa yta som skulle gå att använda på bättre sätt än att bara förvara en massa grejer på.
Ett av rummen - det sk torkrummet - ska eventuellt göras om till "mitt" sy och pysselrum.
Ungarna hade då de var mindre kalas där nere och de kunde härja fritt...men kalasens och lekarnas tid är förbi och när de har kompisar hemma så är det soffa och tv som gäller numera (plus tillgång till kök). Det kanske blir omvänt så att jag och maken sitter i källaren och häckar menads de röjer i resten av huset.

Förra veckan så hade Eva ett inlägg på sin blogg Agnes Shabby Chic där hon visade en massa klockor som hon ropat in på auktion...en fyndlåda som då hon fick den visade sig enbart innehålla just väggur.
Jag är svag för den här typen av klockor och kan man tänka sig - det kom en till mig med posten!
Den tickar och går och än så länge står den på byrån i vår hall...den är så otroligt fin.
Maken som samlar på allt möjligt mer eller mindre konstigt ville köpa den av mig men se det går inte för sig...


Den går helt rätt.

~~~

Vad gäller min tävling från förra inlägget så hoppas jag ni vågar ta chansen att vara med.
Jag förklarade ju bara vad man kunde vinna och Ni fick inte se necessären/sminkväskan på bild, men det är åtgärdat nu och här kommer några bilder på hur den ser ut som färdig.
Själv har jag en i min ryggsäck där jag stoppat lypsyl, Ipren och lite annat smått och gott som kan vara bra att ha och som lätt "rymmer" bland alla facken.


Ena hållet...


...och så lite från ovan.

Vädret som jag hittills alltid skrivit om i början av inläggen (kanske ska kalla detta för vädergnällsblogg) har jag sparat till sist - och vädret är bra!
Halvklart och inget regn, lite kyliga nätter och det mörknar tidigare och tidigare...tycker mig märka lite av den där höga klara luften som september brukar ha...
Det blommar för fullt i trädgården ännu och plommonen börjar mogna.
När jag var en sväng på Blomsterhallen fanns det fullt med vackra höstväxter till både krukor och rabatter...så nu begriper jag att sommaren går mot sitt slut.

Ha det riktigt Gott!

14 kommentarer:

essemia sa...

Vad duktig du varit som fixat i källaren. Vi gjorde det för några månader sen och visst är det skönt? Dessutom åkte det ut några stolar därifrån igårkväll + CD-stället som jag äntligen fick iväg. Har aldrig gillat det och nu åker det till auktionen här i samhället. Har dom i lådor istället. Smidigare än den vingliga saken vi hade.
Hoppas du hunnit njuta lite av dagen också.
Kram Elzie

corrina sa...

Oj, vad du har stått i det är nästan så jag är sugen att rensa våran källare igen, gjorde det i våras även vi har massor med braha kläder till just det du säger. tänk vad utrymme man får, ja det får nog bli senare då för här är det just fullt upp om dagarna med att springa runt och plocka. necessären du gjort är verkligen skitsnygg, tyvärr har jag inte det tålamodet...än. Kram

Anonym sa...

Åh så skönt att läsa att det är fler än jag som samlar, SAMLAR och SAMLAR så länge det finns plats och gärna lite till förståss !!!! I sommar har 2 stora lass åkt till soptippen och ändå märks det inte alls... kära sambon råkade försöka gå upp på vinden (ja, vad tusan jag hann ju inte stoppa honom!!) och jag hörde någon som hm svor och sa "jag går uppför vindstrappen svänger runt och går ner och då följer 3 lampor och 5 väskor med"!!! Samma sak när han, av någon anledning tittade in i vårt dass som INTE används, suckade och undrade hur jag fått in 1 fåtölj och 3 pinnstolar där"? Hm, trodde förstås att dasset var ett säkert ställe att gömma några fynd på och sedan ta fram dom när det passade liksom. =) Så är livet här i vårt lilla paradis och jag har insett och accepterat att röja ur vindar/förråd är ett evighetsprojekt. Ha det så bra!
Jisses, jag ska väl ändå passa på att vara med i utlottningen också, eller hur? Kram från Krista i Bollnäs

Jord under naglarna sa...

Jag vet preics vad du pratar om, måste spara varenda sliten t-shirt för att ha att måla i, men jag behöver inte en TRAVE med tröjor... Kanske tur att inte jag har någon källare, men då har jag ett annat problem och det är att jag inte har någonstans att göra av nästan någonting. :)

Jag vill gärna vara med och tävla, fixar deltagandet ikväll!
Ha det gott!

corrina sa...

Du har ju börjat det är huvudsaken ; ) Ingen lär ju göra det åt dig eller hur? Jag vill slänga allt undras när jag hinner med det. I dag sov jag på fm har inte hänt på många år. Kram

~mormorshem~ sa...

Vad duktig du är som köpte tyg och sydde själv Malin.
Hihi, för mig var det bäst med de färdigsydda kuddarna.

~Kram från Eva~

Poppins sa...

Jag hade tänkt att städa ut lite här hemma på semestern, men det slutade med att jag bara tänkte... :)
Håller tummarna för att det ska gå bra för Malins Marknad. Jag kikade in precis och såg dina söta nessärer!
Gulligt av Eva Agnes att skicka en klocka till dig. Den är jättefin.
kramar från Poppins

Hemma på Landet sa...

Du är då duktig du...på alla möjliga vis.;-) kram

corrina sa...

Vad kul att du vill vara med i min utlottning och jag önskar dig lycka till. Idag var det mindre sömn maken måste skjuttsas till jobbet kl 4 sedan hem och ta den lille till dagis vid 9. KRam

Dubbelörn sa...

Hahahahaa... vilket gott skratt jag fick när jag läste din kommentar!

Du är underbar! Kan se det hela framför mig, vobblande på moppen o så avsluta det hela med en superintelligent förklaring... *gapskrattar*.

Det är ju det här jag "predikar" om vadagens små guldkorn att glädjas åt, antingen det är on off på en diskmaskin el tantvarning på moppe ;).

Kramar i mängder du supergoa :)

Kokospelle sa...

Känner igen det där med att spara kläder för att ha i trädgården typ. Fast jag bara undrar för egen del? Hur många gamla T-shirts och jeans behöver jag egentligen i stallet? (Jag ska nämligen ha grejerna i stallet,tror jag). Det finns en hel del stallkläder kan jag säga.... 8-/

corrina sa...

Ja önska kan man ju, fast här stannar det vid en drömm med om ett större kök.Här lunkar det på, inväntar nästa katastrof, för den kommer. Håll tummarna för i morgon då hoppas vi på bostad. KRam

Jeanette S sa...

Jättefin necessär! Jag är gärna med och tävlar om den. Har länkat till höger i min blogg under "roliga tävlingar".

Ida sa...

jag är med :) behöver en ny och den var riktigt snygg!