12 augusti 2009

Precis just nu hörs åskan mullra på avstånd och himlen är mörk av åskmoln.
Så har det varit sedan jag skrev det förra inlägget och då satt jag i tron att det sköna sommarvädret skulle fortsätta. Nog för att det är hyfsat varmt men den natten jag jobbade mellan söndag och måndag kunde vi se blixtar i stort sett hela tiden och åskan hördes på avstånd...Lite trolsk stämning blir det sådana nätter och augustinatten är lite magisk.

I går så bokstavligen fastnade jag vid datorn..Hade fått för mig att lägga in en prickig bakgrundsbild på min blogg och har sett en massa sidor där man kan genom att lägga till en html- kod i "gadgetfältet" på ett enkelt sätt kan ändra sin sida.
Men i går blev det inte alls så som jag ville att det skulle bli...tydligen så har jag valt en mall till min blogg som är för bred för att dessa ska passa helt och att sitta o göra om hela sidan har jag ingen lust med...Jag klippte och kopierade hej vilt men slutresultatet blev det som är nu...dvs bloggen förblir som den är.

Ibland är det just så att det man har faktiskt är det som är det allra bästa.
Jag får för mig att ändra på nåt...t ex möblera om här hemma...vrider o vänder på möblerna i ett rum, drar soffa och bord efter en idé inne i skallen...betraktar och drar vidare...nä så ser det urdumt ut...Till slut så har jag flyttat runt möblerna så pass många gånger att de kommit tilbaka till ursprungsplatsen...
Kan gälla kläder också...vi ska i väg på nått och jag upptäcker att "jag har absolut ingenting att ta på mig" (stackars människa)...
Ger mig så ut i butikerna och letar, provar och står i för att till slut ganska så slut dra mig hemåt med något i en påse...
Väl hemma så provar jag det jag köpt för att upptäcka att det ändå finns något där i garderoben som ser mycket bättre ut...som om jag får upp ögonen på nytt...
Så "gräset är inte alltid grönare på andra sidan...".
Detta blev apropå min bloggsida då...den får vara som den är i alla fall ett tag till.

Något utearbete att tala om har det inte varit de senaste dagarna. Tog tag i vår entré en stund i går mellan skurar och trots att det är lite sent på säsongen så klippte jag i vår ena stora Rododendron vid yttertrappen, det står en på var sida och de sista året har de börjat växa in över trappen som därmed smalnat av rejält...fortsatte längst med själva gången där Vildvin o Kaprifol växt in i varann...Är inte klar på långa vägar för det ligger stenplattor under och dessa ska sopas fram igen...när detta är klart så har man en liten vrå med morgonsol och där hade vi förr en enkel träbänk.

Precis just nu när jag sitter här och präntar har "himlen fullständigt öppnat" sig...Det vräker ner och det har blivit halvskumt inomhus...så tröttsamt det är...självklart ganska så mysigt...men jag vill ha sol!


Ett halsband jag satt ihop och bankat in "crea" på...dvs "skapa"...
Just trollsländor är jag förtjust i och har tidigare gjort flera halsband med sådana i olika former.
(till salu så klart)


I år är första gången som vi har Flox i trädgården, dessa är köpta som sticklingar från Odla.nu.
Hoppas på att de ska trivas och bli till en stor tuva nästa år.


En urful terracottafärgad plastkruka som jag målade om då jag ändå hade penseln framme.


Djungel på altanen.

~~~

Här nedanför kommer tre armband som ligger på byrån i vår hall.
De två översta är gjorda av "restpärlor" som jag gillar men inte riktigt vetat vad de ska användas. Så i väntan på att jag ska komma på det så har jag trätt upp dom på länkar.
Det tredje är ett favoritarmband som jag har kvar från min "Tenntrådsperiod".
Jag är lite sugen på att göra "nytt" men måste jag beställa materialet eftersom Panduro inte säljer det jag vill ha i butikerna...dels finns inte allt och sedan säljer de bara "färdiga satser"...dvs inget utrymme för egen fantasi.

~~~~

Det är spännande med saker i trädgården som bara "ploppar" upp...Det är antingen saker man sått och glömt bort eller så "kommer de bara"...Vinden eller kanske någon fågel som placerat det hos mig...

Det här gräset dök upp förra året...precis vid dammen växer det i en stor rugge.
På hösten vissnade det ner och i våras satte det fart igen.
Nu har det kommit sådana här vackra vippor i toppen och det har verkligen valt en perfekt plats i trädgården. Jag vet att jag tappade ut en påse med frö till prydnadsgräs av något slag men inte här där de dykt upp...
Men helt klart trevligt är det!

Må så Gott!

10 kommentarer:

~mormorshem~ sa...

Du ~skapar så vackra band~ Malin!

Många gånger har jag tänkt att jag ska försöka göra armband, gillar såna som du gör!

Jag har solstrålar här, vill du ha?
Så kan jag få lite regndroppar av dig *fniss*
Nej,förresten,det är lite drygt när vovvarna blir blöta i pälsarna, det räcker med badmanövern :-)

~ Kram från Eva ~

Hannele sa...

Jag gillar överraskningar i trädgården.

EVA AGNES sa...

Men Malin!
kan du göra smycken också. Halsbandet med Crea på är jättefint.
Ja, jag hittar på med läderstol och allt. Men jag har smort den i dag med sadelfett jag hade kvar sedan min hästägartid.
Det blev fint. Klistrat alla trasiga läderbitar med textillim har jag också gjort, Det blev bra. Sedan har jag slipat ner karmarna till bara trät.
Lägger ut en bilsd såsmåningom.
Tack för tips.
Kram Eva Agnes

corrina sa...

JAg både fnissar när jag läser din blogg och din komentar hos mig, det här var just vad jag behövde. Älskar din trollslända pris , tenntrådsbroderi har jag aldrig vågat mig på när det inte går att köpa material i butiken utan måste beställas. Säljer du det med. Kram och tack vännen

Jord under naglarna sa...

Vilket fint halsband du har gjort!
Jag funderar på att göra en betongkruka av en sådan där plasturna.
Man behöver inte vara särskilt uppmärksam för att märka att jag låter saker vara som de alltid har varit, bloggen till exempel. Till och med när jag flyttade den fick den se precis likadan ut. =)
Ha det gott!

Mamma Millan sa...

Mycketr vackert du skapat!!
Fina smycken så.

ja det där med bakgrunder är klutigt...förstår mig inte alls på det...dottern får hjälpa mig vid datan allt som oftast!!!

♥kramelikram♥:))

corrina sa...

Hallå där! Har just klippt gräset och fixat poolen, kanske jag borde äta. Inget lulllul här idag, fst det skriver jag om senare. hoppas du får vila nu. Kram

Poppins sa...

Jag är också en sådan där som trots allt gillar gamla prylar som man är van vid, möbler eller kläder. Visst är det roligt att ha nytt ibland men många gånger är det tryggare med det gamla.
Halsbandet gillar jag, vackert med pärlan. Och det fina armbandet i tenntråd!
kramar från Poppins

karina sa...

Hejsan!

Har ett flertal buskar och tujor som ska få en frisering endera dagen. Har lekt lite med betongspackel och försökt att få i ordning på min hörna. Det är inte så lätt att få en fläkt typ större modell att passa in "ler". Ful som stryk men skönt att bli av med oljan och miljövänligare. Ha det gott, Karina.

corrina sa...

Oj, ja då var du helt slut. Hoppas att du får en välbehövlig vila och ro. Skriver strax. Kram