18 maj 2009

Det kom regn till slut och om gårdagen prognos stämmer så kommer det mer i veckan.
När jag vaknade i morse så var det helt jämngrått och regnet föll.
Jag har haft min lediga dag efter helgjobbandet men inte har jag gjort å värst mycket.
Vaknade vid 8-tiden för att ringa ett viktigt samtal...somnade sedan om en stund till.

Och nu så ska jag bekänna en sak...en syndig och förskräcklig sådan...
Vi eldar med olja för att få värme och varmvatten och igår hände något som vi aldrig varit med om förut - oljan var slut! (därför skulle jag ringa)
Efter den lagstadgade kontrollen av oljecisternen för något år sedan har mätaren blivit vriden åt vänster och detta med påföljd att man inte automatiskt ser den då man kommer in i pannrummet och för egen del har jag trott att maken haft kollen och troligen så har han tänkt det samma.
Så just nu är vi utan varmvatten och jag är glad att det inte är vinter med kyla ute nu.

Vet inte hur länge vi har diskuterat vad vi ska ha istället för denna dyra och miljöovänliga olja...bergvärme, pellets och det senaste vi har funderat på är luftvärmepump.
Vi sa i går kväll att vi får ta detta som ett tecken på att nu får det vara slut med funderandet och komma till verket...
Jag tar gladeligen emot tips på uppvärmningsförslag som Ni trivs med och som fungerar smidigt.
Bergvärme är tveksamt om det går då grannarna på båda sidor om vår tomt redan har borrat...

Har varit en hel del gnällande och grymtande från tonåringarna idag då ingen av dom har kunnat duscha varmt på morgonen.
Maken förklarade för sonen igår kväll att oljan var slut..."det gör inget bara jag kan duscha..." - hur tänkte han då måntro...?? Antagligen så tänkte han inte alls utan tog för givet att allt ska fungera som det alltid gör och inte så värst mycket på hur det fungerar...

Jag har ägnat en rätt stor del av dagen framför datorn (tyvärr kanske men givande) på jakt efter nya smyckessaker. Jag har snöat in på alla dessa berlocker med stansade namn och ord - vill göra sådana själv...
Har gjort en del aha-upptäckter och framöver kanske det kan bli lite sådana grejer gjorda "på mitt vis". Gör fortfarande lite smycken men bara till "husbehov" kan man säga.

Självklart så har jag travat runt ute i trädgården och "kollat läget" för dagen...Skulle ta en titt på snigelläget...Ännu så länge har jag bara mött kanske 5 mördarsniglar...men jag kan ana mig till att det ligger en drös på lur i grönskan och håller tyst...de smyger fram då jag vänt ryggen till och flinar...


Akelejorna börjar nu och den här blå står mot sydväst.


Gulltörtel och Förgätmigej ihop är sött.



Sticklingar på tillväxt.


Idag plockade jag in den första buketten med Syrener.

~~~~

Här nedanför kommer en radda med några av de väskor som varit i bruk av mig sedan i höstas.
Jag har snöat in på "påsmodell" efterom det att knö ner en massa "bra att ha saker" i dessa och ett A4 block är ett minimum av storlek..
.
Alla är fodrade och de blir därigenom stabila eftersom jag använder ett tjockt tyg innuti/vice versa.

Den senaste.




Och så till slut...

En växt som fattat allt fel - min Cyklamen från i höstas!
För det första så står den i ett söderfönster med stekande sol och för det andra så ska den mig veterligen inte blomma så här dags på året.
Den är full med blomknoppar och bladverket är frodigt mörkgrönt...
Kul tycker jag och helt klart lite annorlunda.

Ha det riktigt Gott!

PS: Nu vart det märkligt med bildstorleken o typsnitten...blogspot är nog inte helt tusen-tjosan
för jag har grejat o donat med måtten på bilderna - men nej då!

DS

11 kommentarer:

Karin sa...

Typiskt med regn när man är ledig men för egen del tycker jag det var skönt! Äntligen lite regn - det har nästan slokat i rabatterna det senaste. Jobbigt med oljan som är slut och förstår precis hur ni känner inför att byta. Tyvärr inga tips att komma med.

Din akleja är verkligen kanonsnygg. Hos mig är de flesta vit-rosa, lite blaskig ton nästan och sena. :) Vill ha fler helt klart! Apropå snygg så är det bara förnamnet på dina väskor. Härligt snygga! Jag gillar verkligen den vita med spets. Ljuvlig! (blir riktigt inspirerad).

Ha en skön och förhoppningsvis lagom regnig vecka! Kram Karin

Elzie sa...

Vilka fina blombilder. du är helt makalös att få till det. Är också ledig idag och hade ösregn på morronen. Det var så det hoppade ur rännan, ha, ha. Men nu är det soligt och fint igen.
Dina väskor är också jättefina. Får nog sjutton ta mig tid att sy en väska nån gång. Att det alltid ska vara så svårt att komma igång.
Hoppas du får en bra veckal.
Kram Elzie

PS! Mina aklejor verkar ha försvunnit helt. Hittar inte en enda i landet. Kan dom bara dö ut så där?

kirsti sa...

Jaha..jag gladdes ju just åt att min hägg har blomknoppar.. och så slår du till med syrener! Varför ligger jag alltid efter!? :) :)
Vilka snygga väskor!! Där ligger jag ännu mer efter.. kommer knappt ihåg längre hur man trär tråd i en symaskin.. men det är riktigt inspirerande att se dina alster! Så vem vet.. snart trär jag kanske tråden på plats! :)
..och ha, ha, ha.. kvällens skratt: Hundbajspåsar med döskallar!! Inser ju att jag ligger efter i hundmodet också! :)
Kram!
/Kirsti

Moa sa...

Regn ja det fick vi kanske så det räcker ett tag.. sambon sa att det minsann regnat hela natten.. hur han kan veta det om han sovit.. *ler* Svårt det där med uppvärmning, vi tog bergvärme för tre år sedan och har varit jättenöjda med det, det enda är väl att källaren blir kallare men det kan man åtgärda med bra element och inställningstid. Kommunen vet svar på om det skulle bli för tätt för er också med ett borrhål. "vår" firma sa att det inte skulle vara några problem då .. vi var två grannar som borrade nästan samtidigt, han tvärsövergatan här du vet. Sen har en ytterligare bakom oss inte alldeles bakom men nästa borrade året efter. Ja ni får luska vidare.. vår kommun, rekomenderar pellets med solfångare på taket som komplement. Ja ni har lite o fundera på men det blir så bra så .. ska du se. Snygga växkor har du sytt också.. en väska för varje tillfälle där. Ha det gott, kram/ Monica

Cc sa...

hos mig regnade det från kl.11 och hela dagen och kvälle, himlen är just nu grå hos mig, suck iget målande i dag heller då. Vi har skaffat bergvärme vi var 5 hus som skaffade det samtidigt, alla är i stort sett nöjda. Jag tror inte att någon klippt på den inte jag iaf. Kram

Birgitta sa...

Det är så härligt att titta på dina blombilder, de kommer så nära, jag vill ha en direkt. Det är småmulet och grått här hos oss också, men ganska skönt ändå, solen tittar fram ibland. Har en liten vilopaus från trädgården, måste vänta in annat som ska göras innan jag kan börja med mitt. Gör lite skyltar med tänkvärda ord främst till mej själv och som du såg även kuddar. Skönt och avkopplande.

Dina väskor är kanonfina, vilken fantasi och kreativitet det ligger i dessa, verkligen personliga, sånt man vill ha. Ljuvlig finväska med spets, gör sig fint till sommarklänningen kanske?

Hoppas ungdomarna får varmvatten snart, dom är väl ovana vid "katt-tvätt" som vi sa när jag var liten och det inte alltid fanns badrum eller dusch, skvätta på sig lite vatten i handfatet fick det bli.

Hoppas du får en skön helg vare det blir i regn eller solsken, det finns ju som tur är alltid nåt man vill göra. Kramar och ha det gott. Birgitta

Anonym sa...

Hej skruttan!

Går det att köpa någon av dessa väskor? Jag blev nämlign handlöst förälskad i den mörka med blommönster =)

Hälsa allihopa så gott!

Kramar Mia

Lallis - liv och leverne sa...

Jag riktigt njuter av dina vackra bilder:)
Ha en skön kväll
Kram Lallis

Designe sa...

Ojdå, jobbigt att inte ha varmvatten! Vi har sjövärme..som bergvärme fast vi har en slang nergrävd i älven här utanför, funkar kanon! Förrförre ägaren till huset fixade det, han var dykare! Vilka fina blombilder och så fina väskor! Ha en skön helg förhoppningsvis med mindre regn! Kram :)

ÅsaGåsa Jord under naglarna sa...

Vi kan inte heller borra för bergvärme så vi fortsätter med ved och planen är att vi ska komplettera med solceller så småningom.
Vilka fina väskor du gör! Jag blir så imponerad av alla som verkar komma överens med symaskinen. ;)

Madeleine sa...

Wow! Vilka fina väskor du har. Går de att köpa eller är det 'for your eyes only'?
Kram!