6 september 2009

Så där ja ...nu är det dags för första
inlägget där bilderna är tagna med den nya kameran. Efter kloka råd att börja med att trycka bilder i auto-läge så har jag sålunda gjort detta...och oj vad jag har tryckt...
Vi for iväg till den där övergivna och stängda handelsträdgården som jag skrivit om tidigare i sommar och nu var det ett tag sedan vi var där. Att solen har lyst från en nästan molnfri himmel gjorde det hela mer lyckat.
Så värst mycket nya växter fanns inte men däremot "mer av samma" och det är inte fel att ha fler av samma.

Det är lite vemodigt att gå där för det ser precis ut som om de plötsligt en morgon fick för sig att inte gå till jobbet något mer...allt står kvar lite hipp som happ, som om det skulle vara nära till hands...En del är rutor är sönderslagna men själva butikshuset är intakt, det står där igenbommat och ett märke från en vaktbolag signalerar att det är under uppsikt.
Inte utan att det finns en liten, liten dröm långt inne i skallen om att kunna få använda stället till odling...Att kunna öppna butiken och göra i ordning därinne.
Jag var där många gånger menads det var igång och det fanns så mycket spännande att kika på och köpa med sig hem, växterna höll överlag en hög kvalité och det gick att få tag på
"det där lite extra" som inte Blomsterhallen och andra stora kedjor tog in.

Nu var det detta med bilderna...När jag kom hem stod antalet på 71 bilder tagna...Av dessa kan vi säga att ca 62 var helt ok bilder...
Drabbas Ni också av lätt förvirring då det kommer till att välja ut bilder till era inlägg...
Det som hejdade mig en aning var att det tog längre tid att ladda upp bilderna från den här kameran och jag fick "trumma med fingrarna" innan det stod "klart" på skärmen i Blogger.


Vet inte vad detta är...någon forma av "Veronika" tippar jag på, den har
jag satt sen tidigare i trädgården men en liten tuva till skadar inte.


Gardiner i fönstret måste göra de enda bofasta vid byggnaden nöjda.


Skylten pekar fel.


Ett av växthusen med sina odlingsbäddar kvar.


Utsikt åt ena hållet.


En bänk att vila sina trötta ben.


Dörren till utställningen är tyvärr stängd numera.


Testar närbild.

Ja...detta ska verkligen bli spännande...och så mycket det finns att testa och lära framöver.
Startade upp den stationära datorn här idag för jag ser bilderna klart mycket bättre i den skärmen än på den bärbara jag sitter vid nu...ska se om det inte går att få igång nätet på den stora igen.

En ny arbetsvecka har vi framför oss och det verkar som om det blir lite mer stabilt väder framöver. Än så länge är kvällarna ljusa och goa då man kommer hem (om man jobbar dagen då) och man hinner en hel del innan solen försvinner.

Ha det så Gott!

15 kommentarer:

corrina sa...

Å nu kom det, tänkte stänga av datorn men kollade en sista gång. Där var bilderna så ljuvliga, där skulle jag verkligen vilja vara. Men varför inte.....du skriver det nästan...men gör det. Du skulle passa som det! Du vet vad jag menar... SLå till , kom igen, våga... Skall jag säga men du är som klippt och skuren för det du inte säger rent ut. KRam

essemia sa...

Vilka underbara bilder du tar. Även med en ny kamera! Och så tråkigt det ser ut med detta ställe lämnat på detta vis. Jag blir alltid lika "betuttad" över att se sånt.
Hoppas du får en bra dag.
Kram Elzie

Jord under naglarna sa...

Det kanske är du, Malin, som ska få det stället att leva igen?!!

Det är ju hur bra som helst att det var 62 av alla kort som var hyfsade, det bruakr vara tvärtom för mig. De du visar är i alla fall jättefina!

Dubbelörn sa...

Vilka härliga bilder! Ser dig som smyga omkring o snabbt dra kameran i rätt grepp *asg*.

Idag kom paketet o vinsten var precis så fin som den såg ut på bild! Så vacker!

Nu pryder den sin givna plats i badrummet. Bildbevis finns ;).

Tack goaste Malin

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

God kväll!
Kul att du ville vara med i min lilla tävling;)

vackra foton..härligt med ny kamera!!
Ha en fin vecka!:)
~~Kramisar ♥ Millis~~

corrina sa...

De senaste 2 kvällarna har jag inte kommit in på bloggarna, står bara och tuggar, det blir en massa att ta igen när det släpper. Lite ont i ryggen idag och jag som måste röja, fast undras om jag skall det då jag jobbar i morgon och på torsdag, jag har ju svårt att sluta när jag väl börjar. KRam

Elins tittskåp sa...

Det känns verkligen sorgligt när gamla värden och byggnader bara tar slut, ingen vill ta över och det förfaller. Att ha en sådan plantträdgård i närheten är guld värd, eftersom de oftast lägger ner hela sin själ i trädgård och växter. Jag har själv en sådan entusiast till trädgårdsmästare här i närheten, lätt förfallet ställe, men i bästa välmåga med växter och plantor, mysigt att gå runt och
handla. Men vem vet hur länge det finns kvar.

Bilder med din nya kamera är helt fantastiskt fina, men inte vet jag om det bara beror på kameran, det beror nog en del på vem som står bakom.

Här ska det också bli en varm och solig vecka enl väderrapporten, hoppas det. Det är så härligt med mitt morgonfika i min hörna, solen värmer och fåglarna kvittrar nästan som på våren, iaf några tappra som ännu har lusten kvar.

Ha en skön vecka. Kramar Birgitta

Karin A sa...

Kul att se bilderna du tagit med nya kameran. De ser fina ut! :) Och vilket härligt ställe du varit och fotat på. Sådana miljöer gillar jag. Det kan säkert vara ett krikon som plommonet är ympat på. Frukterna på vårt träd är som du såg mindre än plommon och gulröda. Smaken är ungefär som plommon, men lite mindre saftigt och med lite mer beska. :)

Ha det gott och ha det så kul med kameran! Kram Karin

Thorins Trädgård sa...

Hallå Malin, gillar verkligen bänkbilden! Vad är det för kamera du har köpt?

Marit

corrina sa...

Det var ett tufft pass. Jag jobbar i morgon och på torsdag alltså på Haga förutom hemma, väntar på bomben med grejer, suck. Sedan skall jag på måndag träffa den ev. praktiken du vet vilken, håll tummarna på måndag. Kram

Thorins Trädgård sa...

Malin! Vilken fantastiskt bra kamera du har köpt, vilken superduperkul period med fotoutflykter du har framför dig!

Vad snabb du var på att svara på min fråga på min blogg, det blir lite chatt på vardera bloggen märker jag :D

Marit

EVA sa...

Vemodsfint med den övergivna handelsträdgården, tänk vad Du skulle kunna göra där! :-)

Dina bilder är alltid så vackra, oavsett kamera, jag säger som någon annan här, det beror mycket på fotografen också, och du är mästerlig.

~Kram från Eva~

Hanna sa...

fina bilde med nya kameran.
Hanna

corrina sa...

Det är lugnt, vet ju att det är så. Ta och njut av ledighet. Kram

Poppins sa...

Nog låter det frestande att "ta över" en handelsträdgård och förhoppningsvis låta den spira. Tyvärr är det så många små handelsträdgårdar som försvinner, utkonkurrerade av de större kedjorna. Själv försöker jag undvika Plantagen och liknande men ibland finns det inget annat alternativ.
Roligt att du har en ny kamera. Jag känner igen problemet med alla finesser och knappar sedan jag själv köpte en ny. Fortfarande efter två år använder jag inte alla, utan är glad att jag kan hantera de basala funktionerna. Borde nog gå en fotokurs, det har jag tänkt många gånger.
kramar från Poppins