30 september 2009

Ser man på...det gick...att få in bilder igen...
Ett tag nu så har blogger krånglat både med bilder och med typsnitten och därmed har det inte gått att få till några inlägg som jag velat att de ska vara.
Nu är det morgon ännu och jag har fått en liten stund över i tidsplaneringen. Ska i väg på utbildning under två dagar och därmed är det inte riktigt samma tider som gäller...det noga och sedan länge inövade programmet på morgonen har fått en viss förskjutning.
Utbildningen är i samma stad som jag bor så det blir inga större utsvävningar och ska bli riktigt trevligt.

Den första frosten hade vi är i går natt och även under natten som gått har den svept fram.
Varje år är jag lika förvånad över ur kylan känns, den biter tag och kryper in i en och varje år är det samma dilemma då det gäller att välja vilka kläder som ska åka på.
Sedan någon vecka tillbaka har jag sett folk med läderstövlar och halsdukar men själv har jag strävat på med tunna skor och jacka - men nu är det så dags att även för mig att vira in mig lite mer.

Tiden går så oerhört fort...den går fortare än nånsin och september månad är slut.
Funderade lite härom dan och kom fram till att det inte gör så värst mycket att det blir kallare och mörkare för var dag...Eftersom tiden rusar fram i sådant tempo är det snart vår igen, bara julen är "framplockad" och "bortplockad" så är det dags att börja pilla ner små frön i jorden och vänta in ljuset.Söndag i växthuset.

Utsikten från sovrummet just nu.

Renoveringen av husfasaden håller på för fullt och varje eventuell sovmorgon på vardagen avbryts raskt klockan 7 då de sätter igång arbetet utanför fönstret.
Tidsmässigt så kommer det att vara klart inom två veckor så det är hanterbart. Fint ska det bli.
Tyvärr så har vi varit tvungna att såga ner ett nästan 50 år gammalt spaljerat päronträd och en stor Idegran men jag har redan planer för hur det ska ut på växtfronten framöver.

Nu ska jag packa ihop mina grejer och rusa i väg...

Ha det Gott!

10 kommentarer:

Gårdsromantik sa...

Precis så är det - snart är det sommar igen! :-)

Skönt att höra att det inte bara är med mig blogger bråkar!

Hälsningar Maud

Dubbelörn sa...

Vi skulle också behöva byta ut våra fönster, men det får bli längre fram. Vi har åtminstone bytt ut fönstren i sonens drängkammare. Englasrutor kändes inte riktigt bra inför vintern :D.

Men redan nu känner man skillnaden inne hos honom.

I övrigt håller jag med dig, tycker vi fått en extra lång o varm höst. Det är väl en kompensation till maj o juni som vi blev snuvade på ;).

Men det här gör att okt/nov kommer att swisha förbi. För det är som du säger bara vi fått göra proceduren med fram- o bortplock så går vi mot ljusare tider igen.

Positiv hållning, är det som gäller *skrattar*.

Har också förvånats över alla påklädda människor, trots värmen. Hur tusan ska de klara av vintern sen? ;).

Jag håller stånd än, men har tagit fram jackor o vantar. Förberedd kan man ända vara :).

Ta hand om dig vännen...
psst... njuter vareviga dag över mitt vackra badrumsstilleben :)

corrina sa...

Utbildning? Förmodar att det gäller ordinarie jobbet, för du har väll inte startat nått annat? Sitter trötter här i soffan studsade upp 6.30 för att kolla om ungdommarna hade kommit i väg till sina jobb, Dotra hade inte vaknat men hon kom i tid. Har sövt Whille för en timme sedan jag hade gärnat legat kvar och pussat. Vi höres senare. Kram

Poppins sa...

Det gäller att inte springa omkring hemma utan kläder, rätt vad det är har du kanske en glad "fönstertittare" som kikar in! :)
Jag tycker också att tiden springer iväg och jag har inte riktigt njutit av den vackra hösten. Och inte har jag fått fram höstkläderna än, inte ens strumpor har jag börjat med. Men imorse var det kallt, så jag får väl ge mig, jag också.
kramar från Poppins

Poppins sa...

Hej! Har en liten utmaning till dig. :)

karina sa...

Hejsan!

Här har frosten också hälsat på och visst blir man förvånad varje höst att man har för lite på sig. Har tagit fram höstjacka, halsduk och tunnvantar för jag ska norröver och där är det kallare än här på Öland. Gillar faktiskt tiden när trädgården går i vila, allt är gödslat och klart,man får pula på inomhus ett tag för som du skrev, bara julen är över så börjar växtsäsongen igen. Vad skönt att få fasad och fönster fixade. Mannen har tagit en vägg då och då under sommaren och nu ska söderväggens nederdel fixas, efter min flytt av växterna. Jag har målat fönstren men skulle gärna ha 3-glas med bara ut och insida att putsa och inget kitt att fnula med. Har haft det på det huset vi byggde så jag vet så skönt det är. Ha det gott, Karina.

karinas.tradgardsblogg.se

essemia sa...

Det var en tjusig utsikt ni har just nu, hihi. Men det går ju framåt med arbetet i alla fall. Ja, här krånglar blogger nåt otroligt. Får aldrig in det typsnitt jag vill ha utan det är samma tråkiga. Vet inte hur jag ska kunna ändra det.
Här blåser det halv storm och regnet öser ner. Hösten har visst kommit!
Hoppas du har en bra helg.
Kram Elzie

Kokospelle sa...

Det där med bilder och datorer är inte alltid så enkelt.

Jag har röjt ur växthuset idag lördag. Jag gillar mörkret fram till vintersolståndet. Sedan tröttnar jag snabbt men nu är det förfärligt skönt tycker jag att det blir mörkt på kvällarna, löven som prazzlar på promenaderna och lugnet som kommer med hösten

Ronja sa...

Trist att det strular med bloggen. Fasadrenovering och fönsterbyten? Det blir ju värsta ansiktslyftningen för huset. ;)

Kram!!

corrina sa...

Hoppas allt är bra med dig, själv skall jag äta frukost och sedan ge mig i väg.Vi hörs. Kram