21 februari 2007

Jag är uppe tidigt idag med...är skönt att ta det lugnt en stund. Sitter här med kaffe och ostsmörgås.
Kom att tänka på vad mid blogg har fått för innehål och kommer fram till att den skulle kunna innehålla så mycket mer...inte bara det materiella och "ytan" av min vardag.
T ex. så läser jag mycket...allt mellan himmel och jord, jag målar lite, tycker om god mat och har mycket funderingar om vår tillvaro överhuvudtaget...mm.
Inte så att jag hemfaller åt grubblerier om livets mening utan mera tankar runt vad vi gör och hur vi är mot varann både i vardagen och som helhet.
Nu är det så att jag har som för vana att se "skönheten i det lilla och enkla" dvs det jag har framför mig...det som bär på en historia känd som okänd är mer tilltalande än det som är nytt.
Att titta på en gammal vacker väderbiten tegelsten eller en väderpinad och slipad träbit kan sätta igång fantsin om vart den varit och vilken histora skulle den berätta om den kunde tala...samma sak med människor jag ser runt mig och som jag träffar eller läser om...

Ja ja detta är mina funderingar just nu och får se vad det kan innebära för mitt sk bloggande...tur att jag satt in mig under rubriken allmänt...Och som Ni märkt så är jag här och skriver rätt vad det är under dagen så jag säger bara...
Hej så länge!

1 kommentar:

Anonym sa...

Härligt!
Äntligen får man höra att något gammalt väderbitet kan vara skönt att titta på, fundera över.
Jag är gammal och väderbiten, fundera över det du, jag kan dessutom prata...

Kinesen!!
PS. Jag är nyfiken på din blogg, har blivit beroende av att kolla varje dag..