16 maj 2007


Igår var det föräldramöte på den skola som alla våra barn har gått i från förskola till sexan.
Nu är det bara den yngsta som går kvar på den skolan och bara ett år till...
Igår som alla gånger tidigare som jag är där så slås jag av tanken på hur vackert det är, dels är skolan över 100 år och välbevarad och sen är det läget...ca 75 meter från Vänerns
strand och med badplats nedanför...
En stor vacker park omgärdar området och en bit längre bort ligger en kaffestuga med gräs på taket och uteservering.
Hela vår stad har närhet till vatten och man kan bada på flera ställen, själva har vi ca 200 meter till en liten badplats med brygga och detta fast vi egentligen bor väldigt centralt...


Det går att promenara runt hela stan på en jättefin promenadväg...ja egentligen så finns det promenadväg till nästa stad en mil härifrån...hela vägen så följer man vattnet...


Den här badviken har vi tillbringat många timmar vid när vi bodde inne i stan...och på sommaren är det verkligen fullt med badande och solande människor här...och bara ett par hundra meter från stadens torg och centrum.


Så till slut den här bilden...jag har blivit inspirerad av Claras Linneskåp och plockat fram en del av de spetsar o grejer som finns i gömmorna här hemma...Är så rädd om dessa saker så hittills har jag knappt vågat klippa en bit av det...men nu så ska jag fundera och se om det inte kan bli något.
Mina mamma har sparat på massor av gamla broderier och gamla handgjorda spetsar och själv har jag köpt på loppisar till oförskämt billiga priser.
Ibland känner jag ett sådant vemod då jag står där och gräver i någon hög med dukar och lakan...En gång någon har suttit och gjort dessa vackra saker med hjärtat och lagt ner en massa omsorg och arbete för att göra något vackert att pryda sitt hem med...Sen så är det plötsligt inte värt mer än ett par kronor...


6 kommentarer:

Clara sa...

Vilken vacker bild.....jag blir lyrisk!
Klart att du ska göra något med de fina spetsarna!Jag tycker att det är en fin handling man gör när man skapar något med spetsar och broderier....då kommer de ju fram i ljuset och får beskådas. Istället för att ligga undanglömda i ett linneskåp. På så sätt så hedrar vi ju dessa kvinnor som suttit och arbetat med dem. För det är väl mest kvinnor kan jag tänka.....vad kul att jag kunde inspirera dig! Jag har suttit här en stund nu och "flummat" framför datorn fast egentligen borde jag varit ute och oljat altanen och lilla verandan som jag så duktigt skurade rena i förrgår! Om jag gör det nu så kanske jag får tid att pyssla lite med mina spetsar ikväll :=)
Måste bara berätta att det var URSKÖNT hos frissan igår ...fick hårbottensmassage, inpackningar och allt som tänkas kan!
Kram kram

karina sa...

Visst är det lite sorgligt, att handarbetet inte skattas så högt, penningamässigt. Samtidigt så kan vi ta vara på det, och göra andvändbara saker av det. Har massor med spetsar från lakan som svärmor haft. Lakansdelarna river jag i längder och virkar runda mattor av. Spetsdelen ska bli sänggavelskydd senare i vinter. Även linnedukar och örngott tog jag reda på. En stor duk ska få vara sofföverdrag och örngotten kuddfodral till jul, det blir en vit jul "ler". Lite dukar ska jag sy örngott av.

Åsa sa...

Ja visst är det konstigt.. man kan köpta hur mycetk som helst i handarbetsväg.. för inget..
Du förstår vilket jobb!
Vänern är jag också uppvuxen vid.. men antar på andra sidan...sjön! / åsa

Lotta sa...

Vacker bild med spetsarna. Jag har en hel del i samligen också och funderar just på vad jag skall göra med det vackra handarbetet. I går - tror jag - skrev jag ett inlägg om dina vackra halsband men tryckte nog inte rätt för det kom inte in. Undrade också om du säljer? De är jättefina och jag tro många skulle vara intresserade =)

karin a sa...

Åhh vilka otroligt fina spetsar och så fin bild med ängel och allt! Jag har själv kännt lika dant att inte kan jag använda ärvda gamla spetsar som släktingar både lagt ner känslor och tid på att göra men snarare är det väl tvärtom! De är ju gjorda för att användas. Vem blir glad av att de ligger oanvända, kanske till och med undangömda!? :)

Ha en fin långhelg!

Birgitta sa...

Vilket fint ställe att bo på, nära till strand och vatten, jag är också uppvuxen intill Vänerns strand och vid Klarälvens mynning. Ibland känner jag längtan tillbaka även om jag nu också bor nära en ganska stor sjö. Spetsarna var verkligen vackra, du kommer säkert på vad du kan göra av dem. Det är ibland bara härligt att ha vackra spetsar och textilier,att känna och att stryka äver tyget och titta på dem då och då. Lycka till med allt grannt och ha en bra helg.