8 maj 2007

Jag har suttit här och kikat på pelargonbilder en stund nu och har drabbats igen...dvs
"vill ha alla" -fenomenet har slagit till återigen. Kan inte begripa hur man kan göra en sådan helomvändning i sitt betraktande av en växt.
Om vi slår till med en tid på ca tio år sa har jag gått från att betrakta Pelargonen som en tant/tönt -blomma till att bli sittande i stum förundran över deras skönhet.
Jag har lagt in en bild på Gibossum som jag sedan i vintras är ägare till...Den ska vara lite knepig enligt min min käraste blomstervän...lite knepig med vatten och så...men jag kämpar på för blomningen ska vara fantastisk med gula blommor som doftar banan...


Bild lånad från nätet

Jag kommer att återkomma med rapport frammåt hur det hela avlöper och om det blir några blommor...Just nu så växer den rakt upp och ser pigg och glad ut...(det sista sa jag tyst så den inte hörde mig)...

9 kommentarer:

Anonym sa...

Vad gäller pelargoner så är det inget intresse som "går över", det kommer igen och igen under åratal. Jag har beställt några till, du skall få skott så fort dom anlänt, dom växer ju fort.

Kines Lupinius, (var det så jag stavade, minns inte riktigt!!!)

Monica sa...

Håller med dig om pelargoner man kan titta på en blomma eller blad och förundras över skönheten..tittade en bra stund på min Sollerman, tror den heter så grön o fin med vita kanter på bladen..blomman så där rosa,skir o fin..Din sort har jag aldrig sett förut var ju hur fin som helst..o bananlukt..hmm va gott det låter..ska gå på fika nu och äta en banan!!.. Jo boken är köpt på OBS Överby var där i torsdags tror jag..synd att du glömde av den..=)

Clara sa...

Banan....mmmmm,det låter gott! Intressant det där hur man kan ändra tycke och smak efter ålder. Men det är ju så...ingenting är statiskt här i livet ..tack och lov! Hoppas du har det skönt och är kanske tom ledig idag!? Det är jag tralala...nu ska jag gå ut och plocka kirskål!
Kram

Birgitta sa...

Ja, det är likadant med mej, pelargoner var tant/tönt-blommor, men nu har jag kommit i tantåldern och då tycker jag de är fina. Vad spännande med en gul pelargon, visste inte att sådana fanns. Jag håller tummarna för vidare utveckling. Kram

Åsa sa...

Jag har aldrig sett en gul! pelargon.. ska bli kul o höra hur det avlöper..=) /åsa

ÅsaGåsa sa...

Nämen, vilken rolig pelargon! ...gul och banandoft!
Har läst ikapp lite på din blogg och slås av hur underbart grönt det är hos dig - härligt!
Den där dårörten såg ju läcker ut också och har lite roligt namn.

karina sa...

Ska bli kul och följa din banandoftande pelargon. Jag väntar med spänning på en av mina, som ska lukta lavendel.

Lotta sa...

Den var ovanling, jag har inte heller sett någon gul pellis och doft av banan?! Läckert! Mina pellisar har nu kommit ut på balkongen och jag hoppas på många, stora och fina knoppar =)

Vella sa...

Man slutar aldrig att förundras...Hur många olika sorters Pellisar finns det egentligen? Ja, de kan man ju fundera på ett tag.
Din skapelse var då något extra, har då aldrig skådat något dylikt, så frän!