11 maj 2007

Våren här har lite kommit av sig och det är kallt som bara den...vantarna har nästan åkt på igen. Trots detta så var vi ute en tur i går kväll och även om det är kallt så fortsätter våren att "slå ut" för fullt. Syrenerna har börjat blomma i varma lägen och fortfarande finns Häggens blommor att köra näsan i...(om man nu vill...).


Körsbärsblom fanns det gott om på våran tur ut under gårkvällen...


Vet inte vad detta är men vacker färg är det...


Detta är min Gula Pelargon som fortfarande bara växer och är grön och fin...bladen
Är lite tjockare och blankare än på andra Pelargoner...lite som en fetbladsväxt...


Den här vackra saken blommar för fullt, det är en av de sticklingar jag beställde i våras och jag har aldrig haft en Pelargon i denna färgen...bladen är ganska ljust gröna...


Så till sist en Pelargon jag inte vissteatt jag hade men den är så vacker i sin enkelhet...skira röda blommor...och vackra görna blad...Jag hade trott att den skulle bli knallrosa
men det blev den inte som ni ser...


5 kommentarer:

Monica sa...

Ja du det ser allt ut att bli lika kallt o ruggigt idag..får nog ta på mig ordentligt när jag går ut med hunden i eftermiddag..Träden blommar så överdådigt just nu verkar inte som det bekommer dem med lite kallare..när man ser dem villa ju man stoppa näsan i dem men si det går inte för då nyser jag så rysligt..atsjo..Blev riktigt imponerad av ditt förra inlägg, kändes nästan som om jag skulle kunna börja springa själv..för du skriver så lyriskt..men här är det bara långpromenader som gäller..mina fot o knäleder säger ifrån ganska så snart när jag försöker...
Ha det bra..kram Monica

Clara sa...

Din rackare där nu har du fått till en sådan där snygg kant runt sista bilden...så det ser ut som ett gammalt foto! Så fint!
Jag vill önska dig en härlig helg och hoppas att du får vara ledig...jag är ledig i nästan fem dagar nu...börjar på tisdag efterm kl 15,00 helt uuuuunderbart!
Lycka till med dina söta pelargoner...själv är jag urkass på inneblommor. Mina trogna perenner i trädgården är de enda som överlever :)

karina sa...

Det där med att springa är inte något för mig. Men när handelsträdgården 7 km bort öppnar för säsongen, så blir det en cykeltur varannan dag. Måste nog lära mig det där med ram runt korten, himla fint. Kul att följa din gula pelargon. Mina står i plastväxthuset fortfarande och väntar på varmare temperatur. Ha en trevlig helg. Här ska vi ta och försöka få betongblocken in dit jag vill ha dem, så varma kommer vi nog att bli.

Åsa sa...

Blåsuga heter den söta lila växter...tror jag.. jag har fotat den också idag.. men här är det längre gånget.. blålila blommor kommer snart i bladvecken...trevlig helg!/ åsa

Lotta sa...

Blåsuga - roligt namn, den finns hos mig med, dök bara upp en dag men har sedan stannat kvar. Ful-söt men härlig färg på de små blommorna. Ha det så bra.