13 maj 2007

Så det växer där ute, det var bara ett par dagar sedan jag gick en runda för att kolla läget...ok det är kallt och jag har jobbat...men ändå...
Gräsmattan är hög och maskrosorna blommar pampigt...men vad gör det...
Längtar efter värme och sol och goa dagar utomhus, vet inte om jag såg rätt men det verkar som om värmen ligger runt hörnet.

Måndag kvar att jobba och så en ledig dag, ledig nästa helg och massor att göra där ute...Har krukor som ska fyllas med sommarblommor och en del fröer kvar som ska ner i jorden.
Har inte satt min vaxbönor ännu och tomatplantorna som ska ut på friland står kvar i sina krukor inne i växthuset. Såg i krukan där jag sått luktärterna att de visar "nacken" och med lite sol så kommer de snart att sticka upp och iväg...herregud säger jag...sommaren är lång och "evig" och allt gott finns där framför oss...jag hinner nog i år också!


Små nävor som börjat blomma längs husväggen, de är liksom oljiga och när man tar i dem blir man kladdig...något mer tacksam näva får man nog leta efter...
De förökar sig ohämmat och verkar trivas på vilken jord och vilket läge som helst...


Regndimmig bild på en av de stora perennrabatterna...är Vallmon som spretar där till vänster och om några veckor till så kommer de att slå ut "över en natt" och stå där pampiga och vackra...verkar som de väntar på någon slags signal...verkligen alla slår ut samtidigt


Tulpaner som kommer på det sättet jag gillar dvs på olika höjd och olika nyans av samma färgtema...men behöver sätta fler till hösten...


Mer Tulpaner och trädgården från en annan vinkel...klickar man på bildet så får man se den röda katten sitta i "fjärran" och kolla på vad jag gör...


Sally kollar Pelargonerna...Den där lilla rosa doftpelargonen är en av mina absoluta favoriter och finns i trädgården varje år. Förra året överlevde den inte så den här plantan är ny för i år.



Min lilla "vilda hörna" igen...Myskmadran, Krolliljor, Ramslök och Konvalj i en enda "röra", ja det kommer mer sorter under hela sommaren och det är där jag gärna sitter och betraktar trädgården och är "osynlig" för omvärlden


8 kommentarer:

Birgittas minnen sa...

Hej, vilken prakt du har i dina trädgårdrabatter, du har en äldre uppväxt trädgård förstår jag, eller hoppas jag, för mina rabatter är inte så rikväxande, men det kanske kommer med tiden.

Lusthuset sa...

Så fint du har det i din trädgård. Så vackra tulpanerna är. Första året sätter man dem i en liten klump tillsammans och så står de så fint ihop. Sedan de andra året, om man har tur, flyttar de runt och sprider ut sig i rabatten och det tycker jag är ännu finare.

Anonym sa...

Vilka underbara tulpaner du har! Lökväxter är så fina när man ser dem i grupp tycker jag. Håller med om att flocknävor är tacksamma. Din är väldigt lik min. Dock breder den nästan ut sig för mycket på sina ställen så nu har jag placerat dem så att de kan ta för sig. :)

Anonym sa...

Ja, det var verkligen vackra bilder från din trädgård! Och med katterna kringsvansande.... våra katter brukar också skutta kring fötterna när jag är ute och det är så mysigt! Kul att se en bild på Myskmadran, den är lika fin som jag trodde, jag väntar nu ivrigt på att de frösådda groddarna skall växa till sig. Har du haft din trädgård länge? Den är så frodig och fin =)

Anonym sa...

Men oj vad det växer hos dig, så lummigt och fint.
Det börjar grönska här också, längtar tills mina tulpaner slår ut.
Härliga bilder du tagit.

Anonym sa...

Det ser så lummigt och fint ut i din trädgård...och dimbilden var ju för läcker. Dina näva var väldigt söt färg på ser så hög fin ut..i växtsättet ser den ut som min brunnäva som växer som ogräs, får hålla efter den men den är så läcker också. Vad skönt för dig att vara ledig imorgon...hoppas vädret blir bättre, idag har det ju störtregnat flera gånger..Kram Monica..

Anonym sa...

Jösses vad frodigt och vackert du har det i trädgården...ser så härligt ut!
Kram

Anonym sa...

Hmm.. vilken fin pelargon.. o ursöta katter.. även den i hörnet...=)
Härlig tid nu!!! Fina tulpaner..
Jag ska också köpa fler till hösten o utöka förrådet../ åsa