16 april 2007

Nu är min Blomsterlönnen på väg att breda ut sig rejält i fönstret. Andra år har den fått stå i växthuset och inte blivit speciellt märkvärdig alls...högst ca 35 cm, tanig och inte speciellt mycket blommor alls. Nu så har den stått i köksfönstret där det bara är morgonsol.
Ganska så dumt tänkt från början av mig eftersom första gången jag såg en sådan var i en tidning från ett gammalt hus där den stod i "finrummet" i ensamt majestät. Den var placerad på ett bord med vit spetsduk och med bara ett milt och skirt dagsljus på sig...Ibland är jag visst helt tankebefriad...bara komma på tanken att då ställa in den i ett stekhett växthus...ja ja..

Har hört att vi bara ska få ha värmen kvar här som idag med, det ska visst komma kallare luft över oss igen. Tråkigt men å andra sidan - en svalare period nu och helst lite regn också...då kommer det att grönska desto mer senare. Det vore hemskt om våren tog slut i maj...den skulle nog göra det om den här värmen skulle fortsätta...Skönt med vädret för det kan man inte råda över...det hjälper inte med goda råd utan är bara att ta som det kommer...

8 kommentarer:

Anonym sa...

Den vackra Blomsterlönnens "barn" står hemma i mitt "bibliotek" som vi kallar "kalla rummet" eftersom vi inte har någon värme i det rummet. "Barnet" är på väg med många blomknoppar och trivs uppenbarligen väl bland alla böcker och diverse gamla allmogeting.
Tack för den plantan.

"Kinesen"

Humlan sa...

Vilken häftig "blomma"! Har aldrig hört talas om Blomsterlönn... men den är onekligen en vacker sak!

Birgitta sa...

Ja, bland måste man ju prova sig fram. Det kanske går. Man lär sig väl något förhoppningsvis, men jag är likadan. Bilderna är jag imponerad av, det kan du. Kanske man kan lära sig?!

karina sa...

Vad snitsigt du visar bilderna. Kanske något för en annan också att träna på. Det var en vacker blomsterlönn du har och ändå vackrare blir den nog när den inte står i växthus.

Åsa sa...

God morgon! Tänka tt jag också har en så stor blomsterlönn,, jag kallar den för klockmalva....
Visst är de underbara! jag har en vit sort också! och Leonard.. är helt rätt en magnolia.. Leonard Messel =) /åsa

Monicathn sa...

Vilken fin blomma, undrar om inte min farmor hade en sådan.. vilken tur att du till slut kom på var den trivs, för det syns att den gör det nu. Ser att du testar photoshop också och har lyckats jättebra..visst är det kul när man till slut lyckas =)..du får ha en bra dag..

Lotta sa...

Blomsterlönn - vackert namn på vacker växt - jag har inte heller hört talas om den - spännande! Vad fina bilder och collage du gjort, kul att fixa lite extra med foton tycker jag. Får läsa ikapp mig lite nu, har inte riktigt hunnit med att läsa om allas sysslor under helgen. Jag försöker plantera många Narcisser så att jag kan plocka en bukett men när väl våren kommer ids jag inte.... Ja, blasten är inte kul men man kan plantera något som kommer tidig och täcker blasten, Lungört kommer tidig och Daggkåpa samma sak. Båda kan man i sin tur klippa ned om man tröttnar på dem så kommer små, nya fina skott.... Och slutligen: jättefint halsband du gjort. Ibland känner man inte för att gå ut utan vara inne och pyssla istället =)

Monica sa...

Självklart får du länka till mig, jag blir bara glad att du vill..jag lade in din länk för du visar mycket fint och hit kommer jag gärna igen..Kul att vi bor så nära, bara en mil..hmm..undrar var?