27 april 2007

Örtagården

Blir ytterligare ett inlägg här idag...Vi har varit ute och åkt en sväng och hamnade på en plats dit jag är flera gånger varje sommar. Det är en örtagård ca fem mil från där vi bor i
Dals-Rostock - Dalsland. En gammal brunnsort och där hembygdsföreningen ordnat det helt fantastiskt. Café på sommaren och ett jättefint muséum där man gå och kika på historia från orten och jättefina interiörer från förr...Under sommarmånaderna kan man köpa plantor som kommer från platsen och få med sig roliga och lite ovanliga sorter som inte finns i de vanliga plantskolorna...Bra kvalité har det varit på allt jag köpt och de växer tacksamt i trädgården.


Vet inte vad detta är för växt men vacker som få...kan vara vit dårört...Vet någon så säg till


Återigen så gissar jag...tror att detta är Svavelpioner som växer mot den gamla husväggen


Enligt den fina skylten ovanför som finns till denna växt så är dett Rosenrot. Alla skyltar hade inte kommit ut ännu för ännu så länge är det inte så jättemycket som kommit upp.


Ett av de gamla husen som står på området vackert färgat av vind,väder och tiden...


För några år sedan gjorde de i ordning en damm med tillhörande vattenfall. I strandkanten växer det olika arter av växter som vi i vanliga fall kan hitta ute i naturen och brevid dessa finns fina skyltar med namn och lite historia till...


Den här lilla rackarn känner vi igen men tyckte det såg så fint ut med stenarna intill...

4 kommentarer:

karina sa...

Hejsan.
Jag är ju totalt dålig på namn, men skulle också gärna vilja veta namnet på blomman i första bilden. Hade grävt upp en planta från vår förra trädgård där den växte, men den tog sig inte på den här nya platsen. Den är bara så vacker och en vårblomma. Jag kommer ihåg att efter blommningen så fick man sätta något annat där för den bara lossnade från rötterna. Det var den första som blommade i min dåvarande rabatt, och jag har aldrig sett den i någon plantskola.
Nu stundar framöver ljuvliga dagar och dofter från min trädgård. Ska till Granngården och inköpa kogödsel, för här ska det växa och frodas i sommar "ler".

Clara sa...

Vilket härligt ställe!

Anonym sa...

Jag gissar att den vita blomman heter Treblad (Trillium grandiflorum). I alla fall är det ingen dårört.

Kines Lupinius

snurran sa...

så underbar blogg ! Vackra bilder ...Tack för titten /snurran